ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Απόψεις » Με λαμαρίνες κόπηκε η μισή λωρίδα στην Αίμωνος, σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος!

Με λαμαρίνες κόπηκε η μισή λωρίδα στην Αίμωνος, σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος!

Τη στιγμή που η δημαρχία Μπακογιάννη συνεντευξιάζεται και αυτοθαυμάζεται για τη δήθεν ανάπλαση στην Ακαδημία Πλάτωνα, η γειτονιά στενάζει και …εκνευρίζεται.

Καμία απολύτως μέριμνα, ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή, έστω από τους τοπικούς εκλεγμένους τοπάρχες. Έπεσε που λέτε, ένας μαντρότοιχος στην οδό Αίμωνος λίγα μέτρα πιο πάνω από το Τζάμπο.

Εκεί που σκοτώθηκε πριν καιρό ένα νέο παιδί με μηχανάκι, εκεί που δεν χωράνε δυο αυτοκίνητα να περάσουν, εκεί που καθημερινά γίνεται το έλα να δεις με φορτηγά και αυτοκίνητα. Εκεί που από το 1968 εκκρεμεί η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως, εκεί που από το 2013 κάθε δημοτική αρχή αρνείται να εφαρμόσει τη δική της μελέτη!

Είπαν λοιπόν από το δήμο στον ιδιοκτήτη να κλείσει το “χωράφι” και αυτός έβαλε λαμαρίνες, κλείνοντας το μισό δρόμο! Έτσι εδώ και μέρες στην οδό Αίμωνος γίνεται συνωστισμός αλλά κανείς ΔΕΝ ενδιαφέρεται! Κι όταν θα αρχίσουν τα σχολεία τα παιδιά κινδυνεύουν άμεσα καθώς περνάνε καθημερινά από εκείνο το σημείο για να πάνε στο σχολείο τους. Πάλι κανείς από τους τοπάρχες που ζητάνε την ψήφο μας δεν ενδιαφέρθηκε.

Για να μην μιλήσουμε για το περίφημο Τζάμπο. Το πολυκατάστημα κερδοφορίας με το έτσι θέλω και επειδή βέβαια κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι του το επιτρέπουν έχει οικειοποιηθεί το χώρο που προβλέπεται να γίνει δρόμος (στο σχέδιο Πόλεως που λέγαμε…), το έκλεισε, έβαλε και την πινακίδα “ιδιωτικό πάρκιγνκ” κόβοντας την πρόσβαση σε όλους.

Περνώντας σήμερα από το σημείο αυτό στην οδό Αίμωνος διαπιστώσαμε πως ο δήμος έστρωσε άσφαλτο! Η μοναδική ενέργεια που έκανε. Και δεν ενοχλεί κανέναν από όσους έχουν την εξουσία στο δήμο Αθήνας, να διαμαρτυρηθεί, έστω να προσπαθήσει να κάνει κάτι… Αντιθέτως φροντίζουν μετά τις εκλογές και αφού έχουν στρογγυλοκαθήσει στις καρέκλες και τα οφίτσια τους να κατηγορούν τους κατοίκους που προσπαθούν, που διεκδικούν, που πασχίζουν.

Ήθελα να ‘ξερα υπάρχει μέρος να κρυφτούν όλοι αυτοί αν γίνει κάποια στιγμή ατύχημα στην ασφαλτοστρωμένη οδό Αίμωνος; Αν χτυπήσει κάποιο παιδί;

Μ.Σ.


1 Comment

  1. mamastodromo says:

    Σε κάθε δρόμο σε αστική περιοχή, είναι έγκλημα (και παράνομο) να μην υπάρχει πεζοδρόμιο. Όταν μάλιστα ο δρόμος είναι τόσο στενός, η κυκλοφορία διπλής κατεύθυνσης είναι αδιανόητη.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: