ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Νέα » Περιμένοντας την Λ. Μενδώνη

Περιμένοντας την Λ. Μενδώνη

Η νέα υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη γνωρίζει την Ακαδημία Πλάτωνος αρκετά καλά. Ως γενική γραμματέας του υπουργείου  την περίοδο 2009-10, επί υπουργίας Παύλου Γερουλάνου συνέβαλε ώστε να αλλάξει σημαντικά η εικόνα του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος με μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις. Δυστυχώς το έργο αυτό διακόπηκε, για μια σειρά από άλλους λόγους, με αποτέλεσμα τις γνωστές …τσιμεντώσεις στο Πάρκο, για την προφύλλαξη των αρχαιοτήτων.

 

Τώρα ποια θα είναι η επιλογή της κ. Μενδώνη;

 


1 Comment

  1. B.B. says:

    Η πιο σημαντική ενέργεια στα τέλη του 2010 ήταν η υπουργική απόφαση επαναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου προς τα νοτιοδυτικά. Η απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, πάρθηκε για να προστατευθεί ο χώρος από τις ορέξεις της REDs (επειδή οι ορέξεις εξακολουθούν και μάλιστα, οι νέοι ιδιοκτήτες του γνωστού επιχειρηματικού ομίλου διαρρέουν για “εντατικές συνομιλίες με το κράτος”, θα επανέλθουμε για να ταρακουνηθεί λίγο η μνήμη. Όμως, από το 2010 μέχρι σήμερα δεν έχει συντελεστεί η αναγκαία απαλλοτρίωση ( γι αυτό και οι εντατικές συνομιλίες για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις). Οι κυβερνήσεις Παπαδήμου – Σαμαροβενιζέλων έκαναν το αναμενόμενο. Οι “αριστεροί” του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστάτες στους αγωνιστικούς όρκους για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής, “ένιψαν τας χείρας” για να αφήσουν επί της ουσίας ανοικτό το δρόμο για τη διεκδίκηση μεγάλου τμήματος του αρχαιολογικού χώρου από τη REDs.
    Από την κα Μενδώνη, ΓΓ του ΥΠΠΟ το 2010, που πήρε θέση υπέρ της επαναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου, οι κάτοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες και υπερασπιστές της περιοχής, ΜΙΑ & ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ περιμένουν.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: