Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ακαδημία Πλάτωνα

Αναδημοσιεύουμε την είδηση από την “Καθημερινή” για την προχθεσινή επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ακαδημία Πλάτωνα. Είναι από τους “τυχερούς” πολίτες ΄που είχαν πρόσβαση στον τεράστιο πλούτο των 350.000 αρχαιολογικών ευρημάτων που βρίσκονται στις Αποθήκες της Εφορίας Αρχαιοτήτων. Θυμίζουμε επίσης πως η Κατερίνα Σακεραλοπούλου ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας χειρίστηκε την προσφυγή των κατοίκων ενάντια στο υπουργείο Περιβάλλοντος το 2013-2014 για το Π.Δ που άνοιγε το δρόμο στην κατασκευή του Akademy gardens, του mall της Artume-Black Rock. Το ΣτΕ τότε είχε αποδεχθεί την προσφυγή των κατοίκων και το Π.Δ εξέπεσε…

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε την Ακαδημία Πλάτωνος, με τη συνοδεία της υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Εκεί, τους υποδέχθηκε η Βούλα Μπαρδάνη, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών η οποία τις ξενάγησε στον αρχαιολογικό χώρο.

Σε ανάρτηση της στο instagram, η ΠτΔ τόνισε το πόσο σημαντική είναι η «ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, με ταυτόχρονη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας», καθώς «θα αποτελέσει μια ανάσα πρασίνου για την περιοχή και θα προσφέρει σε όλους μας μια ανεκτίμητη όαση πολιτισμού, γνώσης και ιστορικής μνήμης της πόλης».

Η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, επισκέφτηκα, συνοδευόμενη από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την Ακαδημία Πλάτωνος. Στον ιερό αυτό τόπο, όπου στην αρχαιότητα λειτουργούσαν το Γυμνάσιο της Ακαδήμειας και η Φιλοσοφική Σχολή του Πλάτωνα, το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, μας ξενάγησε η Βούλα Μπαρδάνη, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών. Η ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, με ταυτόχρονη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, θα αποτελέσει μια ανάσα πρασίνου για την περιοχή και θα προσφέρει σε όλους μας μια ανεκτίμητη όαση πολιτισμού, γνώσης και ιστορικής μνήμης της πόλης».

1 Comment

  1. Λίγο άστοχο το κλείσιμο της δήλωσης της ΠτΔ. Η ανάσα πρασίνου υπάρχει. Ευτυχώς για μας τους κατοίκους της περιοχής που την χαιρόμαστε τουλάχιστον 10 χρόνια τώρα, όσα αγωνιζόμαστε για την “ανάπλαση” των Μενδώνη – Μπακογιάννη.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...