Σε πρώτη προβολή η ταινία “Το Κοχύλι” στη γειτονιά μας!

Η ομάδα “Λόφος Κολωνού” και η Τέχνη Πολιτεία μόλις ολοκλήρωσαν την ταινία “Το Κοχύλι”, μια ταινία με θέμα τις διαφορετικές όψεις του βιασμού. Πέντε μονόλογοι γυναικών, πέντε γυναίκες της γειτονιάς Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα, μέλη της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας που δρά στην “Πολιτεία”, μιλούν για τις εμπειρίες τους. Η ταινία γυρίστηκε τις ημέρες του “κινήματος” metoo και έτσι διεκδικεί το χώρο της στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία γυρίστηκε εξ΄ολοκλήρου με “τοπικούς πόρους”, ως συμπαραγωγή της Kakavias films, της Τέχνη Πολιτεία, της ομάδας Λόφος Κολωνού-Art Povera 2 σε σενάριο Θανάση Σκρουμπέλου και σκηνοθεσία Κατέ Μπέλο. (To τρέλερ της ταινίας μπορείτε να δείτε στη σελίδα στο facebook εδώ https://www.facebook.com/akademia.platonos

Όλοι οι συντελεστές της ταινίας προέρχονται από την περιοχή του Κολωνού και της Ακαδημίας Πλάτωνα. Πρόκειται για τη 2η κινηματογραφική ταινία -συμπαραγωγή που γυρίζεται με αυτό τον τρόπο. Η πρώτη ήταν η ταινία του Θανάση Σκρουμπέλου “Η νύχτα του Αι Αντώνη” η οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 2019. Αυτό το διάστημα ετοιμάζονται οι αγγλικοί υπότιτλοι για να μπορεί να κάνει την πορεία της στα φεστιβάλ και τις αίθουσες , όταν τελειώσει το lockdown. Η Πρεμιέρα θα γίνει στη γειτονιά, στο πάρκο της Ακαδημίας, όταν το επιτρέψει η κατάσταση.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...