ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » "Academy Gardens" » Μιλώντας για το Μουσείο στον ανοιχτό Αρχαιολογικό χώρο

Μιλώντας για το Μουσείο στον ανοιχτό Αρχαιολογικό χώρο

Χάρτης περιοχής Ακαδημίας ΠλάτωνοςΟι Αρχαιολογικοί Διάλογοι 2018 κλείνουν φέτος στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην μετασυνεδριακή εκδήλωση “Ακαδημία Πλάτωνος: Ένας Ιστορικός Περίπατος και Μία Συζήτηση για ένα Ανοιχτό Μουσείο.”

18:00-19:30 «Περιήγηση στην Ιστορία και την Φιλοσοφία της Ακαδημίας Πλάτωνος, αστική Δράση», Εργαστήριο​ από τις ομάδες Ηεκαδέμεια και Γεωμυθική.
Η Ομάδα Ηεκαδέμεια και η Ομάδα Γεωμυθική προτείνουν μία περιήγηση στην Ιστορία και την Φιλοσοφία της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η περιήγηση αυτή αποτελεί μέρος μίας σειράς δράσεων των δύο ομάδων που απαντούν στο ερώτημα “Πως θέλουμε να είναι η Ακαδημία Πλάτωνος σύμφωνα με την ιστορία και τον πολιτισμό της”.

Η προτεινόμενη περιήγηση έχει ως αφετηρία την προτομή του Πλάτωνα και το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, περνά από την Ιερά Οικία και την Οικία Ακάδημου, εστιάζει στο χώρο του Γυμνασίου και καταλήγει στο Περιστύλιο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα συζητήσουμε με τους συμμετέχοντες προτάσεις αποκατάστασης της Ακαδημίας Πλάτωνος ως Χώρου Ιστορικής Μνήμης, και ως Χώρου Καλλιέργειας της Γνώσης.

19:30-20:30 «Το Μουσείο ως Κοινό Αγαθό», Εργαστήριο Ομάδα SOMA (Scattered Open Museum of Attica / Διάσπαρτο Ανοιχτό Μουσείο Αττικής).
Με στόχο να συμβάλλει στην ευρύτερη προσπάθεια των κατοίκων να δούμε το «Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος ως Κοινό Αγαθό», η ομάδα του αυτοδιαχειριζόμενου μουσειακού πρότζεκτ SOMA προτείνει το περιπατητικό εργαστήριο «Το Μουσείο ως Κοινό Αγαθό». Στο εργαστήριο θα συζητήσουμε κατάλληλες μουσειολογικές πρακτικές που θα αναδείξουν την πολιτιστική ταυτότητα του Αρχαιολογικού χώρου και τη δυναμική της περιοχής, ως τον κεντρικό και συμβολικό πυρήνα της.

21:00-22:30​ Προβολή της ταινίας του Pedro Olalla «Η Μετέωρη Ελλάδα», Συντονισμός ομάδα Ηεκαδέμεια και ομάδα Γεωμυθική.
Τόπος διεξαγωγής: Μέσα στο πάρκο, μπροστά από τον πολιτιστικό χώρο «Πολιτεία».


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: