Καμία μέριμνα του δήμου για τις πλημμύρες στα σχολεία

Για μια ακόμη φορά το 162ο Δημοτικό πλημμύρισε την περασμένη εβδομάδα. Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου που έχει βαρεθεί τα μεγάλα-παχιά λ΄πογια προεκλογικά και μετεκλογικά από το δήμο Αθήνας, καταγγέλλει: 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 162ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 162ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών εκφράζει την αγανάκτηση του και καταγγέλλει  τον κατ’ εξακολούθηση εμπαιγμό-τόσο της προηγούμενης δημοτικής αρχής-όσο και της σημερινής, των αρμόδιων Αντιδημάρχων Αστικής Υποδομής(Α.Α.Υ) κ. Αποστολόπουλο και κ. Αξιώτη, όσον αφορά την μη εκτέλεση του έργου αποσυμφόρησης όμβριων υδάτων στον δρόμο εισόδου του σχολείου. 

Κάθε φορά που βρέχει πλημμυρίζει, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ασφαλής πρόσβαση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών στο σχολείο – η δε αυλή του 115ου Νηπιαγωγείου (συστεγαζόμενου) να μετατρέπεται σε πισίνα.

  • Το πρόβλημα έχει αναδειχθεί με σχετική επιστολή του Συλλόγου στους αρμόδιους υπευθύνους από το 2015.
  • Στις 21/12/2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ο Α.Α.Υ δεσμεύτηκε γιαδιερεύνηση του θέματος.
  • Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου στον Α.Α.Υ, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του ιδίου στις 10/02/19 και διαπίστωσε το πρόβλημα. Ανέλαβε την ευθύνη έργου για μερική αποκατάσταση απορρόφησης όμβριων υδάτων, μιας και η περιοχή χρήζει ευρύτερο αντιπλημμυρικό έργο (δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις πλημμύρες στην Μάνδρα το Σχολείο μας έκλεισε σε κάποια νεροποντή με εντολή).
  • Στις 27/02/19 βγήκε δελτίο τύπου και σε συνέντευξη στην ΕΤ1 ο Α.Α.Υ δεσμεύτηκε δημόσια για την έναρξη του έργου στις 30/03/19.
  • Στις 11/04/19 μετά από 2η παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ο ίδιος δεσμεύτηκε και για ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής.
  • Στις 15/06/19 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο τμήματος επίβλεψης κ. Λυκούρη, επιβεβαιώθηκε η ανάληψη έργου από εργολάβο και πήραμε γραπτή διαβεβαίωση ότι όλα είναι δρομολογημένα με το τέλος της σχολικής χρονιάς…

Φτάσαμε στις 17/09/2019, όπου μετά από επίσκεψη του Συλλόγου στον κ. .Λυκούρη και στον νέο Α.Α.Υ κ. Αξιώτη, ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη υπέρβασης των κωλυμάτων που ισχυρίστηκαν και μας διαβεβαίωσαν ότι το έργο θα γίνει μέσα Οκτωβρίου.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε!

Αν όλα αυτά δεν είναι κοροϊδία, τι άλλο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν!

Δεν είναι δυνατόν το 2019 ο δήμος να μην έχει τα μέσα, το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό, να φτιάξει ένα δρόμο και θα πρέπει να αναλαμβάνουν οι εργολάβοι.

Προφανώς και δεν αποτελούν προτεραιότητα της πολιτείας οι ανάγκες των σχολείων .

Ζητάμε τα σχολεία να εξαιρεθούν από αυτήν την ”γραφειοκρατία-συνθετότητα και πολυπλοκότητα” των έργων.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι: έργα αντιπλημμυρικά, σχολική στέγη, οι ελεύθεροι χώροι αθλητισμού, η αντισεισμική προστασία, η πυρασφάλεια κτλ μπαίνουν σε χαμηλό βαθμό προτεραιότητας, γιατί αποτελούν κόστος και δεν αποφέρουν το επιθυμητό κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους για να πραγματοποιηθούν.

Προτεραιότητα αποτελούν τα έργα βιτρίνας αυτά που έχουν επιλεγεί για εμπορική και οικονομική αξιοποίηση. Αυτές είναι οι επίσημες κατευθύνσεις της Ε.Ε που τις υλοποιούν κατά γράμμα πρώην και νυν κυβερνήσεις και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι.

  • Απαιτούμε άμεσα να υλοποιηθεί το έργο απομάκρυνσης των υδάτων της βροχής που λιμνάζουν επί της οδού Ζηνοδώρου και καθιστούν την πρόσβαση αδύνατη σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς, πριν την έλευση του χειμώνα και των βροχοπτώσεων!
  • ‘Άμεση λύση για την απομάκρυνση των υδάτων της βροχής που λιμνάζουν στο εσωτερικό των προαύλιων χώρων του 162ο δημοτικού σχολείου και του 115ο νηπιαγωγείου Αθηνών!

Σχολεία χωρίς πρόσβαση, δεν είναι σχολεία!

Είστε υπεύθυνοι αν θα κλείσει το σχολείο στην επόμενη πλημμύρα. Η εικόνα μικρά παιδιά να στεγνώνουν τις κάλτσες στους στα καλοριφέρ και να σκαρφαλώνουν τα κάγκελα για να μπουν στο σχολείο δεν σας τιμά!

Το Δ.Σ

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...