Αυτή την Ακαδημία Πλάτωνα την ξέρουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι;

Από τη Βούλα Μπαρδάνη, αρχαολόγο στην Γ’ Εφορία Αρχαιοτήτων

Θλιβερές εικόνες από την Ακαδημία Πλάτωνος, ελάχιστα μέτρα από τα όρια του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου. Η περιοχή είναι ΒΙΟΠΑ (Βιοτεχνικό Πάρκο), που σημαίνει κατάλληλα οργανωμένη και εξοπλισμένη με έργα υποδομής, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονων βιομηχανικών-βιοτεχνικών μονάδων (Ν2545/97). Τώρα το κατά πόσο τα λογής μηχανουργεία, συνεργεία, φανοποιεία και άλλα σε –εία που σχετίζονται με βαρέος τύπου οχήματα και κυριαρχούν στην έκταση προς την Λεωφ. Αθηνών και προς την Κηφισού, στεγαζόμενα σε πρόχειρες κατασκευές, χαρακτηρίζονται σύγχρονες βιομηχανικές-βιοτεχνικές μονάδες, είναι άλλο θέμα.

Τα τελευταία χρόνια πάντως, αυτό που επιδείνωσε την εικόνα είναι η παρουσία των μαντρών ανακύκλωσης, τα σκραπατζίδικα, μάλλον χωρίς άδεια λειτουργίας και έκδοση περιβαλλοντικής αδείας, με πρώτη ύλη τα παλιοσίδερα και τους μετανάστες…
Τις βραδινές κυρίως ώρες εναποθέτουν σε διάφορα σημεία κοντά στις μάντρες τα «άχρηστα» υλικά, κλεμμένα κατεξοχήν από τους μπλε κάδους του Δήμου. Μέσα σε λίγες μέρες δημιουργούνται μικρές χωματερές, τρέχει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, κάνει αποκομιδή με γερανοφόρα και φορτηγά οχήματα, και το έργο συνεχίζεται…
Στις τρεις τελευταίες φωτογραφίες είναι η οδός (?) Ίδης, κάθετος δρόμος μεταξύ των οδών Δράκοντος (που διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο) και Φάωνος.

Αν βρεθείτε στην περιοχή και ζητήσετε οδηγίες κατεύθυνσης μέσω του GPS, θα ακούσετε έκπληκτοι να στρίψετε στην οδό Ίδης! Αδιάβατος δρόμος και για πεζούς! Επιτέλους, οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου Αθηναίων πρέπει να ενδιαφερθούν για την περιοχή, να μελετήσουν σεβαστικά τα προβλήματα και να δώσουν λύσεις! Πολλοί υποψήφιοι έρχονται στην Ακαδημία την προεκλογική περίοδο, κάνουν δηλώσεις, δίνουν υποσχέσεις και φωτογραφίζονται στο πάρκο. Αυτήν τη φορά θα τους περιμένω για μια διαφορετική ξενάγηση!

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...