ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » "Academy Gardens" » Η δραματική υποτίμηση της Ακαδημίας Πλάτωνος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η δραματική υποτίμηση της Ακαδημίας Πλάτωνος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Advertisements

Η μακέτα της Artume για το Academy Gardens, όπως δημοσιεύτηκε στη “Ναυτεμπορική”.

Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους υπουργούς, Δραγασάκη, Σταθάκη και Μπαλτά δημιουργήθηκαν οι προυποθέσεις για μπορεί να κατασκευαστεί εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αγνόησε την πρότερη στάση του, ως και το 2014, όταν ήταν κάθετα ενάντια στο έργο και δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τα οικονομικά στοιχεία της Artume, όπως επίσης και τα δημοσιεύματα των LuxLeaks. Προφανώς δεν είχαν χρόνο…

Με την απίστευτη αυτή αλλαγή, δήθεν στο βωμό των “επενδύσεων” δόθηκε η δυνατότητα στην εταιρεία να κατασκευάσει ένα εμπορικό κέντρο κατ΄εξαίρεση του ύψους των κτιρίων της περιοχής. Μετά όμως η Artume απλώς αποχώρησε και η έκταση του πρώην εργοστασίου Μουζάκη πουλήθηκε στην αμερικανική Hines. Η συμφωνία Artume -κυβέρνησης συνοδεύοταν και από “αντισταθμιστικά οφέλη” για την ευρύτερη περιοχή, αλλά σε ισχύ βρίσκεται ό,τι είναι δημοσιεύμενο στο ΦΕΚ. Τα υπόλοιπα …αγνοούνται.

 

Η Hines εμφανίζεται να θέλει να δημιουργήσει στη συμβολή των οδών Λενορμάν και Κηφισού, ένα “εμπορικό πάρκο”. Έναν μεγάλο εκθεσιακό χώρο. Προς το παρόν σχέδια δεν έχουμε δει, ούτε επίσημες ανακοινώσεις. Και ούτε έχει ξεκινήσει κάποιον διάλογο Θέλουμε να πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη αμερικάνικη εταιρεία θα αντιληφθεί την ιστορική και αρχαιολογική αξία της περιοχής και δεν θα την υποτιμήσει, όπως οι τελευταίες κυβερνήσεις και η σημερινή δημοτική αρχή.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: