Πολυκατοικίες 10 όροφων στην Ακρόπολη, Εμπορικό Κέντρο 21 μέτρων στην Ακαδημία Πλάτωνος!

Η μακέτα της Artume για το Academy Gardens, όπως δημοσιεύτηκε στη “Ναυτεμπορική”.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ- ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣ

Τα δημοσιεύματα για τις πολυκατοικίες των 33 μέτρων που καλύπτουν την Ακρόπολη και την εκ των υστέρων αντίδραση των υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος επαναφέρουν το ζήτημα του οικοπέδου Λενορμάν και Κηφισού στην Ακαδημία Πλάτωνος. Οι δύο υπουργοί δήλωσαν μετά τις αντιδράσεις πως θα θέσουν εκ νέου στο ΚΑΣ και στις υπηρεσίες τους, μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων και των ΜΜΕ για τον προφανή λόγο πως δεν μπορεί να καλυφθεί η Ακρόπολη.

Το ΠΔ με υπογραφή Σταθάκη, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Ανώτατο όριο τα 21 μέτρα για το “Academy Gardens”.

Μπορεί όμως να καλυφθεί η Ακαδημία Πλάτωνος από το κτίριο των 18 και 21 μέτρων σε ένα χώρο 55 στρεμμάτων, όταν η Α Εφορεία Αρχαιοτήτων ζητούσε 15 μέτρα ύψος.  Η έγκριση όλων των διαδικασιών ήρθε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία είχε την …αυταπάτη πως υπήρχε επενδυτής. Η Artume με τα γνωστά της οικονομικά στοιχεία εκεί που έλεγε πως θα κάνει την επένδυση των 300 εκατ. ευρώ, πούλησε τελικά το οικόπεδο έναντι ελάχιστου τιμήματος και στη συνέχεια κατήγορησε την κυβέρνηση για το επενδυτικό κλίμα.

Είναι, λοιπόν, η ώρα για τον κύριο Γιώργο Σταθάκη, καθηγητή και για την κυρία Μυρσίνη Ζορμπά, (η οποία δεν έχει εμπλοκή στο ζήτημα, αλλά ας ζητήσει τη …γνώση του αρχαιολόγου  υφυπουργού της Κώστα Στρατή) και ας πάρουν πίσω την απόφαση για τα 18 και 21 μέτρα του οικοπέδου.

-Δεν υπάρχει πλέον επενδυτής, άρα τελειώνει και το τελευταίο επιχείρημα των ανθρώπων στην κυβέρνηση που πίεζαν για να αλλάξει θέση και στάση  o ΣΥΡΙΖΑ

-Η αλλαγή της στάσης του ΚΑΣ που φέρει την υπογραφή του πρώην υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά έχει …προβλήματα

-Η απόφαση Σταθάκη, για την άνοδο των υψών του κτιρίου συνοδεύοταν από αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία θα αναλάμβανε η …Artume στο  δήμο Αθηναίων και τους διπλανούς δήμους. Η Artume και οι δημοσιογράφοι που την υποστήριζαν μας …αποχαιρέτησαν.

Είναι θέμα ηθικής τάξεως να υπάρξει ανάκληση του συνόλου των αρνητικών αποφάσεων, ξεκινώντας από το ΚΑΣ, όπως ακριβώς ζητείται από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για τις πολυκατοικίες στην Ακρόπολη.

 

Αντιθέτως, όπως γνωρίζουν όλοι, η Ακαδημία Πλάτωνος έχει άλλη προοπτική.

 

 

 

 

 

 

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...