Από τον Άννα στον Καιφα οι αρμόδιοι για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα

Χωρίς τίτλοΤρεις απαντήσεις, μηδέν απάντηση από τους αναρμόδιους-αρμόδιους του δήμου Αθηναίων για το ελεύθερο ανοιχτό για όλους Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.  Η Λαϊκή Συνέλευση είχε καταθέσει λίγο πριν σημάνει λήξη της καραντίνας σειρά ερωτημάτωνγια το (τότε) κλειδωμένο Πάρκο το οποίο άνοιγε ανάλογα με το ποιός κατείχε τα κλειδιά και τις εντολές. Οι απαντήσεις που εστάλησαν στη Λαϊκή Συνέλευση και τις παραθέτουμε παρακάτω ανά αρμόδιο φορέα, μας αφήνουν άφωνους. Ο ένας δεν έχει αρμοδιότητα, ο άλλος μάλλον βλέπει στημένα ρεπορτάζ σε ένα κανάλι που το φώναξαν με δόλο ορισμένοι για να πουν πως η Ακαδημία Πλάτωνα και το Πάρκο είναι άντρο παρανομίας (!), το τρίτος  δηλώνει πως υπήρχε απαγόρευση εισόδου στην καθαριότητα! Για να βγάλουμε συμπέρασμα μάλλον θα πρέπει να κάτσουμε στο ντιβάντι του Φρόϋντ! Υπάρχει ένα ορατός, ιστορικός θησαυρός στην Ακαδημία Πλάτωνα και αυτοί(εκλεγμένοι ή διορισμένοι της πλειοψηφούσας δημοτικής αρχής και όχι μόνο) νίπτουν …σχολαστικά τα χέρια τους όταν αφορά την ελευθερία, τον αέρα, τους πολλούς πολίτες. Είναι όμως πανέτοιμοι να υπακούσουν σε άλλα σχέδια. 
Διαβάστε τις απαντήσεις ανά αρμόδιο φορέα. Εμείς συνεχίζουμε να ζούμε πραγματικά εδώ και να απαιτούμε! 
Περιμένουμε τις απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και θα επανέλθουμε

Η απάντηση του προέδρου της 4ης Δημοτικής Κοινότητας σε φωτο
4η fvto
** Σημείωση:

Παρατηρήθηκε η είσοδος “παραβατικών ατόμων”; Από ποιους; η δημοτική αστυνομία εισερχόταν στο πάρκο για έλεγχο μετά το κλείδωμα;  Αν όχι, να δοθούν στη δημοσιότητα τυχόν καταγγελίες.

 

—–   — —
Από την 4η Δημοτική Κοινότητα, τομέας Πρασίνου 

Σε απάντηση της επιστολή σας με θέμα ” Λειτουργία και φροντίδα του Πάρκου Ακαδημία Πλάτωνος” έχουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

Σχετικά με την παράγραφο 2 που αφορά το θέμα της φροντίδας του πάρκου , μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό , ανοίγοντας τις πόρτες του πάρκου  η Δημοτική Αστυνομία, πρώτη προτεραιότητα μας ήταν η φροντίδα του (δηλ. κοπή χλοοτάπητα, κοπή χόρτων ,αποκατάσταση του δικτύου άρδευσης ,καθαριότητα)  . Έτσι και έγινε . Η απαγόρευση της πρόσβασης των συνεργείων πρασίνου της 4ης  Δ.Κ . είχε ως αποτέλεσμα  να δημιουργηθεί άναρχη βλάστηση και να αργήσει η αποκατάσταση της εικόνας του πάρκου.

Με πολλά προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε , καταφέραμε να ισορροπήσουμε την φυτοτεχνική εικόνα του πάρκου . Υπάρχουν όμως κάποια τμήματα μέσα στο πάρκο με χόρτα , των  οποίων  όμως το κόψιμο τους είναι αρμοδιότητα και ευθύνη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Όσον αφορά τα παγκάκια , έχουν δοθεί στην Δ/νση Πρασίνου όπου υπάρχουν τα αντίστοιχα τμήματα για την αποκατάστασή τους.

Επίσης , η εικόνα του χλοοτάπητα θα αποτέλεσμα (ήδη  συμβαίνει ) με το συχνό πότισμα που πραγματοποιείται.

 

Σημείωση: 

 

Από τον ΟΠΑΔΝΑ

Καλησπέρα σας,

Σε απάντηση της επιστολής σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το
Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου της
Αθήνας αλλά του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ως εκ τούτου θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Πολιτισμού το
οποίο είναι αρμόδιο για τη λειτουργία του σύμφωνα με την αρμόδια Κ.Υ.Α.

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας

 

 

 

 

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...