Να σπάσουν τα σχολικά τμήματα σε τάξεις 12-15 ατόμων, να βρει ο δήμος Αθηναίων τις επιπλέον αίθουσες

Από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα λάβαμε και αναρτούμε:

Για την καθαριότητα των σχολείων, τη ρατσιστική διάταξη που αποκλείει τις/τους μετανάστ(ρι)ες και τα ζητήματα της σχολικής στέγης

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των Συλλόγων εκπαιδευτικών ΠΕ και των ΕΛΜΕ στον δήμο της Αθήνας για τα ζητήματα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων, της κατάργησης της ρατσιστικής διάταξης για τους/τις μεταναστ(ρι)ες, το διπλασιασμό των προσλήψεων και τη μονιμοποίηση των καθαριστ(ρι)ων καθώς και το τεράστιο ζήτημα της σχολικής στέγης στον δήμο Αθήνας. Σην κινητοποίηση οργάνωσαν οι ΣΕΠΕ Αριστοτέλης, Παρθενώνας, Αθηνά, Α’ Σύλλογος και η ΕΛΜΕ Β’ και Ε’ Αθήνας με παρουσία και απολυμένων μεταναστ(ρι)ων. Συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Αλ. Σσιατσιάμη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και δημοτικοί σύμβουλοι, ανάμεσα τους και η δημ. συμβ. της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα και στο ΔΣ του ΣΕΠΕ Αριστοτέλης, Ρέππα Ντίνα.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία καταθέσαν το σύνολο των αιτημάτων τους, στηλίτευαν την πολιτική κυβέρνησης και δήμου για την κατάσταση της καθαριότητας στα σχολεία και μάλιστα στην εποχή του covid19, επισήμαναν ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει από την 1η Σεπτέμβρη με πλήθος νέων αρμοδιοτήτων με το κοινό και όμως βρίσκονται σε άθλια κατάσταση από πλευράς καθαριότητας γιατί δεν υπάρχουν οι καθαριστ(ρι)ες στα σχολεία. Ιδιαίτερα κατήγγειλαν τη ρατσιστική διάταξη που απόλυσε 46 μεταναστ(ρι)ες καθαριστ(ρι)ες και απαίτησαν την

επαναπροόληψή τους, τον άμεσο διπλασιασμό των προσλήψεων καθώς και τη μονιμοποίηση όλων. Σαυτόχρονα, έθεσαν και την ανάγκη επάρκειας σε υλικά καθαριότητας, αντισηπτικά, μάσκες κλπ. Έθεσαν με μεγάλη επίταση το ζήτημα της σχολικής στέγης θέτοντας τον δήμο μπροστά στις ευθύνες του. Απαίτησαν να σπάσουν τα τμήματα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στα 12-15 παιδιά και να αναλάβει ο δήμος να βρει τους απαιτούμενους χώρους. Δήλωσαν ότι υπάρχουν τέτοιοι χώροι και κυρίως ότι οφείλει ο δήμος να συζητήσει αναλυτικά και άμεσα το ζήτημα.

Η δημοτική σύμβουλος της ΑΑ Αθηνας στην παρέμβαση της επισήμανε εκτός των άλλων ότι η επαναπρόσληψη των μεταναστ(ρι)ων και η κατάργηση της ρατσιστικής διάταξης είναι μέγιστο ζήτημα για όλους και ειδικά για την εκπαιδευτική κοινότητα που διδάσκει αντιρατσισμό στα σχολεία και δεν θα επιτρέψει να κατισχύσει στην πράξη μια τόσο απάνθρωπη, καταφανώς ρατσιστική διάταξη που διατήρησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν στα σχολεία επί πολλά έτη και κανείς εκπαιδευτικός, γονιός, μαθητής δε θα δεχτεί να απολυθούν γιατί είναι μετανάστες. Επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής γιατί δεν έχει εξασφαλίσει το απαιτούμενο προσωπικό ώστε τα σχολεία να καθαρίζονται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα γιατί αρνείται να συγκρουστεί με την κυβέρνηση. ΢ημείωσε μάλιστα ότι μήνες τώρα η ΑΑΑθηνας όπως και άλλες παρατάξεις ζητούν να υπάρξει ειδική συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου για πρόγραμμα σχολικής στέγης και η δημαρχία δεν το φέρνει ποτέ ως θέμα.

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, αποδέχτηκε τα προβλήματα, μετέθεσε τις ευθύνες στην κεντρική κυβέρνηση, υπεραμύνθηκε των προσπαθειών της δημαρχίας και αρνήθηκε να χαρακτηρίσει ρατσιστική τη διάταξη για τον αποκλεισμό των μεταναστ(ρι)ων. Αποδέχτηκε ότι χρειάζεται να επαναπροσληφθούν όσοι μεταναστ(ρι)ες δούλευαν τα προηγούμενα χρόνια στην καθαριότητα των σχολείων και δεσμεύτηκε ότι ο δήμος θα αναζητήσει λύσεις για την επαναπρόσληψή τους, τονίζοντας όμως, ότι δεν το εγγυάται. Δήλωσε ότι το προσωπικό καθαριότητας θα βρίσκεται στα σχολεία 8-9 ΢επτεμβρίου και σχετικά με το αναγκαίο πρόσθετο προσωπικό στην καθαριότητα δήλωσε ότι θα καλυφθεί μέσω των 8μηνων προσλήψεων του ΟΑΕΔ και ότι οι . Δήλωσε ακόμα ότι θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία πριν την έναρξη και ότι θα υπάρχει πλήρης επάρκεια σε υλικά.

Στα ζητήματα της σχολικής στέγης επανέλαβε τη φιλολογία όλων των δημοτικών αρχών ως τώρα ότι δεν υπάρχει κτηριακό απόθεμα στον δήμο και η Αθήνα είναι μια πόλη πολύ δύσκολη στα ζητήματα σχολικής στέγης. Μετά την επίμονη των εκπαιδευτικών σωματείων και των δημοτικών σύμβουλων δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή θα φέρει άμεσα το θέμα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε με το μέγιστο των δυνάμεων μας στον αγώνα του εκπαιδευτικού, γονεϊκού και αντιρατσιστικού κινήματος για να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα.
Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των καθαριστ(ρι)ων/
Μόνιμες μαζικές προσλήψεις/
Κατάργηση της ρατσιστικής διάταξης/
Επαναπρόσληψη όλων των μεταναστ(ρι)ων ΤΩΡΑ!

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...