ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Νέα » Ομιλίες Σοφιανού και Βιτάλη στα Σεπόλια

Ομιλίες Σοφιανού και Βιτάλη στα Σεπόλια

Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Σεπόλια μίλησαν το απόγευμα της Κυριακής 14 Απρίλη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και ο Δημήτρης Βιτάλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

«Ανοίγοντας» τη συγκέντρωση ο Δ. Βιτάλης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η πιο ξεκάθαρη ψήφος καταδίκης της ιμπεριαλιστικής ένωσης, το πιο δυνατό “όχι” στην ΕΕ. Γιατί είναι ανάγκη ο λαός μας να τιμωρήσει ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που μιλούσαν όλα τα περασμένα χρόνια για την ΕΕ, τις τις μεγάλες μέρες που θα να ‘ρθουν, εξυμνώντας τους στόχους κερδοφορίας της ελληνικής αστικής τάξης, σήμερα μπορεί να κάνει ταμείο ποιος τελικά κέρδισε και ποιος εξαπατήθηκε. Η Ευρώπη αλλάζει είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε όμως ότι από άκρη σε άκρη σε όλη την ΕΕ με ή χωρίς μνημόνια, χρέος ή ελλείμματα προωθείται η ίδια βάρβαρη στρατηγική του κεφαλαίου, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ πρώτευσε η Ελλάδα σε απορροφητικότητα των ευρωκονδυλίων και η φτώχεια, η μερική απασχόληση τα ίδια ακριβώς χρόνια απογειώθηκαν, βυθίζοντας ακόμα πιο βαθιά στα αδιέξοδα τον λαό. Γιατί τα ευρωενωσιακά κονδύλια, όλα ιδρώτας του λαού από την άγρια φορολεηλασία του, κατευθύνονται στην ενίσχυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων και όχι στις λαϊκές ανάγκες που καταπνίγονται».

Πιάνοντας τη σκυτάλη από το θέμα της ΕΕ, ο Ν. Σοφιανός τόνισε επίσης: «Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΕΕ είναι για το καλό μας. Πώς να ‘ναι για το καλό μας όταν τα μνημόνια, οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, η αυστηρή εποπτεία, τα ματωμένα πλεονάσματα, όλα αυτά έχουν την υπογραφή της; Επειδή δεν μπορούν να πείσουν λοιπόν, ότι είναι για το καλό μας, προσπαθούν να φοβίσουν: “Πού θα πάμε μόνοι μας;” “Δεν μπορείς έξω από αυτή την ένωση”. “Δεν μπορείς σαν χώρα να σταθείς στα πόδια σου, να αξιοποιήσεις τον πλούτο που παράγεις, να κάνει κουμάντο ο λαός στην οικονομία, να τη σχεδιάσεις για να καλύπτει τις ανάγκες που έχει ο λαός μας και για να μπορέσει έτσι να δει πραγματικά καλύτερες μέρες αυτός ο τόπος, αυτός ο κόσμος που μοχθεί κυριολεκτικά και που είδε όλα αυτά τα χρόνια να χάνει τόσα και τον έχουν πείσει πλέον ότι αυτά χάθηκαν”.

Επειδή λοιπόν δεν μπορούν να πείσουν ότι είναι για το καλό μας, προσπαθούν να φοβίσουν. Το ίδιο και για το ΝΑΤΟ: Επειδή δεν μπορούν να πείσουν ότι το ΝΑΤΟ εγγυάται για την ασφάλειά μας -ποια ασφάλεια όταν κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας αμφισβητούνται όσον αφορά το Αιγαίο, τις γκρίζες ζώνες, την ΑΟΖ, το δικαίωμα δηλαδή της οικονομικής εκμετάλλευσης;- προσπαθούν κι εδώ να φοβίσουν. Και να πείσουν ότι τώρα που ακουμπάμε στους Αμερικάνους, τώρα που πήραμε τη δουλειά από τον “διαβολικά καλό” Τραμπ όπως είπε ο Τσίπρας, να πληρώσουμε 2,5 δισ. δηλαδή για να πάρουμε τα αναβαθμισμένα “F-16”, τώρα μπορούμε να ακουμπήσουμε στους Αμερικάνους απέναντι στον κίνδυνο της Τουρκίας. Κυριολεκτικά με τον φόβο, προσπαθούν να πείσουν τον λαό μας ότι οι κοινές στρατηγικές επιλογές που έχουν -γιατί και η ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής λένε “ναι” στην ΕΕ, στον ΝΑΤΟ, στους άξονες μαζί με τους Αμερικάνους, τους Ισραηλινούς- όλα αυτά είναι… για το καλό μας, για να μπορούμε να είμαστε ασφαλείς απέναντι σε κινδύνους».

Πρόσθεσε ότι στο ίδιο πνεύμα, αξιοποιώντας τον φόβο μιλάνε και για την επιλογή μπροστά στις κάλπες. «Επειδή δεν μπορούν να πείσουν για τις διαφορές τους, αφού όσο κι αν τσακώνονται για τη Novartis, για τη Siemens παλιότερα, για το ένα σκάνδαλο οι μεν για το άλλο οι δε, στις βασικές επιλογές είναι ταυτισμένοι σε αυτή την πολιτική. Στις συνέπειες που φέρνει αυτή η πολιτική είναι ταυτισμένοι. Γι’ αυτό και το κρίσιμο δίλημμα που βάζουν είναι να διαλέξουμε το μικρότερο κακό, ποιος είναι λιγότερο βλαβερός. Να μπούμε στο δίλημμα για να μην έρθει ο Μητσοτάκης να ψηφίσουμε τον Τσίπρα ή για να φύγει ο Τσίπρας να ψηφίσουμε τον Μητσοτάκη. Και να κολλήσουμε με κάποιο από τα κόμματα – μπαλαντέρ. Προσπαθούν λοιπόν να εγκλωβίσουν τον κόσμο».

Ο Ν. Σοφιανός κάλεσε τον κόσμο να δώσει απάντηση σε αυτά τα εκβιαστικά διλήμματα, τονίζοντας ότι δε φτάνει να λέει «κανέναν από τους δύο», αλλά αυτή η στάση να αποκτήσει ριζοσπαστισμό, να καταλήξει σε ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ είναι αυτό που μπορεί να μπει σφήνα στα σχέδιά τους.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση τόσο για θέματα τοπικά που άπτονται των ευθυνών του δήμου, όσο και γενικότερα πολιτικά ζητήματα.


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: