ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Uncategorized » Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: Σοβαρές οι ευθύνες κυβέρνησης – δήμου για τα σχολεία

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: Σοβαρές οι ευθύνες κυβέρνησης – δήμου για τα σχολεία

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο δήμος Αθηναίων είναι υπεύθυνος για μια σειρά θεμάτων, που ποικίλουν από την καθαριότητα των σχολείων μέχρι και την εύρεση παραπάνω αιθουσών.

  • Έχετε σοβαρή ευθύνη για την κατάσταση που υπάρχει με την καθαριότητα των σχολείων. Οι προσλήψεις που έγιναν στην αρχή της χρονιάς ήταν ανεπαρκείς. Υπάρχει μόνο μια καθαρίστρια στα περισσότερα σχολεία του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τηρηθούν ούτε καν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Τώρα κάτω από την πίεση προκηρύσσει ο Δήμος άλλες 140 θέσεις από τις οποίες οι 88 είναι για συμβάσεις για μόλις 4 μήνες. Υπάρχει ζήτημα για το πότε θα πάνε αυτές οι εργαζόμενες στα σχολεία, δεδομένο ότι η προκήρυξη βγήκε χτες. Είναι κάτι που το συζητάμε από τον Ιούνιο. Μέχρι τώρα, στα περισσότερα σχολεία, μια εργαζόμενη συνεχίζει να παλεύει δουλεύοντας ακόμη και περισσότερο από το ωράριο της για να κάνει όσα περισσότερα μπορεί.
  • Σήμερα είναι κλειστά τμήματα σε 15 σχολεία. Τις επόμενες ημέρες αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Είναι σίγουρο ότι τα κρούσματα στα σχολεία είναι πολλαπλάσια αλλά δεν φαίνονται διότι με κρατική ευθύνη δεν πραγματοποιούνται τεστ. Δε γίνονται ουσιαστικές ιχνηλατήσεις των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ καταλήγουν στη λογική της ατομικής ευθύνης για μια ακόμη φορά. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί παίρνουν πάνω τους τη διεξαγωγή των τεστ με δικά τους έξοδα. Η κατάσταση αυτή εντείνεται με τις ασάφειες που υπάρχουν στις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, κάτι που οδηγεί σε μια γενικευμένη ανησυχία και ανασφάλεια γονιών και εκπαιδευτικών. Ο Δήμος δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία, δεν έχει εκφράσει καμία διεκδίκηση προς την Κυβέρνηση για να συμβάλει στο ζήτημα της ιχνηλάτησης και των δωρεάν μαζικών τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ούτε για τη δημιουργία ιατρείων στα σχολικά συγκροτήματα που θα βοηθούσαν σε αυτή τη διαδικασία.
  • Δεν πήρατε κανένα συγκεκριμένο μέτρο για το ζήτημα της εύρεσης περισσότερων αιθουσών που θα διευκόλυναν στην αντιμετώπιση του συγχρωτισμού στα σχολεία. Τεράστια καθυστέρηση και αδράνεια έχετε δείξει σε διαπιστωμένα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τις σχολικές υποδομές. Το Σεπτέμβρη δημοσιεύσαμε μια λίστα με σοβαρά προβλήματα σε 32 σχολικά συγκροτήματα που ήταν ένα δείγμα των προβλημάτων. Τι έχετε κάνει για τα προβλήματα αυτά;

νδεικτικά, αναφέρουν:

  1. Στο 36ο Δημοτικό Σχολείο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις που έχει ο Δήμος, τις προάλλες έπεσαν τσιμέντο, σοβάδες και από τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς παιδιών,
  2. Για το Καλλιτεχνικό Σχολείο, πέρυσι το Νοέμβρη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μεταστέγασή του στο κτίριο της οδού Πρασσά και εξαγγέλλατε ότι η νέα σχολική χρονιά θα έβρισκε τους μαθητές σε αυτό το κτίριο. Αυτό που φαίνεται, επειδή η μελέτη πρόκειται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου, σίγουρα δε θα γίνει η μεταστέγαση μέσα στη χρονιά και κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χαθεί η έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς,
  3. Για το 24ο Γυμνάσιο & Λύκειο που είναι στο Γκύζη και συστεγάζονται προσωρινά υποτίθεται, επειδή ο Δήμος σχεδιάζει την ανέγερση νέου κτιρίου για το Λύκειο. Μια απάντηση της Διεύθυνσης Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε αίτημα του συλλόγου γονέων του σχολείου, αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα αίτημα του Δήμου Αθηναίων που να αφορά την ανέγερση του 24ου ΓΕΛ προς την υπηρεσία.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: