Κινητοποίηση για εκδικητική απόλυση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 14/1 o διανομέας Α.Ν. που εργαζόταν για πέντε μήνες (απασχολούνταν 6ημερο-10ωρο ενώ δηλωνόταν 4ωρο-5μερο, στο μαγαζί “εν θερμώ γεύσεις” στην Ακαδημία Πλάτωνος, απολύθηκε εκδικητικά, επειδή αρρώστησε. Ο εργαζόμενος έπειτα απο αναρρωτική άδεια με χαρτί γιατρού λόγω ασθένειας ενημέρωσε την εργοδοσία ότι δε θα μπορέσει να εργαστεί για τρεις ημέρες. Όταν επέστρεψε στη δουλειά, το αφεντικό είχε προσλάβει στη θέση του άλλον διανομέα και τον απέλυσε με τη δικαιολογία ότι δεν ενημέρωσε και δεν ενδιαφέρθηκε για το μαγαζί τις ημέρες που απουσίαζε.

Ο εργαζόμενος ζήτησε τα δεδουλευμένα του και όσα δικαιούταν, όπως τα επιδόματα αδείας και τα δώρα και αρνήθηκε να του τα δώσει. Έπειτα από καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, ο εργοδότης ενημερώθηκε και δεσμεύτηκε να του καταβάλει τα χρήματα που ζητούσε. Τελικά, με μεγάλο θράσος του δίνει μόνο το 1/4 του ποσού που του χρωστάει από δεδουλευμένα πέντε μηνών, επιδόματα, δώρα, καθώς και ένσημα.

Είναι γνωστό το καθεστώς που ακολουθεί η εργοδοσία με την πλήρη συγκάλυψη της κυβέρνησης, ιδίως στο συγκεκριμένο κλάδο του επισιτισμού. Η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν έχει όρια, με θύματα πάντα τους/τις απλούς/ες εργαζόμενους/ες, που δε δικαιούνται ούτε να αρρωστήσουν! Αλλά υποχρεούνται να είναι όσο πιο παραγωγική και αποδοτικοί για τα αφεντικά! 

Δεν είναι η πρώτη φορά, που γνωστοποιείται περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας στη γειτονιά μας!

Τα περισσότερα μαγαζιά λειτουργούν υπό το γνωστό καθεστώς της ημιανασφάλιστης ή μαυύρης εργασίας, με εξευτελιστικούς μισθούς, εξαντλητικά ωράρια, χωρίς τις εργατικές απολαβές που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, όπως επιδόματα, δώρα, άδειες. Οι διανομείς επιπλέον είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οι ίδιοι τις βενζίνες και να έχουν δικό τους εξοπλισμό, καλύπτοντας και οποιαδήποτε υλική ζημιά, σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος! 

Εμείς ως Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακ. Πλάτωνος-Σεπολίων καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση του εργαζόμενου και δείχνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Δεν υποκύπτουμε στην εργοδοτική τρομοκρατία που μας επιβάλλεται ούτε θα επιτρέψουμε να γίνει η γειτονιά μας ορμητήριο εργοδοτικής εκμετάλλευσης για τα κέρδη των αφεντικών! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλιστικών εισφορών που χρωστάει ο εργοδότης

• Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

Καλούμε σε κινητοποίηση έξω από το μαγαζί 

(οδός Πολυκράτους 37 Ακ. Πλάτωνα) Σάββατο 9/2, στις 12.30 το μεσημέρι και έξω από την επιθεώρηση εργασίας στις 13/2 στις 9 π.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ-AK. ΠΛΑΤΩΝΟΣ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ

laikisineleusikolonou@gmail.comG

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...