ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Νέα » Περιμένοντας την Λ. Μενδώνη

Περιμένοντας την Λ. Μενδώνη

Η νέα υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη γνωρίζει την Ακαδημία Πλάτωνος αρκετά καλά. Ως γενική γραμματέας του υπουργείου  την περίοδο 2009-10, επί υπουργίας Παύλου Γερουλάνου συνέβαλε ώστε να αλλάξει σημαντικά η εικόνα του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος με μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις. Δυστυχώς το έργο αυτό διακόπηκε, για μια σειρά από άλλους λόγους, με αποτέλεσμα τις γνωστές …τσιμεντώσεις στο Πάρκο, για την προφύλλαξη των αρχαιοτήτων.

 

Τώρα ποια θα είναι η επιλογή της κ. Μενδώνη;

 


1 Σχόλιο

  1. Ὁ/ἡ B.B. γράφει:

    Η πιο σημαντική ενέργεια στα τέλη του 2010 ήταν η υπουργική απόφαση επαναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου προς τα νοτιοδυτικά. Η απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, πάρθηκε για να προστατευθεί ο χώρος από τις ορέξεις της REDs (επειδή οι ορέξεις εξακολουθούν και μάλιστα, οι νέοι ιδιοκτήτες του γνωστού επιχειρηματικού ομίλου διαρρέουν για “εντατικές συνομιλίες με το κράτος”, θα επανέλθουμε για να ταρακουνηθεί λίγο η μνήμη. Όμως, από το 2010 μέχρι σήμερα δεν έχει συντελεστεί η αναγκαία απαλλοτρίωση ( γι αυτό και οι εντατικές συνομιλίες για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις). Οι κυβερνήσεις Παπαδήμου – Σαμαροβενιζέλων έκαναν το αναμενόμενο. Οι “αριστεροί” του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστάτες στους αγωνιστικούς όρκους για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής, “ένιψαν τας χείρας” για να αφήσουν επί της ουσίας ανοικτό το δρόμο για τη διεκδίκηση μεγάλου τμήματος του αρχαιολογικού χώρου από τη REDs.
    Από την κα Μενδώνη, ΓΓ του ΥΠΠΟ το 2010, που πήρε θέση υπέρ της επαναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου, οι κάτοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες και υπερασπιστές της περιοχής, ΜΙΑ & ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ περιμένουν.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: