Ένα όμορφο Ημερολόγιο για τις γειτονιές της Ακαδημίας Πλάτωνα

Το νέο ημερολόγιο της λαϊκής συνέλευσης είναι ένα ταξίδι στη ιστορία και τις ιστορίες των γειτονιών μας. Πρόσωπα, κτίρια, ιστορίες ξεδιπλώνουν και ξεδιπλώνονται με μεράκι και αγάπη για τον Κολωνό, την Ακαδημία Πλάτωνα, τα Σεπόλια. Βρείτε το στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης, στην οδό Αμφιαράου 153, κάθε απόγευμα Δευτέρας

…..Ιχνηλατώντας στις γειτονιές μας, πολλές οι ιστορίες, που ίσως δεν τις έχουμε ανακαλύψει όλες. Και για αυτές, επιλέχθηκε να μπουν σε πρώτο πλάνο τα πρόσωπα και οι άνθρωποι που άφησαν, που συνεχίζουν να αφήνουν τα χνάρια τους στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Εκείνοι που με την τέχνη τους κρατούν ζωντανές στη συλλογική μνήμη, μορφές των μεγάλων λαϊκών αγώνων, όπως ο Σωτήρης Πέτρουλας, την «ψυχή» αυτής της χώρας.


Συγγραφείς, ποιητές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, βολεϊμπολίστες, μουσικοί, φωτογράφοι, που γεννήθηκαν, έζησαν και ανδρωθήκαν στις γειτονιές μας. Δίπλα τους-σκηνικό λες της δράσης τους, ο τόπος και οι τόποι του Κολωνού. Με όλες οι γειτονιές του. Όσα σημάδεψαν την καθημερινή ζωή σ’ αυτές, αλλά χάθηκαν. Όσα υπάρχουν ακόμη. Όσα γεννιούνται. Δρόμοι, ίχνη κινηματογράφων, Κέντρα Νεότητας, αθλητικοί σύλλογοι και ομάδες, μουσικές ομάδες, συλλογικότητες και Στέκια…….

…στις 84 σελίδες του κάνουμε ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα…

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...