Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στη συγκέντρωση ενάντια στις κεραίες

Λάβαμε από τη νέα δημοτική κίνηση για το δήμο Αθήνας “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα-ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο

Μαζική εξόρμηση στο παζάρι των ρακοσυλλεκτών στον Ελαιώνα021b-1

Στο παζάρι των ρακοσυλλεκτών βρέθηκαν οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο, την Κυριακή 14/4 το μεσημέρι όπου πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση.

Με υλικό και μικροφωνική ενημέρωσαν τους κατοίκους της Αθήνας για τις βασικές θέσεις της κίνησης γύρω από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές συνοικίες αυτής της πόλης, ξεχασμένες από τη δημοτική αρχή. «Το προεκλογικό ενδιαφέρον των μεγάλων κομμάτων για τις λαϊκές συνοικίες είναι υποκριτικό», μας είπαν πολλοί. «Εξαφανίζεται μαζί με τις κάμερες».

Ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση για τη δυνατότητα ακύρωσης αυτών των πολιτικών. Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής κατέθεσαν τις θέσεις της κίνησης τονίζοντας ότι η άρνηση του ασφυκτικού πλαισίου, η προβολή των

Κινητοποίηση για την απομάκρυνση κεραίας στα Σεπόλια

Την ίδια στιγμή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στα Σεπόλια για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την οδό Δράμας 95. Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να πετύχουν την απομάκρυνσή της.

Καταγγέλλουν ότι οι κυβερνήσεις και το κράτος στο διάστημα αυτό αντί να προστατεύσουν τους κατοίκους από την όχληση και τις βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία τους προχώρησαν σε νέες διευκολύνσεις προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αίροντας περιορισμούς που υπήρχαν, τροποποιώντας διατάξεις ακόμα και της πολεοδομικής νομοθεσίας που απαγόρευε την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κτήρια που είχαν αυθαίρετες κατασκευές. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μεταξύ των άλλων την ευθύνη της προάσπισης της υγείας των δημοτών από πιθανές βλαβερές συνέπειες.

Από την πλευρά του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ «Αριστοτέλης» που συμμετείχε στην κινητοποίηση, τοποθετήθηκε η Ρέππα Ντίνα, όπου κατήγγειλε την εταιρεία ότι απέκρυψε από το τοπογραφικό που έδωσε πώς κοντά στο χώρο της κεραίας υπάρχουν δυο παιδικοί σταθμοί και ένας χώρος για ηλικιωμένους. Τόνισε ότι οι κυβερνώντες και οι εταιρείες βάζουν στο ζύγι τη ζωή μας και πάντα τα κέρδη τους υπερισχύουν. Θεωρούν μάλιστα, πρόσθεσε ότι αφού μας έχουν λεηλατήσει μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, θα αποδεχτούμε τα πάντα. Οι κάτοικοι της περιοχής τους διέψευσαν, υπογράμμισε.

Το λόγο πήραν κάτοικοι της περιοχής, ανάμεσά τους ο Κεφαλληνός Παναγιώτης, ο Δημήτρης Καττής, ο Ηλίας Κάνταρος για να τονίσουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μεγάλη εμπειρία και αγώνες για τα ζητήματα των κεραιών. Το 2006 με τη δράση των σχολείων της περιοχής, των συλλόγων γονέων και του συλλόγου εκπαιδευτικών κατέβασαν κεραίες που υπήρχαν στο μετρό. Τόνισαν ότι είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και δεν θα σταματήσουμε αν δεν νικήσουμε. Η Αριάνα Σιαμούρη, καρδιά της συλλογικής αντίδρασης των κατοίκων συνέχισε τη συγκέντρωση υπογραφών.

Η συγκέντρωση κατέληξε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου φωνάχτηκαν συνθήματα και ανανεώθηκαν τα γωνιστικά ραντεβού και οι δράσεις των φορέων και των κατοίκων.

2 σκέψεις πάνω στὸ “Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στη συγκέντρωση ενάντια στις κεραίες

  1. Η κεραία ενοχλεί τούς κορμοράνους στον ελαιώνα.Επισης βλέπω νά σκάβουν στον Κηφισό εκεί πού δεν έγινε το εμπορικό.Μαλλον θα γίνει υδροβιότοπος.

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε