ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Νέα » “Να ανοίξουν το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, τα Πάρκα της Αθήνας και όλης της Αττικής τώρα”

“Να ανοίξουν το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, τα Πάρκα της Αθήνας και όλης της Αττικής τώρα”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ –ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΕΕΚΕΦΑΛΑΙΟ

Αυτοί είναι πια επικίνδυνοι για την υγεία μας – για τη ζωή μας

Εμείς «Μένουμε σπίτι» – αυτοί μας απαγορεύουν την πρόσβαση στο οξυγόνο

Να ανοίξουν το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, τα Πάρκα της Αθήνας και όλης της Αττικής τώρα

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πατούλη και την συναίνεση των δημάρχων, μπήκε λουκέτο σε όλα τα Πάρκα τωνδήμων της Αττικής. Χωρίς επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες, χωρίς πειραγμένα πλάνα για αναμετάδοση από όλα ταδιατεταγμένα σε υπηρεσία ΜΜΕ. Τα Πάρκα δεν προσφέρονται για χρήση συγκεκριμένων φακών, όπως στηνευθύγραμμη και πλατιά ζώνη της Παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Το παράδειγμα του ελεύθερου ανοιχτού Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα, έκτασης 43 στρεμμάτων γης, το οποίοχρησιμοποιούσαν βασικά οι κάτοικοι των γειτονιών της περιοχής μετά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά. Το λουκέτο μπήκε, αν και δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού καισυγχρωτισμού στη διάρκεια επιβολής και τήρησης από την αστυνομία των περιοριστικών μέτρων και τηςαπαγόρευσης κυκλοφορίας (ανοικτή μόνο μια πύλη και με επιτήρηση για την είσοδο ανά μόνας ή ανά δύο), γιατίαπλά η πλειονότητα του κόσμου έχει και επίγνωση και υπευθυνότητα για την υγεία του.

Τα κυβερνητικά μέτρα “περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων” – άσκοπη η χρήση 43 στρεμμάτων πρασίνου απόμερικές δεκάδες ανθρώπων, αλλά σκόπιμη η εργασία σε μεγάλες βιομηχανίες, ελήφθησαν, πρώτα και κύρια, επειδήγνωρίζουν πολύ καλά ότι το δημόσιο σύστημα υγείας μόνο θωρακισμένο δεν είναι. Αντίθετα, είναι ξεχαρβαλωμένοαπό τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που εφάρμοσαν τις μνημονιακές πολιτικές. Το μόνο σύστημα υγείας-κατάδική τους παραδοχή- που μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία την πρωτόγνωρη αυτή επιδημική κρίση.

Επιδίδονται σε κακοστημένες επικοινωνιακές φιέστες μπροστά σε ελεγχόμενες τηλεοπτικές κάμερες και ελεγχόμεναΜΜΕ, επιρρίπτοντας την ευθύνη της υγείας και της ασθένειας αποκλειστικά στους πολίτες για να καλύψουν τη δικήτους εγκληματική πολιτική. Το δόγμα της «ατομικής ευθύνης» σερβίρεται αυτοκόλλητα με την αυταρχική εκστρατείατης πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για ακόμη πιο αντιδημοκρατικά μέτρακαταστολής. Μόνο και μόνο για να μην αντιδράσουμε στον προδιαγεγραμμένο «ατομικό θάνατο», που επιφυλάσσει η εγκληματική πολιτική τους, με την επιλογή να μην γίνονται μαζικά τεστ, όπως επισημαίνει συνεχώς ο ΠαγκόσμιοςΟργανισμός Υγείας, με την επιλογή να χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ σε αχρείαστους για την αντιμετώπιση τηςπανδημίας, ιδιώτες, κλινικάρχες, ιδιοκτήτες δρόμων, καναλάρχες.

Σ’ αυτήν τη λογική εντάσσεται το λουκέτο στο οξυγόνο των ελάχιστων Πάρκων στην Αθήνα και την Αττική. Γιατροί, ψυχολόγοι, όλοι οι ειδικοί επιστήμονες πιστοποιούν-και αντιδρούν δημόσια πλέον- ότι οι ανοιχτοί μεγάλοι χώροιείναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ψυχικής ασφάλειας των κατοίκων. Οι κάτοικοι τηςΑκαδημίας Πλάτωνα, του Κολωνού, των Σεπολίων, οι κάτοικοι Αθήνας – Αττικής δεν κινδυνεύουν από το ελεύθεροπράσινο και τον αέρα των Πάρκων, αλλά από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των εργοταξίων που παραμένουν ανοιχτά, των κάτεργων – τηλεφωνικών κέντρων, των ανήλιων δρόμων του κέντρου της μεγαλούπολης Αθήνας και άλλωνπεριοχών.

Για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα όπως και για όλα τα άλλα Πάρκα της πόλης θα ήταν αρκετός ένας απλόςέλεγχος για τυχόν περιστατικά συνωστισμού κατοίκων. Αυτό το τόσο λογικό, δεν το επιλέγουν. Επιδιώκουν, με τοβλέμμα στραμμένο στο “μετά” και στα σχέδια που ετοιμάζουν από τώρα για να “πληρώσει το μάρμαρο” πάλι οεργαζόμενος λαός, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, να ωθήσουν στην προσωπική απόγνωση, στην παραίτηση από τοσυλλογικό, στη διαχείριση συνειδήσεων και αντιστάσεων.

Να μην επιτρέψουμε να πετύχουν τα σχέδιά τους.

Προστατεύουμε την υγεία μας και των γύρω μας, με ευαισθησία και ευθύνη.

Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και αγωνιζόμαστε για την άμεση ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν υγείας.

Διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές ελευθερίες μας.

Οι ανοιχτοί, ελεύθεροι, δημόσιοι χώροι, Πάρκα και βουνά της Αττικής είναι αναπόσπαστο μέρος της υγείας τουπληθυσμού, των δικαιωμάτων μας.

Να ανασταλεί τώρα το μέτρο του ολοκληρωτικού σφραγίσματος κάθε Πάρκου, Άλσους, περιαστικών περιπατητικώνδιαδρομών.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θα φέρουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο καλούμε ναπάρει θέση να ανοίξει το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα και όλα τα πάρκα της Αθήνας και της Αττικής τώρα και θασυμβάλλουμε στις διεκδικήσεις και πρωτοβουλίες των κατοίκων για το ζήτημα αυτό.


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: