ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » "Academy Gardens" » Πώς την «πάτησε» η Blackrock στην Ακαδημία Πλάτωνος

Πώς την «πάτησε» η Blackrock στην Ακαδημία Πλάτωνος

Η μακέτα της Artume για το Academy Gardens, όπως δημοσιεύτηκε στη “Ναυτεμπορική”.

ΠΗΓΗ:https://www.euro2day.gr/

Σε κανένα στάδιο του πολυετούς σίριαλ δεν είχε πρόθεση να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο στο γνωστό ακίνητο της Ακαδημίας Πλάτωνος η αμερικανική Blackrock, επισημαίνουν πρόσωπα που παρακολούθησαν στενά την υπόθεση.

Όπως εξηγούν, στόχος των Aμερικανών που «φορτώθηκαν» με το πρώην οικόπεδο της Μουζάκηςόταν εξαγόρασαν το 2007 την MPGA από την αυστραλιανή Macquarie Group, ήταν να «ωριμάσουν» (πολεοδομικά, αδειοδοτικά κ.λπ.) το ακίνητο και να το πωλήσουν. Ετσι θεωρούσαν πως θα καλύψουν μεγάλο τμήμα των 37 εκατ. ευρώ που είχε επενδύσει η MPGA προ της κρίσης για το ακίνητο και κάποια μικρότερα γειτονικά οικόπεδα (ένα της οικογένειας Λαναρά κ.λπ).

Στόχος τους, σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετείχαν από κοντά στις διεργασίες, ήταν να πωλήσουν το «ώριμο» ακίνητο περί τα 30 εκατ. ευρώ και να φύγουν με ελαφρά πηδηματάκια. Τελικά δεν τα κατάφεραν καθώς η αμερικανική Hines συμφώνησε να το αγοράσει μόλις έξι εκατομμύρια ευρώ!

 

Λέγεται πως ο επικεφαλής της Hines στην Ελλάδα Paul Gomopoulos συμφώνησε με βαριά καρδιά ακόμα και σε αυτό το χαμηλό νούμερο, καθώς ο άνθρωπος ήθελε να δείξει πως κάτι πέτυχε έπειτα από τόσα χρόνια στη χώρα μας! Μέχρι σήμερα η Hines επένδυσε μόνο στο σχήμα που αγόρασε το ακίνητο της Λεωφ. Συγγρού που φιλοξενεί τώρα το Grand Hyatt (πρώην Ledra Mariott).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Hines θέλει να κατασκευάσει ένα εμπορικό κέντρο κατά τα πρότυπα του γειτονικού West Plaza του ομίλου Βιοχάλκο, που θα στηρίζεται σε έναν σημαντικό μισθωτή.

Στην αγορά κυκλοφόρησε πως συζητάει τόσο με την Praktiker όσο και με το Leroy Merlin.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: