Κυνισμός της δημοτικής αρχής για τα σχολεία

66Ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα

Κυνισμός και αδιαφορία της δημοτικής αρχής και του αντιδημάρχου παιδείας για τα σχολεία που τα έχουν «στεγνώσει» και αδιαφάνεια σχετικά με την υπεξαίρεση των χρημάτων στην σχολική επιτροπή της ΠΕ της 1ης Δημοτικής Κοινότητας. Σε «παράλληλο σύμπαν» βρίσκεται η δημοτική αρχή Μπακογιάννη και ο αντιδήμαρχος παιδείας όπως αποκαλύφθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Αθήνας στις 20/1 στη διάρκεια της συζήτησης για τα οικονομικά των Σχολικών Επιτροπών.

Από τη μια ο πραγματικός κόσμος, τα σχολεία που έχουν στην κυριολεξία «στεγνώσει» αφού δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στα ταμεία τους – την τελευταία φορά που πήραν χρήματα ήταν τον Ιούνιο! – που τα μαγαζιά και οι προμηθευτές υλικών έχουν πάψει πια να δίνουν υλικά επί πιστώσει μια και υπάρχουν προμηθευτές που τους οφείλουν ακόμα και 6.000 ευρώ, με σχολικές μονάδες να μην έχουν ούτε τα στοιχειώδη, από χαρτί υγείας μέχρι χαρτικά και αναλώσιμα για τα φωτοτυπικά τους!

Από την άλλη στον κόσμο της φαντασίας και της παραπλάνησης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Καλαμπόκας που στην εισήγησή του δήλωσε «ικανοποιημένος» (!!!) από την κατάσταση, από το πόσο γρήγορα έχουν τρέξει οι διαδικασίες συγκρότησης των Σχολικών Επιτροπών και το μόνο πρόβλημα κατά τη γνώμη του είναι να βρεθεί χώρος στέγασης για κάποιες από αυτές και η στελέχωσή τους με γραμματείς και λογιστές και ο δήμαρχος Μπακογιάννης να υπερθεματίζει και να δίνει συγχαρητήρια.

Ενώ στις 2/12 δήλωναν ότι τα σχολεία θα έχουν χρήματα μέχρι τις 23/12, έχει περάσει άλλος ένας μήνας από την ημερομηνία που υποτίθεται ότι το πρόβλημα θα είχε λυθεί και η κατάσταση παραμένει ακριβώς η ίδια. Κατά τη γνώμη της Δημοτικής αρχής, το ότι έχουν αποδοθεί τα χρήματα της Γ’ και Δ’ δόσης στις Σχολικές Επιτροπές είναι «μεγάλο κατόρθωμα», όπως και το γεγονός ότι οι καθαρίστριες και οι σχολικοί τροχονόμοι πήραν μετά από μήνες που ήταν απλήρωτες/οι ένα μέρος από τα ψίχουλα που προβλέπονται για αμοιβή τους. Ενδεικτικό ότι η δημοτική αρχή ζει σε δικό της σύμπαν, είναι το γεγονός ότι όχι μόνο δεν θεώρησε άξιο να πει έστω και μία συγνώμη για το κόψιμο του φυσικού αερίου στο 66ο ΔΣ Αθήνας, αλλά εγκάλεσε την ΑΑΑθήνας γιατί δεν τους δώσαμε συγχαρητήρια που το φυσικό αέριο συνδέθηκε άμεσα (!!!)

 

Και η αδιαφορία συνεχίζεται

Τι ισχύει σήμερα σε όλα τα σχολεία του δήμου της Αθήνας;

Ούτε ένα σχολείο δεν έχει πάρει τα χρήματα της γ’ και δ’ δόσης

Όλες οι σχολικές επιτροπές όπου έχει πλειοψηφία η παράταξη Μπακογιάννη (9 στους 15) ψηφίζουν αυτές τις μέρες να αποδοθεί στα σχολεία το 30% και το 40% της γ’ και δ’ δόσης και όχι το σύνολο των χρημάτων που τους οφείλονται. Τα υπόλοιπα κρατιούνται για να πληρωθούν λογαριασμοί και έκτακτες ανάγκες. Με τον τρόπο αυτό τα σχολεία μετατρέπονται σε ζητιάνοι που επαιτούν για να τους αποδίδονται τα χρήματα που τους ανήκουν για τις λειτουργικές τους ανάγκες. Κανένας απολογισμός διαχρονικά των σχολικών επιτροπών για το τι έκαναν το 70% των χρημάτων που παρακράτησαν από κάθε σχολική μονάδα.

Ο αντιδήμαρχος Καλαμπόκας δεν έδωσε καμία απάντηση στο ερώτημα που του θέσαμε τι θα γίνουν τα αποθεματικά των προηγούμενων σχολικών επιτροπών.

Αρνήθηκε η δημοτική αρχή να ψηφίσει την πρότασή μας όπως και πρόταση άλλων παρατάξεων για έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία τώρα. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν πάψει να συζητιούνται και να ικανοποιούνται αιτήματα των σχολικών μονάδων από τον Σεπτέμβριο του 2019!

Αρχιερείς της αδιαφάνειας σχετικά με την υπεξαίρεση των χρημάτων της Σχολικής Επιτροπής της ΠΕ της 1ης Δημοτικής Κοινότητας

Πολύ σοβαρό επίσης είναι το γεγονός ότι ο κ. Καλαμπόκας εισηγητικά δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα που προέκυψε με την Σχολική Επιτροπή της ΠΕ της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από το ταμείο της. Μετά από μεγάλη πίεση και επίμονα ερωτήματα, η δημοτική αρχή είπε ότι «δύο ώρες μετά την ανακάλυψη του προβλήματος κινήθηκαν αμέσως οι μηνυτήριες διαδικασίες» , ότι «πρέπει να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» και ότι είναι πολύ περήφανοι που όλα αυτά έγιναν τόσο γρήγορα.

Όμως αρνήθηκαν να πουν το ακριβές ποσό που έχει υπεξαιρεθεί, δηλώνοντας ότι «δεν γνωρίζουν και δεν έχουν ρωτήσει», «γιατί αυτό θα επηρεάσει την προανακριτική διαδικασία» (;) όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης. Στην πρόταση της ΑΑΑθήνας καθώς και της Ανοιχτής Πόλης και της Λαϊκής Συσπείρωσης να αντικατασταθούν προσωρινά από τη θέση των μελών της ΣΕ, οι ελεγχόμενοι για την υπεξαίρεση, διαχειριστής και πρόεδρος, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, η παράταξη Μπακογιάννη καταψήφισε χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το «τεκμήριο της αθωότητας». Να σημειώσουμε ότι πρόεδρος και προηγούμενος διαχειριστής ανήκουν στην παράταξη Μπακογιάννη και από αυτή έχουν τοποθετηθεί στη ΣΕ. Φυσικά, φοβούμενοι τα χειρότερα, άλλαξαν τον διαχειριστή στη συγκεκριμένη ΣΕ. Η μόνη δέσμευση που υπήρχε από την πλευρά του κ. Μπακογιάννη ήταν ότι το ποσό θα αντικατασταθεί από έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται πότε θα γίνει αυτό και σε ποιο ποσό.

Μπορεί ο κ. Μπακογιάννης να έδωσε συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο Παιδείας για το έργο του στο κλείσιμό του, μπορεί να θεωρεί ότι για πρώτη φορά όλα έγιναν τόσο γρήγορα και εξαιρετικά, δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με αυτά που λες, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Η αγανάκτηση των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες για αυτά που συμβαίνουν είναι μεγάλη, κι όσο περνούν οι μέρες χωρίς να λύνονται τα προβλήματα θα μεγαλώνει, με ό,τι αυτό σημαίνει. Ας το πάρει αυτό υπόψη της η Δημοτική Αρχή την επόμενη φορά που θα συγχαίρει ο ένας τον άλλον για το «εξαιρετικό τους έργο»…

Η τοποθέτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα της δημοτικής συμβούλου Ρέππα Ντίνας, εκπροσώπου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα και η τοποθέτηση της Τσαγκαράτου Αιμιλίας, εκπροσώπου του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Παρθενώνας», στο δημοτικό συμβούλιο στις 20/1/2020

https://www.youtube.com/watch?v=I-LgZF-aSVg

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...