ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » "Academy Gardens" » Κάλεσμα σε σύσκεψη δράσης για τη δημιουργία «Εμπορικού Πάρκου» στο πρώην Μουζάκη

Κάλεσμα σε σύσκεψη δράσης για τη δημιουργία «Εμπορικού Πάρκου» στο πρώην Μουζάκη

hinesΗ Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Σεπολίων καλεί σε ευρεία σύσκεψη-συζήτηση με θέμα τη δημιουργία «Εμπορικού Πάρκου» της πολυεθνικής Hines στο οικόπεδο πρώην Μουζάκη. Το υπουργείο Πολιτισμού και το Κεντρικό Αρχαιλογικό Συμβούλιο πετώντας στα σκουπίδια τη γνωμοδότηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, έδωσαν το πράσινο φώς στην πολυεθνική της Hines να ενώσει κυκλοφοριακά την περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα με τα υπό ανέγερση εμπορικά καταστήματα επί του οικοπέδου πρώην Μουζάκη στις οδούς Κηφισσού, Ηρούς και Αντιγόνης, μέσω της οδού Πλάτωνος και των περιοχών κατοικίας. Η πολυεθνική χωρίς κανένα πλέον φραγμό και έλεγχο προχωρά σε αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας, με σκοπό να αυξήσει τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα του εμπορικού της Πάρκου.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, τα αρμόδια υπουργεία και ο δήμος Αθηναίων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια της πολυεθνικής, αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής, στη χειροτέρευση των όρων διαβίωσης σε περιοχή κατοικίας αλλά και στην περαιτέρω υποβάθμιση του ιστορικού αρχαιολογικού χώρου.

Σας καλούμε την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα στο Καφενείο «Πλάτων» επί της οδού Πλάτωνος και Τριπόλεως, να συζητήσουμε τις εξελίξεις αυτές και να συντονίσουμε τη δράση μας ενάντια σε αυτά τα νέα καταστροφικά σχέδια.

 

 

Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Σεπολίων

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: