ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Εκπαίδευση » Οι γονείς στο 162ο δημοτικό αγωνίστηκαν, για αυτό ήρθε η λύση

Οι γονείς στο 162ο δημοτικό αγωνίστηκαν, για αυτό ήρθε η λύση

Θέση αναγκάστηκε να πάρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 162ου δημοτικού σχολείου για να θυμίσει πως το πρόβλημα του σχολείου λύθηκε επειδή οι ίδιοι οι γονείς αγωνίστηκαν χρόνια για την επίλυση του. Και όχι γιατί κάποιοι νεόκοποι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι που κομπάζουν πως αυτοί μεσολάβησαν για τη λύση…

Η ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου 

Ο Σύλλογος  Γονέων  και   Κηδεμόνων  του 162 Δημοτικού  Σχολείου  Αθηνών , κατάφερε  μέσα από τις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα  και μια σειρά κινητοποιήσεων,  να διεκδικήσει το δικαίωμα μαθητών , εκπαιδευτικών και γονέων στην ασφαλή πρόσβασή τους  στο σχολείο κατά την διάρκεια βροχοπτώσεων και  να φέρει τις δημοτικές αρχές  (Καμίνη και Μπακογιάννη ) προ των ευθυνών τους !

Τελικά, μετά  από παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας , παράσταση διαμαρτυρίας των γονέων , συνεχείς  παρεμβάσεις και στην νέα δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη , πετύχαμε με επιμονή  την έναρξη των απαραίτητων παρεμβάσεων που έπρεπε να γίνουν  από τον Δήμο για την επίλυση του συγκεκριμένου χρόνιου προβλήματος  του σχολείου μας.

Μπροστά  στην αναλγησία των  δημοτικών αρχών  και την έλλειψη πολιτικής βούλησης  να παρεμβαίνουν άμεσα  σε ζητήματα  που αφορούν υποδομές  δεκάδων  σχολικών κτιρίων , θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα την σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, αποδείξαμε πως αν εμείς δεν επιμείνουμε και δεν αγωνιστούμε για τα αυτονόητα  δεν είναι διατεθειμένοι να  κάνουν τίποτα οι αρμόδιοι  φορείς.

Ο επίμονος και ανυποχώρητος αγώνας των γονέων έφερε την λύση  στο 162 και κανένας άλλος,  παρά  τις μάταιες  υποσχέσεις  επίδοξων  παραγόντων!!!

Θα  παρακολουθούμε  την εξέλιξη των έργων  μέχρι την οριστική επίλυση  του προβλήματος…..

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: