Κ. Μπακογιάννης:«Η Αθήνα Δεν Είναι Μόνο Το Κέντρο»

«Να γίνει αυτή η γωνιά της Αθήνας ξανά λαμπερή όσο είναι η ιστορία της», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή του Κολωνού.

«Η Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο. Πρώτα απ’όλα είναι οι γειτονιές της. Εκεί χτυπά η καρδιά της πόλης και αυτή είναι η δική μας έγνοια. Να φροντίσουμε όλες τις περιοχές και κάθε γειτονιά», συμπλήρωσε.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων περπάτησε στην περιοχή του Κολωνού και συνομίλησε με τους κατοίκους για το πρόβλημα της εγκληματικότητας, καθώε και για τον κακό φωτισμό στους λόφους Σκουζέ και Ιππείου Κολωνού.

«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική περιοχή που όταν την περπατάς μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να αισθανθείς, να νιώσεις μια ανεξήγητη έλξη και μαγνητισμό. Αλλά και το βάρος της ευθύνης για να γίνει αυτή η γωνιά της Αθήνας ξανά λαμπερή όσο είναι η ιστορία της», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ο λόφος Σκουζέ, ο λόφος του Ιππείου Κολωνού και η Ακαδημία Πλάτωνος μας ταξιδεύουν στην αρχαία Ελλάδα και αποτελούν ένα σπουδαίο τρίπτυχο. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να στρέψουμε ξανά το ενδιαφέρον του κόσμου σε αυτή την ξεχασμένη περιοχή».

 

1 Comment

  1. Πριν από το “Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να στρέψουμε ξανά το ενδιαφέρον του κόσμου σε αυτή την ξεχασμένη περιοχή¨”, οφείλετε να μην την ξεχάσει η όποια νέα δημοτική αρχή, όπως έκαναν οι προηγούμενες. Πχ να μην εναποθέσει βασικά έργα για τη ζωή των κατοίκων, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά και η διάνοιξη δρόμων, σε κάποιο νέο “αναπτυξιακό όραμα” τύπου mall – Artume. Να μην λειτουργούν βρεφονηπιακοί σε παλιά διώροφα κτίρια ή νηπιαγωγεία σε καταστήματα. Να λειτουργούν οι ανοιχτοί αθλητικοί χώροι. Να μην αποχαρακτηρίζονται κοινόχρηστοι χώροι 25 στρ για να γίνουν οικόπεδα προς ανοικοδόμηση και να διατυμπανίζεται η εξασφάλιση χρηματοδότησης για 6 στρ, έναντι αυτών. Να μην μετατρέπονται οι πλατείες σε υπαίθρια parking. Να μην φροντίζεται το πράσινο, επί της ουσίας, κάθε προεκλογική περίοδο εν είδει “πασαλείμματος”. Να μην σκοτώνονται νέοι που δουλεύουν delivery πάνω στις παράνομες μάντρες, όπως του Jumbo, που εκμεταλλεύεται τη μη εφαρμογή του σχεδίου πόλης για να επεκτείνεται στο χώρο όπως βολεύει την εμπορική αλυσίδα.
    Το ενδιαφέρον του κόσμου το έχουμε εξασφαλίσει με την τεράστια συμπαράσταση από όλη την Αττική στον αγώνα για την προστασία του αρχαιολογικού πάρκου από την επιχειρηματική επιδρομή και για την ανάδειξή του ενάντια στην εγκατάλειψη από κυβερνήσεις, δημοτική αρχή και περιφέρεια.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...