Η δραματική υποτίμηση της Ακαδημίας Πλάτωνος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η μακέτα της Artume για το Academy Gardens, όπως δημοσιεύτηκε στη “Ναυτεμπορική”.

Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους υπουργούς, Δραγασάκη, Σταθάκη και Μπαλτά δημιουργήθηκαν οι προυποθέσεις για μπορεί να κατασκευαστεί εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αγνόησε την πρότερη στάση του, ως και το 2014, όταν ήταν κάθετα ενάντια στο έργο και δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τα οικονομικά στοιχεία της Artume, όπως επίσης και τα δημοσιεύματα των LuxLeaks. Προφανώς δεν είχαν χρόνο…

Με την απίστευτη αυτή αλλαγή, δήθεν στο βωμό των “επενδύσεων” δόθηκε η δυνατότητα στην εταιρεία να κατασκευάσει ένα εμπορικό κέντρο κατ΄εξαίρεση του ύψους των κτιρίων της περιοχής. Μετά όμως η Artume απλώς αποχώρησε και η έκταση του πρώην εργοστασίου Μουζάκη πουλήθηκε στην αμερικανική Hines. Η συμφωνία Artume -κυβέρνησης συνοδεύοταν και από “αντισταθμιστικά οφέλη” για την ευρύτερη περιοχή, αλλά σε ισχύ βρίσκεται ό,τι είναι δημοσιεύμενο στο ΦΕΚ. Τα υπόλοιπα …αγνοούνται.

 

Η Hines εμφανίζεται να θέλει να δημιουργήσει στη συμβολή των οδών Λενορμάν και Κηφισού, ένα “εμπορικό πάρκο”. Έναν μεγάλο εκθεσιακό χώρο. Προς το παρόν σχέδια δεν έχουμε δει, ούτε επίσημες ανακοινώσεις. Και ούτε έχει ξεκινήσει κάποιον διάλογο Θέλουμε να πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη αμερικάνικη εταιρεία θα αντιληφθεί την ιστορική και αρχαιολογική αξία της περιοχής και δεν θα την υποτιμήσει, όπως οι τελευταίες κυβερνήσεις και η σημερινή δημοτική αρχή.

1 Comment

  1. Αυτά που πρέπει να απασχολούν όσους κατοικούμε στις κοντινές γειτονιές και χρησιμοποιούμε τις κύριες οδούς και λεωφόρους για τις καθημερινές μετακινήσεις μας, είναι:
    1. Συνιστά αναβάθμιση της περιοχής η κατασκευή “εμπορικού πάρκου” χονδρεμπορίου και λιανικής; όποιος το ισχυρίζεται, να την περιγράψει.
    2. Το προηγούμενο σχέδιο προχώρησε – όσο προχώρησε, προβάλλοντας τον ισχυρισμό της “τοπικής ανάπτυξης με δημιουργία 1600 θέσεων απασχόλησης”. Έτσι κατόρθωσαν να τροποποιήσουν τις χρήσεις γης κατά παρέκκλιση. Ισχύουν αυτά για το νέο σχέδιο; όποιος το ισχυρίζεται να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.
    3. Η έκταση απέχει σημαντικά από σταθμό Μετρό. Η πρόσβαση σε αυτήν θα γίνεται αποκλειστικά με ΙΧ. Εκτός από το parking που υποχρεούται από το νόμο να έχει μια τέτοια δραστηριότητα, υπάρχει το σοβαρότατο ζήτημα της πρόσβασης σε αυτήν. Πως θα γίνεται από κάθε ρεύμα και κατεύθυνση; τι επιπτώσεις θα υπάρξουν στον κόμβο Λένορμαν – Κηφισού, που ήδη στις σημερινές συνθήκες δημιουργείται συμφόρηση; κυκλοφοριακή μελέτη υπάρχει; τι είδους νέα περιβαλλοντική αδειοδότηση θα δοθεί χωρίς κάλυψη αυτής της κρίσιμης απαίτησης;

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...