Υπογράφουμε για τους χώρους στα Σεπόλια-Πρωτοβουλία της Λαϊκής Συνέλευσης

H Lαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Σεπολίων, ξεκινά καμπάνια διεκδίκησης των χώρων γύρω από το μέτρο Σεπόλια.
Είναι ώρα να πάρουμε τις ζωές και τις γειτονιές μας στα χέρια μας, απαιτούμε και την πλατεία και το νηπιαγωγείο και παιδική χαρά και χώρους άθλησης.
Το κείμενο για τη συγκέντρωση των ηλεκτρονικών υπογραφών βρίσκεται εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQyymX0L2ToLQSKrO3sBQzxtZwDSaMM7-IB0Hp03vnAIrKaw/viewform όπου και υπογράφουμε!
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣΤο κείμενο
Στην περιοχή (ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ-ΣΚΟΥΖΕ-ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥ) ζούμε πάνω από 50.000 κόσμος, στοιβαγμένοι και εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε 2-3 κεντρικές αρτηρίες (ΛΕΝΟΡΜΑΝ-Λ. ΚΩΝ/ΛΕΩΣ-ΔΥΡΑΧΙΟΥ) και τον εγκιβωτισμένο ποταμό ΚΗΦΗΣΟ που τον μετέτρεψαν σε κλειστό αγωγό αποβλήτων και λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας.

Κυβερνήσεις και δήμαρχοι αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, με την κατάσταση όμως να χειροτερεύει. Η περιοχή μας γενικότερα (4η Δημοτική κοινότητα) είναι η κοινότητα με το λιγότερο πράσινο σε όλο το Δήμο. Μάλιστα έκφραση αυτής της γενικότερης απαξίωσης των γειτονιών μας, είναι και η μορφή του σταθμού ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ, που διεκδικεί τα πρωτεία του χειρότερου ίσως σταθμού ΜΕΤΡΟ.

Αφού υφάρπαξαν (με την απαλλοτρίωση) τα 140 στέμματα για να φτιάξουν την επισκευαστική μονάδα του ΜΕΤΡΟ, συνέχισαν να λεηλατούν και άλλους χώρους πλάι και μπροστά από σχολικές μονάδες, τον χώρο που ήταν διαμορφωμένη πλατεία-πράσινο (ΚΡΕΟΝΤΟΣ & ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, έναντι ΓΑΛΑΞΙΑ), τάζοντας στους κατοίκους της περιοχής ότι θα παραχωρήσουν τουλάχιστον τα 5-6-στρέμματα (αριστερά από την είσοδο του εργοταξίου, επί της Χ΄΄ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ), για παιδική χαρά και πράσινο.

Από τότε κύλησε πολύς χρόνος, αλλά η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, οι κυβερνήσεις και διαχρονικά ο Δήμος της Αθήνας τηρούν σιγή ιχθύος.

Η κατάσταση στις γειτονιές μας έχει παραγίνει.

Κανένας ανοιχτός χώρος, κανένα αντιπλημμυρικό έργο, ούτε μια παιδική χαρά, ούτε ένα γήπεδο Μπάσκετ,Βόλεϊ, ποδοσφαίρου για τα παιδιά μας, ένας πολιτιστικός χώρος ένας δημοτικός κινηματογράφος.

Η έλλειψη σε νηπιαγωγεία, μετά την εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής παιδείας, από τα πιο οξυμμένα προβλήματα που θα βρούμε μπροστά μας από την ερχόμενη χρονιά .

Δεν ξεχνάμε τις υποσχέσεις τους, αλλά κυρίως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αφήσουμε τις ανάγκες μας να λιμνάζουν.

Μέχρι να μεταφερθεί η επισκευαστική μονάδα του μετρό σε μη κατοικημένη περιοχή, απαιτούμε από το δήμο και την Αττικό Μετρό:

Απαλλοτρίωση του χώρου (ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ & ΚΡΕΟΝΤΟΣ), και επαναφορά του σε πλατεία πράσινο, αλλά και κατασκευής Δημοτικού θερινού κιν/φου.

Διαμόρφωση του σταθμού ΜΕΤΡΟ (στέγαστρα παγκάκια/πράσινο)

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ Ή ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, λόγω της επέκτασης των νέων γραμμών.

Απόδοση του χώρου που παρακρατά το ΜΕΤΡΟ, τοποθετώντας μάλιστα κοντέινερ κλείνοντας την πρόσοψη του 50ου Λυκείου.

Απόδοση των 5-6 στρεμμάτων εντός της επισκευαστικής μονάδας, επί της Χατζηαποστόλου για παιδική χαρά και πράσινο.

Απόδοση του χώρου πλάι στο 144ο Δημοτικό σχολείο, για την κατασκευή του 140 νηπιαγωγείου.

Καλούμε κάθε γείτονα νέο και νέα να υπογράψουμε το παραπάνω κείμενο, για την πρόκληση συζήτησης στο Δημοτικό συμβούλιο και σχετικής απόφασης, καθώς και κοινοποίηση του σε κάθε αρμόδιο.

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...