ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Κολωνός » ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ και ΦΑΣΙΣΜΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ και ΦΑΣΙΣΜΟΥ

34459186_1018786084937281_1030652392804188160_nΧτίζουμε γειτονιές αγώνα αλληλεγγύης

Τρίτη 19/6 – 7 μ.μ.
πλατεία Μπουρναζίου ΟΛΟΙ/ΕΣ στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία από ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ έως ΣΕΠΟΛΙΑ

Εργαζόμενοι-άνεργοι, νέοι και νέες,
Την τελευταία περίοδο, έχουν πληθύνει οι επιθέσεις σε ανυπεράσπιστους μετανάστες στις
γειτονιές μας –κυρίως στα ΣΕΠΟΛΙΑ– και την περιοχή ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. Ομάδες ατόμων νεαρής ηλικίας, στήνουν ενέδρες και προπηλακίζουν πρόσφυγες & μετανάστες σε διάφορα σημεία (κάτω από τη γέφυρα ΡΟΣΙΝΙΟΛ, σε διασταυρώσεις της ΔΥΡΑΧΙΟΥ, στις διαβάσεις γραμμών Κων/λεως, κ.α.), αρπάζουν πράγματα και απειλούν μικρό-επαγγελματίες μετανάστες.
Τα νεαρά αυτά άτομα μοιάζει να «εκπαιδεύονται» πάνω σε στόχους στο δρόμο με τα
χαρακτηριστικά φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Τα γεγονότα καταγγέλθηκαν από την
Πακιστανική κοινότητα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά η αντιμετώπιση απ΄ τη μεριά των
«καταστημάτων προστασίας του πολίτη» ήταν από αδιάφορη έως προκλητική.
Πριν λίγες ημέρες, σε σχολείο της γειτονιάς ( 144ο Δημοτικό), σε γιορτή των μαθητών,
χτυπήθηκαν 2 γονείς μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου (που είχαν υπερασπιστεί τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας), από 2 άτομα που έχουν παιδιά στο σχολείο. Η αφορμή της επίθεσης, όπως κατηγορούσαν οι 2 ρατσιστές ήταν γιατί ο σύλλογος γονέων κάλεσε γονείς της πακιστανικής κοινότητας, που τα παιδιά τους παρακολουθούν μαθήματα, να συμβάλλουν στη γιορτή του ημερήσιου Δημοτικού σχολείου.
Οι παραπάνω δράστες της επίθεσης, ήταν από αυτούς που είχαν αντιδράσει τον ΝΟΕΜΒΡΗ, κατά την άφιξη των μικρών παιδιών στο σχολείο, διαδίδοντας διάφορα ρατσιστικού τύπου επιχειρήματα για τα μικρά παιδιά των μεταναστών.
Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, καθώς ο φασισμός με το ρατσιστικό του δηλητήριο αποτελεί πάντα το μακρύ χέρι του συστήματος και σε περιόδους κρίσης στρατεύεται προκειμένου να αποπροσανατολίσει και να διχάσει τους εργαζόμενους, τους φτωχούς και τους μετανάστες- πρόσφυγες.
Άλλωστε τους βολεύει να πιστεύουμε πως για την όλη κατάσταση ευθύνεται ο διπλανός μας, ο πρόσφυγας και ο μετανάστης και ο οποιοσδήποτε μπορεί εύκολα να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Ο κοινωνικός ρατσισμός και ο κυνισμός, η πλήρης διάλυση των κοινωνικών δεσμών και η αποξένωση, το «κοίτα την δουλειά σου» και το «μη μιλάς» έχουν αφήσει έδαφος σε ομάδες νεοφασιστών να προπηλακίζουν μετανάστες και αντιφασίστες/τριες.
Γίνεται φανερό ότι οι νεοναζί προσπαθούν να ξαναβγούν από την απομόνωση,
εκμεταλλευόμενοι την κλιμάκωση της εθνικιστικής υστερίας, την ασυλία που βρίσκουν τέτοιου είδους επιθέσεις από την αστυνομία και το υπουργείο προστασίας του πολίτη, όπως εξάλλου φάνηκε με την στοχοποίηση & απόπειρα δίωξης των 2 φοιτητών που κατήγγειλαν την εμφάνιση όπλων κατά την ημέρα έναρξης των μαθημάτων του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας.
Στην επανεμφάνιση τους βοηθά και η ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Ε.Ε στο θέμα του προσφυγικού, αλλά και η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που φτωχοποιεί και πετάει στο περιθώριο, όλο και περισσότερους.

Αυτές οι πρακτικές, και οι φασίστες δεν έχουν χώρο στις γειτονιές μας και θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει. Τα Σεπόλια, ο Κολωνός το Μπουρνάζι, το Περιστέρι, δεν χωράνε το φασισμό και το ρατσισμό.

Εχθρός μας είναι αυτοί που γεννούν τον πόλεμο και σπέρνουν τον θάνατο και την προσφυγιά και όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Εχθρός μας είναι οι Κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, οι κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικές τους που θρέφουν αυτό το σύστημα που μας εκμεταλλεύεται.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ-AK. ΠΛΑΤΩΝΑ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ
KYΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: