Νέο χτύπημα εναντίον των κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνα!

247-Kratylou bus stopΟ παχυδερμισμός και αδιαφορία των κάθε λογής -εσμών για τους κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνα έχει χτυπήσει κόκκινο. Με απόφαση του ΟΑΣΑ, χωρίς καμία προειδοποίηση, άλλαξαν τη γραμμή του 051, του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς των γειτονιών μας για το κέντρο της Αθήνας και από την Ομόνοια το πήγαν στο σταθμό Λαρίσης! Αντί να βάλουν άλλο λεωφορείο για αυτή τη σύνδεση κόβουν πάλι την πρόσβαση στους κατοίκους του “τείχους υποβάθμισης” κάτω από τις γραμμές του τρένου. Οι κάτοικοι συζητάνε να συγκεντρώσουν υπογραφές διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση του ΟΑΣΑ. Μετά το κόψιμο του συνόλου σχε΄δον των λεωφορείων από Περιστέρι για κέντρο, η Ακαδημία Πλάτωνα και ο Κολωνός είχαν απομείνει μόνο με το 051. Ο δήμος Αθηναίων άραγε έχει άποψη για αυτά; Ή ετοιμάζεται απλώς να ικανοποιήσει κι αυτός την πολυεθνική της Hines καταδικάζοντας την Ακαδημία Πλάτωνα σε κυκλοφοριακό κομφούζιο και τον εφιάλτη καυσαερίων…Διαβάστε:

Απευθείας λεωφορειακή σύνδεση θα έχουν σε λίγο καιρό ο σταθμός υπεραστικών ΚΤΕΛ Κηφισού και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αθήνας.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο ΟΑΣΑ, θα τροποποιηθεί η λεωφορειακή γραμμή 051 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ (μέσω ΑΚΑΔ. ΠΛΑΤ.) ώστε να έχει ως αφετηρία το σταθμό Λαρίσης. Η νέα ονομασία της γραμμής θα είναι 051 ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ – ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ (μέσω ΑΚΑΔ. ΠΛΑΤ.).

Η νέα αφετηρία της γραμμής θα είναι η σημερινή αφετηρία των γραμμών Α15 και Β15. Μέσω της οδού Δηλιγιάννη η γραμμή θα διέρχεται από το Μεταξουργείο και στη συνέχεια μέσω των οδών Αχιλλέως και Λένορμαν θα ακολουθεί τη σημερινή διαδρομή της. Λόγω της νέας διαδρομής, θα καταργηθεί η αφετηρία της οδού Μενάνδρου στην Ομόνοια και οι στάσεις Βάθη, Εφετείο και Μεγ. Αλεξάνδρου.

Για πολλά χρόνια, η συγκοινωνιακή σύνδεση με το σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό ήταν προβληματική αφού οι περισσότεροι επιβάτες χρησιμοποιούσαν την γραμμή 051 από την αφετηρία της που βρίσκεται σε απόσταση 300 περίπου μέτρων από την πλατεία Ομόνοιας. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να ιδρύσει τη λεωφορειακή γραμμή 052 που συνδέει τα ΚΤΕΛ Κηφισού με το σταθμό του Μετρό στον Ελαιώνα μέσα σε λίγα λεπτά. Προς το παρόν όμως τα δρομολόγια της γραμμής αυτή είναι λιγότερο συχνά σε σχέση με τη γραμμή 051.

Πηγή: athenstransport.com

 

1 Comment

  1. Όσα κάνει ο ΟΑΣΑ και η ΣΤΑΣΥ ένα ζήτημα έχουν στον πυρήνα τους. Πως θα καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις σε λεωφορεία και προσωπικό. Ο δήθεν “εκσυγχρονισμός”, που επικαλούνται, με τη σύνδεση μεγάλων επιβατικών κόμβων, όπως σταθμός ΚΤΕΛ -σταθμός Λαρίσης, είναι ένα ανενδοίαστο ψέμα. Σαν τακτικός επιβάτης είδα ότι στο λεωφορείο μένουν ελάχιστοι για σταθμό Λαρίσης και μάλιστα όχι ταξιδιώτες ( πχ, στις 9 και πρωί, ήταν 2). Και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά αφού τα ωράρια των σιδηροδρομικών γραμμών είναι πολύ συγκεκριμένα. Το μελέτησαν; όχι βέβαια. Νοιάζονται για την αμφίδρομη εξυπηρέτηση των επιβατών των σταθμών; ας δημιουργήσουν κατάλληλη γραμμή στη βάση της υψηλής “τεχνοκρατικής οικονομίας” που διαλαλούν ότι κατέχουν. Γιατί το κάνουν; απλά, μειώνουν το χρόνο του δρομολογίου. Άλλο Μεταξουργείο – Ομόνοια, μέσω πλατείας Βάθη κι άλλο, ελάχιστες εκατοντάδες μέτρα από Μεταξουργείο για σταθμό Λαρίσης. Μειώνοντας το χρόνο του δρομολογίου, κερδίζουν λεωφορεία και οδηγούς.
    Ελάχιστους μήνες πριν, έχουν εφαρμόσει το ξεδόντιασμα της γραμμής 025, που συνέδεε τη συνοικία με τη γραμμή 3 του μετρό, την εμπορική αγορά, τα Εξάρχεια, το Λυκαβηττό, το Πεδίο Άρεως και αρκετές περιοχές μέσω των γραμμών που περνούν από τη Λ. Αλεξάνδρας.
    Για τους “παρίες” χιλιάδες κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνα, ας υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η καθημερινότητα. Δεν τρέχει και τίποτα σπουδαίο γι αυτούς. Για εμάς τρέχει.
    Να οργανώσουμε συλλογή υπογραφών, έντυπα και ηλεκτρονικά. Να αντιδράσουμε και να ζητήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να ισχυρίζονται ότι έχουν τη συμφωνία μας.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...