ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » "Academy Gardens" » Ο επενδυτής οδεύει προς εκκαθάριση!

Ο επενδυτής οδεύει προς εκκαθάριση!

H Artume η εταιρεία που θα έκανε την μεγάλη “επένδυση” στην Ακαδημία Πλάτωνος οδηγείται σε εκκαθάριση. Την είδηση αυτή μας ανακοινώνει το site www.capital.gr  και ο δημοσιογράφος που κάθε τόσο έγραφε πως μπαίνουν οι μπουλντόζες στη συμβολή των οδών Λενορμάν και Κηφισού. Για πρώτη φορά δημοσιεύει και κάποια οικονομικά στοιχεία για την εταιρεία που έφτιαχνε το Academy Gardens, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ, αν και είχε πίσω του την BlackRock.

Δεν συνιστά έκπληξη η εξέλιξη αυτή.  Είχαμε εκτιμήσει εγκαίρως πως η  Artume δεν θα προχωρούσε στο έργο ή δεν θα έμενε μόνη της σε αυτό. Τελικώς το οικόπεδο πουλήθηκε όπως διαβάσαμε στις εφημερίδες σε άλλη εταιρεία η οποία κι εκείνη με τη σειρά της σχεδιάζει εμπορικό κέντρο.

Θα τα δούμε όλα αυτά στην πορεία.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συγκλονιστική. Πίεσε και άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί να κατασκευαστεί ένα εμπορικό κέντρο, ενώ ως το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος. Η απορία είναι απλή.

Η μακέτα της Artume για το Academy Gardens, όπως δημοσιεύτηκε στη “Ναυτεμπορική”.

 

Αυτό που “βλέπαμε” εμείς για την  Artume δεν μπορούσε να το δει, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, υπό την προεδρία του οικονομικού συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης, δόθηκε για “πράσινο φως” για να μπορούν να κατασκευαστεί εμπορικό κέντρο.

Οι ευθύνες των υπουργών Μπαλτά, Κωστή (ως διευθυντή του γραφείου του υπ. Πολιτισμού) και Σταθάκη, είναι τεράστιες αναφορικά με την Ακαδημία Πλάτωνος. Τελικά πέτυχαν να δυσαρεστήσουν τους πάντες. Και εκείνους που πίστευαν -λανθασμένα- πως ένα εμπορικό κέντρο φέρνει την ανάπτυξη και εμάς που δεν θέλουμε κάνενα εμπορικό κέντρο και πιστεύουμε πως η απάντηση θα έρθει μέσα από το όνομα Ακαδημία Πλάτωνος και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: