Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την πόρτα στους κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνος

Ενώ περιμένουμε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών για την 4η Κοινότητα, πρέπει να γράψουμε μετά και το πέρας της διαδικασίας, δύο, τρία πράγματα.

Η Ρένα Δούρου στις Εκλογές του 2014 είχε έρθει και μια και δύο φορές στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Μετά την εκλογή της στην Περιφέρεια, όταν άρχισε η αλλαγή της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το εμπορικό κέντρο της Artume, δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Όσο δε για το Βιοκλιματικό Νηπιαγωγείο, η Περιφέρεια αρκέστηκε στην αποστολή ενημερωτικού non paper. Κανείς δεν ξέρει που ακριβώς βρίσκεται αυτή η υπόθεση που ήταν ΚΑΙ είναι, ένα από τα βασικά ζητήματα της γειτονιάς.

Για το Εμπορικό Κέντρο. Μάταια προσπαθούσαμε να πείσουμε τον Αριστείδη Μπαλτά, για την λανθασμένη του επιλογή να αναθεωρηθούν τα ύψη του Εμπορικού Κέντρου. Ένας εκ των συμβούλων του μας έψεξε μάλιστα για την τακτική που ακολουθήσαμε. Βέβαια, μετά ήρθε η απόφαση του οικονομικού οργάνου της κυβέρνησης, υπό τον Γιάννη Δραγασάκη και καταλάβαμε όλοι τι ακριβώς συνέβαινε. Ο Πάνος Σκουρλέτης για την ιστορία- ήταν ο υπουργός που υπέγραψε να μην αλλάξουν τα ύψη του εμπορικού κέντρου και να μην πάρει αυτό που διεκδικούσε η  Artume. Όμως το έκανε όταν παραιτήθηκε και  αυτό έδωσε την αφορμή στους δικαστές του ΣτΕ να ζητήσουν νέα απόφαση.

Ο καθηγητής Γιώργος Σταθάκης κράτησε κλειστή την πόρτα του στους κατοίκους, αλλά ανοικτή την πόρτα στον “επενδυτή” υπογράφοντας το ΠΔ με την αλλαγή των υψών που αναζητούσε η εταιρεία, μαζί με το περίφημο μνημόνιο για τις υποχρεώσεις, που θα ήταν -υποτίθεται- τα αντισταθμιστικά μέτρα. Την κατάληξη την ξέρουμε. Ο “επενδυτής” υπήρχε κυρίως στις εφημερίδες και στα  sites με τα περίφημα δημοσιεύματα της “επένδυσης των 300 εκατ. ευρώ”. Πούλησε το οικόπεδο, έναντι μικρού τιμήματος και αποχώρησε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.

Σε όλα αυτά προσθέστε και την αρνητική αντιμέτωπιση της δημαρχίας Καμίνη έναντι της περιοχής της 4ης Κοινότητας, αν θέλετε να βγάλετε συμπεράσματα

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...