ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Απόψεις » Δίνουν πράσινο φως για νέο “mall” χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη;

Δίνουν πράσινο φως για νέο “mall” χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη;

μουζακη-κυκλοφορίαΑπό τη Β.Β.

Το ΚΑΣ έχει τον δικό του ρόλο σε όλη την ιστορία κατασκευής  mall ή νέου τύπου mall στην Ακαδημία Πλάτωνα. Είχε γνωμοδοτήσει θετικά και για τους όρους δόμησης που ζήταγε η BlackRock προκειμένου να πραγματοποιηθεί το μεγαλούργημα του Mall. Στις 28 Μαΐου είπε “ΝΑΙ” στο Big Boxes με ανοιχτό χώρο στάθμευσης στην οροφή του κτηρίου!!!, βάζοντας παράλληλα έναν λογικό όρο για όσους στοιχειωδώς γνωρίζουν την περιοχή: το κυκλοφοριακό βάρος (χάος σωστότερα) να μην μεταφερθεί προς το εσωτερικό της γειτονιάς Ακ. Πλάτωνος και η πρόσβαση να γίνεται από την Κηφισού.

Για όποιον δεν έρχεται να φωτογραφηθεί μόνον προεκλογικά στην περιοχή μας, είναι γράμματα δημοτικού το Big κυκλοφοριακό χάος που θα δημιουργηθεί στις γύρω γειτονιές αν η πρόσβαση στις κτηριακές εγκαταστάσεις επιδιωχθεί μέσα από αυτές. Γνωρίζουν όλοι οι πολυπράγμονες ότι η περιοχή δεν έχει εφαρμοσμένο σχέδιο πόλης; Δίνουν εγκρίσεις με το “θα εφαρμοστεί”;

Ποιο ακριβώς; Ποιοι είναι οι δρόμοι που θα διανοιχθούν; Τα “νέα στοιχεία” της εταιρείας (πόσο νέα μέσα σε 20 μέρες από την προηγούμενη συνεδρίαση ), περιλαμβάνουν κυκλοφοριακή μελέτη εγκεκριμένη; Για τον κόμβο Κηφισού – Λένορμαν πρόκειται και όχι για χωράφια στο μέσα του πουθενά.
Το ΚΑΣ θα γνωμοδοτήσει. Η υπουργός να το σκεφτεί πολύ να υπογράψει την απόφαση, 10 μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές. Ας αφήσει τη δόξα για την/τον επόμενη/ο.

Για να μην ξεχνάμε. Το σημερινό κατόρθωμα της “ανάπτυξης”, με “Big Boxes” για το Leroy Merlin (πόσες θέσεις εργασίας για λειτουργία και κάθε Κυριακή, όλο το χρόνο;), στην έκταση του πρώην Μουζάκη έχει πολλούς νονούς. Από τον πρώην δήμαρχο Καμίνη και όλους τους δημοτικούς του συμβούλους – συμπεριλαμβανομένου του σημερινού δημάρχου και γείτονα κ. Μπρούλια, τον αξέχαστο Παπακωνσταντίνου (ΠΑΣΟΚ) της κυβέρνησης Παπαδήμου, τον Σαμαρά (πρωθυπουργό – ΝΔ), τον Μανιάτη (υπουργό του Σαμαρά – ΠΑΣΟΚ) μέχρι τον Μπαλτά (υπουργό “πολιτισμού” ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και τους Δραγασάκη – Σταθάκη, που τακτοποίησαν το θέμα υπέρ της BlackRock, που όμως πούλησε στη Hines, αφήνοντάς τους τα “αντισταθμιστικά της αναβάθμισης”, παράσημο για την πολιτική τους σταδιοδρομία.


1 Comment

  1. Maria K says:

    Βαρεθήκαμε την γκρίνια και την υποκρισία όσων κόπτονται για την Ακαδημία Πλάτωνος. Επιτέλους να αναβαθμιστεί η γειτονιά μας! Του Μουζάκη το εργοστάσιο ήταν μία μπίχλα , βρώμα και δυσωδία. Αν οι Περιστεριώτες τραβάνε ζόρι, ας πηγαίνουν στα μαγαζιά τους να τα στηρίξουν. Εμείς στην Κολοκυνθού περιμένουμε πως και πως το έργο.Αρκετά !!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: