ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » "Academy Gardens" » Κάλεσμα σε εκδήλωση-συγκέντρωση αυτή την Κυριακή

Κάλεσμα σε εκδήλωση-συγκέντρωση αυτή την Κυριακή

Κάλεσμα σε εκδήλωση-συγκέντρωση

στις 2 Δεκεμβρίου, 11.00 το πρωί, στην 4η Δημοτική Κοινότητα (Αλεξανδρείας & Λένορμαν)

” Η φούσκα του Mall έσκασε – Η γειτονιά μας αγωνίζεται για λύσεις”

Παρά την ολόπλευρη υποστήριξη από το 2011, όλων των κυβερνήσεων μέχρι και τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το δήμο Αθηναίων και τα φιλοεπιχειρηματικά ΜΜΕ, η πολυεθνική της Black Rock-Artume αποφάσισε να αναβάλλει τα σχέδια της για την ανέγερση του mall 55 χιλιάδων τ.μ στην Ακαδημία Πλάτωνα.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία «άδειασε» όσους, στο όνομα της δήθεν «οικονομικής ανάπτυξης» και «αναβάθμισης» της περιοχής, τη διευκόλυναν με κάθε τρόπο και μέσο. Τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συναίνεσε στην κατασκευή του φαραωνικού mall, το υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο εξέδωσε, κατά απαίτησή της, τα τελευταία αναγκαία Προεδρικά Διατάγματα, τη διοίκηση Γιώργου Καμίνη και την πλειοψηφία των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας που τη στήριξαν με κάθε τρόπο. Η Black Rock απέδειξε ότι δεν λογαριάζει κανένα «μνημόνιο συνεργασίας» και κανένα, από τα περίφημα «αντισταθμιστικά οφέλη» προς τους κατοίκους, όταν διακυβεύονται τα οικονομικά συμφέροντά της.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε ο 10ετής αγώνας των κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνα, των γειτονικών περιοχών, των αλληλέγγυων πολιτών και φορέων. Όλων αυτών που δέκα χρόνια τώρα προβάλλουν, με συνέπεια και συγκεκριμένες προτάσεις, το δικό τους όραμα για μια πραγματική αναβάθμιση της γειτονιάς και της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνα με επίκεντρο τον Πολιτισμό και τις ανάγκες των κατοίκων.

Το πάγωμα του mall δεν μπορεί να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα στην περιοχή μας, τις υποσχέσεις-δεσμεύσεις της περιφέρειας και του δήμου για τα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Πολύ περισσότερο που η πολιτική τους θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα της ζωής μας.

Για όλα τα παραπάνω, σας καλούμε να συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα στην Ακαδημία Πλάτωνα, την ανάγκη για πραγματική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας με ένα πάρκο ανοιχτό σε όλους, την κατασκευή του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, την αναβάθμιση των γειτονιών μας με δρόμους, αποχέτευση, αντιπλημμυρικά έργα, σχολεία, νηπιαγωγεία, ελεύθερους χώρους. Για πολεοδομική ανάπλαση με κέντρο τον πολιτισμό, την στήριξη και υπεράσπιση των θέσεων εργασίας των μικρών επιχειρήσεων της γειτονιάς.

Συντονιστικό αγώνα για την αναβάθμιση στις γειτονιές μας


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: