Επειδή και οι διαδικασίες έχουν σημασία, ας δούμε πως πέρασε το σχέδιο για την Ακαδημία Πλάτωνα

Επειδή και οι διαδικασίες έχουν σημασία

Με δελτίο Τύπου στις 14 Απριλίου ο δήμος Αθηναίων ανακοινώνει το “εμβληματικό έργο” της ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου στην Ακαδημία Πλάτωνα. Εκεί γίνεται γνωστή η συνεδρίαση του ΚΑΣ μια ημέρα πριν, στις 13 Απριλίου στην οποία εγκρίθηκαν οι “οι μελέτες του Δήμου Αθηναίων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών”. Το δημοτικό συμβούλιο ΔΕΝ έχει ιδέα για τη μελέτη του δήμου! Μαζί με το 3σέλιδο δελτίο Τύπου στέλνονται οι οκτώ φωτογραφίες και μακέτες για την περίφημη “ανάδειξη”. Οι δημοτικές παρατάξεις ζητούν επείγουσα ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο. Λόγω της μεγάλης αντίδρασης το θέμα έρχεται σε ημερήσια διάταξη προς συζήτησης.

Στις 22/4 ο Κώστας Μπακογιάννης στέλνει στο δημοτικό συμβούλιο ενημερωτικό για το σχέδιο και την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ δήμου-υπουργείου Πολιτισμού-Περιφέρειας Αττικής και εταιρείας “Ανάπλαση Α.Ε”, όπου δίνονται οι πρώτες πληροφορίες σε 17 σελίδες.

Στις 20 /4 υπογράφεται από τη Λίνα Μενδώνη η συμφωνία και αναμένεται η έκδοση της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στις 22/4 φεύγει έγγραφο προς Οικονομική Επιτροπή για έγκριση της Προγραμματικής σύμβασης

Στις 26/4 γίνεται η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο όπου παραδίδεται στις δημοτικές παρατάξεις προς ενημέρωση και μελέτη η “Προγραμματική σύμβαση” σε κείμενο 50 σελίδων. Χωρίς τα σχέδια και το κόστη. Γίνεται καταγγελία πως η μελέτη έχει ανατεθεί σε γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο χωρίς να γίνει προηγουμένως δημοσίευση ανάθεσης!

Μια ημέρα μετά στις 27/4 εγκρίνεται από την Οικονομική Επιτροπή η σύμβαση, είναι πλέον κείμενο 77 σελίδων. Αναφέρονται αναλυτικά τα κόστη ανά υποέργο. Εκεί αποκαλύπτεται πως για την “ενοποίηση” των έξι αρχαιολογικών σκαμμάτων απαιτείται να κοπούν συνολικά 580 δέντρα από το Πράσινο Πάρκο!

Σε τρεις ημέρες έρχεται το Πάσχα, κανείς δεν πρόλαβε να μελετήσει τα κοστολόγια και να κάνει την ανάλυση των υποέργων.

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης δίνει συνεντεύξεις σε φιλικά του Μέσα ενημέρωσης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καλεί φιλικά τηλεοπτικά κανάλια δείχνοντας με drones από ψηλά το Πάρκο.Και οι δυο τους, ΔΕΝ λένε κουβέντα για τα 580 δέντρα που θα κοπούν. ΔΕΝ λένε κουβέντα για τα δυο γηπεδάκια που θα καταστραφούν. ΔΕΝ λένε κουβέντα για τα στρέμματα πράσινου Πάρκου, ανάσα ζωής για κατοίκους και επισκέπτες, που θα χαθούν.

2 Comments

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...