ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Γειτονιά "Ακαδημία Πλάτωνος" » Σε πρώτη προβολή η ταινία “Το Κοχύλι” στη γειτονιά μας!

Σε πρώτη προβολή η ταινία “Το Κοχύλι” στη γειτονιά μας!

Η ομάδα “Λόφος Κολωνού” και η Τέχνη Πολιτεία μόλις ολοκλήρωσαν την ταινία “Το Κοχύλι”, μια ταινία με θέμα τις διαφορετικές όψεις του βιασμού. Πέντε μονόλογοι γυναικών, πέντε γυναίκες της γειτονιάς Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα, μέλη της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας που δρά στην “Πολιτεία”, μιλούν για τις εμπειρίες τους. Η ταινία γυρίστηκε τις ημέρες του “κινήματος” metoo και έτσι διεκδικεί το χώρο της στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία γυρίστηκε εξ΄ολοκλήρου με “τοπικούς πόρους”, ως συμπαραγωγή της Kakavias films, της Τέχνη Πολιτεία, της ομάδας Λόφος Κολωνού-Art Povera 2 σε σενάριο Θανάση Σκρουμπέλου και σκηνοθεσία Κατέ Μπέλο. (To τρέλερ της ταινίας μπορείτε να δείτε στη σελίδα στο facebook εδώ https://www.facebook.com/akademia.platonos

Όλοι οι συντελεστές της ταινίας προέρχονται από την περιοχή του Κολωνού και της Ακαδημίας Πλάτωνα. Πρόκειται για τη 2η κινηματογραφική ταινία -συμπαραγωγή που γυρίζεται με αυτό τον τρόπο. Η πρώτη ήταν η ταινία του Θανάση Σκρουμπέλου “Η νύχτα του Αι Αντώνη” η οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 2019. Αυτό το διάστημα ετοιμάζονται οι αγγλικοί υπότιτλοι για να μπορεί να κάνει την πορεία της στα φεστιβάλ και τις αίθουσες , όταν τελειώσει το lockdown. Η Πρεμιέρα θα γίνει στη γειτονιά, στο πάρκο της Ακαδημίας, όταν το επιτρέψει η κατάσταση.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: