Πραξικοπηματική παρέμβαση συμβούλου φέρνει αναστάτωση στους αθλητικούς συλλόγους του Κολωνού!

ενωσηΌπως είναι γνωστό η περιοχή του 4ου δημοτικού διαμερίσματος έχει ελάχιστους έως καθόλου αθλητικούς χώρους παρά την ιστορική πορεία δεκάδων αθλητικών συλλόγων στην περιοχή. Όπως επίσης είναι γνωστό, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει τις παραχωρήσεις των δημόσιων χώρων-κυρίως των σχολείων των αθλητικών τους χώρων- για δραστηριότητες, αφενός Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και αφετέρου φορέων της γειτονιάς και αθλητικών συλλόγων με βάση συγκεκριμένο Κανονισμό και όρους.  Έτσι και φέτος παραχωρήθηκαν οι σχολικοί χώροι ανάλογα με τις αιτήσεις. Ξαφνικά και εν μέσω της σεζόν, ο αρμόδιος περί της παιδείας της δημοτικής πλειοψηφίας του Κώστα Μπακογιάννη αποφάσισε(;) μόνος του να παραχωρήσει μέρες και ώρες στο 52ο Γυμνάσιο Κολωνού στον αθλητικό σύλλογο του “Νηρέα” παρά το γεγονός ότι αυτός είχε ώρες από την περυσινή χρονιά. Το αποτέλεσμα αυτής της προσωπικής απόφασης έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάστωση στην περιοχή καθώς οδηγείται σε έξωση ο σύλλογος του Ιάσωνα και τα αθλητικά τμήματα του μπάσκετ και βόλλεϊ για τις Τρίτες και τις Πέμπτες. Εκατοντάδες παιδιά μένουν στο …δρόμο επειδή ένας δημοτικός σύμβουλος αποφασίζει χωρίς καμία απολύτως νόμιμη διαδικασία να αλλάξει τις ώρες παραχώρησης. Η υπόθεση-όπως μαθαίνουμε-έχει πολύ πολιτικό παρασκήνιο και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης καλείται να δράσει ως πυροσβέστης(;) ή ως Πόντιος Πιλάτος(;) ανάμεσα στα τοπικά μικροκομματικά συμφέροντα των τοπικών του συμβούλων.

Πριν το καυτό πολιτικό παρασκήνιο, θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχει ήδη έντονη αντίδραση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού διαμερίματος . Όπως επισημαίνει στην επιστολή της προς το 4ο δημοτικό διαμέρισμα(φωτο) αλλά και τον δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο, η ξαφνική και αναίτια(;) αυτή απόφαση είναι “αντίθετη σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου”, “αφαιρεί τη δυνατότητα να αθληθούν τα παιδιά” και θα οδηγήσει σε ανεργία προπονητές.

αθλητικοίΌπως επισημαίνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου διαμερίσματος “τις προηγούμενες χρονιές είχαν παραχωρηθεί μέρες και ώρες στον Νηρέα”, με αποτέλεσμα να μένουν κλειστοί οι αθλητικοί χώροι του Γυμνασίου, αφού ο σύλλογος δεν τους χρησιμοποίησε! Για το ίδιο θέμα είχε υπάρξει ανάλογη διαμαρτυρία και από τον και του Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 52ου Γυμνασίου Κολωνού το 2018, όταν πάλι είχαν παραχωρηθεί στον “Νηρέα” οι αθλητικοί χώροι αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Το συνέβη λοιπόν εν μέσω σχολικής σεζόν κι ένας δημοτικός σύμβουλος δημιουργεί τόσο μεγάλη αναστάστωση στην ίδια του τη δημοτική παράταξη; Το παρασκήνιο λέει πως αθλητικός σύλλογος άλλης περιοχής στον οποίο προήδρευε νέος σύμβουλος -επιχειρηματίας του κολωνού στο 4ο Κοινοτικό διαμέρισμα, συγχωνέυθηκε με τον αθλητικό σύλλογο του “Νηρέα” στον οποίο επίσης προεδρεύει επιχειρηματίας μεταφορών. Ο νέος αθλητικός σύλλογος με πολιτικές πλέον πλάτες στο δημοτικό συμβούλιο απαιτεί να έχει τις ώρες και τις ημέρες (Τρίτες και Πέμπτες) που έχουν με χαρτιά και επίσημες παραχωρήσεις, δοθεί στον Ιάσονα του Κολωνού. Το ερώτημα αν υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου ή έστω εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής Παιδείας προς το δημοτικό συμβούλιο, μπορεί να το απαντήσει μόνο η πλειοψηφία του δήμου!

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στο δημοτικό συμβούλιο κατατέθηκε και άλλη διαμαρτυρία, αυτή τη φορά υπογεγραμμένη από όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής. Από τον ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ, τον Α.Π.Σ Ορφέα, τον ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού, την Ένωση Γονένων της 4ης Κοινότητας και τους δυο Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 52ου Γυμνασίου και του 52ου Λυκείου.

Σε αυτή την σημαντική επιστολή βάζουν το μείζον ζήτημα της μεγάλης έλλειψης αθλητικών χώρων στην περιοχή, επισημαίνοντας πως οι ηγεσίες του δήμου στα τμήματα παιδείας “πολέμησαν” τους αθλητικούς φορείς, αφήνοντας τους αθλητικούς συλλόγους εκτός σχολικών χώρων.

Με τη νέα παρέμβαση του αρμόδιου δημοτικού συμβούλου υπέρ ενός αθλητικού συλλόγου με μέλη διοίκησης επιχειρηματίες και κοινοτικούς συμβούλους, μάλλον ανάβει μεγαλύτερες φωτιές στην παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη.

Το μεγάλο θέμα για τα παιδιά και τους γονείς βέβαια είναι πως με την παρέμβαση αυτή περισσότερα από 100 παιδιά χάνουν τις αθλητικές δραστηριότητες τους, κάτι που προκαλεί ήδη μεγάλες αντιδράσεις.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...