Εν μέσω φονικής πυρκαγιάς, ο Γ. Σταθάκης υπέγραψε την τσιμεντοποίηση της Ακ. Πλάτωνος!

Εν μέσω της πιο φονικής καταστροφής στην Αττική, ο Γιώργος Σταθάκης υπέγραψε και το δεύτερο ΠΔ για την τσιμεντοποίηση της Ακαδημίας Πλάτωνος Οι περισσσότεροι από τους  υπουργούς και υφυπουργούς και τα λοιπά πολιτικά πρόσωπα που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, προνόησαν και δεν έβαλαν υπογραφές. Δεν ισχύει το ίδιο με τον υπουργό Περιβάλλοντος που υπέγραψε και την “τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων και ειδικότερα στο Ο.Τ. 124/75 περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος, με άρση απαλλοτρίωσης σε τμήμα κοινόχρηστου χώρου”.

 

Και για να το πούμε καθαρά. Στην Ακαδημία Πλάτωνος, το εμπορικό “Academy Gardens”  θα κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Κηφισού και Λενορμάν με υπόγεια γκαράζ, ενώ η περιοχή έχει πρόβλημα με τα ρέματα (θυμηθείτε τη Μάντρα Αττικής) και με τα μικρά δρομάκια (μην ξεχνάτε την καταστροφή στον οικισμό Μάτι). Πρόκειτα για ένα εμπορικό κέντρο 55 στρεμμάτων!

Φυσικά και θα επανέλθουμε με αναλυτικά στοιχεία τις επόμενες μέρες.

 

 

4 Comments

  1. βρε άθλια κοκοκόψαρα, ΕΝ ΜΕΣΩ φονικής πυρκαγιάς ξέρετε τι σημαίνει;; Ότι έχω μια πυρκαγιά που καίει και φονεύει κόσμο. Δεν ξέρετε ούτε να γράφετε και θελετε να εγκαλέσετε τον υπουργό της καρδιάς μας, ρε?

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ο κυνισμός της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων δεν γνωρίζει όρια, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση του κατ’όνομα υπουργού περιβάλλοντος Σταθάκη. Ο καθ’ύλιν “αρμόδιος” είναι παντελώς εξαφανισμένος όσον αφορά την πιο φονική πυρκαγιά στην Ευρώπη, εδώ κι έναν αιώνα. Έχει αφήσει όλη την δουλειά στον Φάμελλο. Όμως, καμιά καθυστέρηση στο να βάζει υπογραφές στον ενταφιασμό με τσιμέντο μιας ακόμη κεντρικής περιοχής της Αθήνας. Ούτε που ιδρώνει το αυτί του από τις πολύ σοβαρές αντιδράσεις ακαδημαϊκών διεθνούς εμβέλειας για την βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας του Πλάτωνος. Υπογράφει ο “εξυπηρετητής” για να πανηγυρίζει το capital για “τις μπουλντόζες που μπαίνουν”. Υπογράφει κανόντας χρήση μιας μεταβατικής διάταξης για τα μάτια της “νομιμότητας” χωρίς να παίρνονται υπόψη όλα τα δεδομένα για την περιοχή που έχουν δημοσιευτεί. Η εκτροπή του Κηφισού στη σημερινή θέση είναι πρόσφατη σχετικά και αρχίζει ακριβώς από το σημείο, όπου ο χώρος πρώην Μουζάκη. Την περιοχή διασχίζουν και άλλα υπόγεια ρέματα. Τι κάνει έναν υπουργό να μην απαιτεί την εφαρμογή της σημερινής νομοθεσίας για αντίστοιχες περιοχές; το “δίκαιο” της πολυεθνικής που, πρώτον, διαθέτει μια χρηματιστηριακή αξία που πρέπει να ανεβαίνει και δεύτερον, κινδυνεύει να μην μπορεί να αποδείξει ότι το έργο επιτρέπεται να εκτελεστεί έτσι όπως αυτή επιδιώκει. Η ανακρίτρια ψάχνει για ευθύνες στην ανατολική Αττική, αλλά τα κατά συρροή εγκλήματα συνεχίζονται απρόσκοπτα σε κάθε περιοχή της. Αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, ποιος;

    Μοῦ ἀρέσει

  3. Ναι αγάπη μου, εκτός από υπόγεια ρεύματα έχει και δεινοσαυρους απο κάτω και τον Τουταγχαμών θαμμένονα.Βρε σε ποιονα τα πουλάτε αυτά; Αφήστε να φαει ψωμί ο κοσμάκις

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...