Η Φθινοπωρινή Ισημερία αποκαλύπτεται στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα

Υποδοχή του Φθινοπώρου από το Συνεργατικό Καφενείο το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε αναλυτικά:

Σάββατο 25/09, το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος σας προσκαλεί σε μία ολοήμερη γιορτή για την Φθινοπωρινή Ισημερία.
🍁Γύρισε πάλι
η ρόδα η μεγάλη
και ήρθε η ώρα
να συναντηθούμε ξανά τώρα.🍂
Ναι! Ήρθε το φθινόπωρο! Υπάρχει πιο ωραία εποχή;
Επιτέλους βρέχει, τα τρυγόνια και τα αηδόνια φεύγουν για την Αφρική, οι πάπιες και οι χήνες έρχονται από το βορρά. Βγαίνουν μανιτάρια, τρώμε κάστανα, μήλα, κολοκύθες, και η φύση παίρνει αυτό το μοναδικό χρυσοκόκκινο χρώμα.
Ελάτε να αποχαιρετίσουμε σιγά σιγά το φως και να μπούμε σε πιο ήσυχα μονοπάτια. 

Σας προσκαλούμε, πριν αποτραβηχτείτε μέσα στη φωλιά σας, να βρεθούμε μαζί στην Ακαδημία Πλάτωνος για να γιορτάσουμε τον τρύγο και τη ζωή, να γιορτάσουμε ο ένας τον άλλον, η μία την άλλη, μαζί με τραγούδια, χορούς, ισορροπίες και γλυκά σταφύλια.Σημείωση: Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου. 
Στη συγκεκριμένη στιγμή ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με το κατακόρυφο ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Είναι η μόνη ημέρα του χρόνου όπου ο ήλιος δύει ακριβώς στη δύση. Ελάτε να το δείτε ή τσεκάρετε μόνοι σας με μια πυξίδα.Που; στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140) και στον Αρχαιολογικό χώρο απέναντι από το καφενείο
Δείτε το πρόγραμμα που θα εμπλουτιστεί κι άλλο…🍂13:00 – 17:00 Τα Τρυγοπατήματα
Θα γεμίσουμε το βαρελάκι μας για να φτιάξουμε γλυκόπιοτο κρασί🍂14:30 – 16:00 Φτιάχνουμε φθινοπωρινά στεφάνια για τα κεφάλια 
μας
🍂16:00 – 19.00 O Κουρέας της Ακαδημίας, ο αγαπημένος μας Χρήστος θα μας ανανεώσει στο Καφενείο. Υποδεχόμαστε τη νέα εποχή …φρέσκοι (όσοι είναι για κούρεμα ελάτε νωρίς προς αποφυγή απογοήτευσης, με πλυμένο μαλλί και πετσέτα). Ψαλίδα τέλος!
Κούρεμα με κουτί ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς🍂16:00 – 17:00 Τα βότανα του Φθινοπώρου, εργαστήριο με την Κωνσταντίνα Λίτσα 
🍂17:00 – 18:00 Αφήγηση Παραμυθιού με την Eleana Xatzaki – Storyteller
Παραμύθια λαϊκά και μύθοι του κόσμου για το νερό!
🍂18:00 – 19:00 Πρωτόγονη Έκφραση με την Ευρώπη Σταυροπούλου!
Μέσα από τον παλμό των αφρικάνικων κρουστών, η Πρωτόγονη Έκφραση προσφέρει έναν χορό της “φυλής” δηλαδή έναν συλλογικό χορό όπου με απλές συμβολικές και αρχέτυπες κινήσεις καλούμαστε να εναρμονιστούμε με τα στοιχεία της φύσης, τα ζώα και τα αρχέγονα ένστικτά μας.
🍂19:00 – 20:00 Καθώς ο ήλιος δύει, αποχαιρετούμε το καλοκαίρι σε ένα κύκλο γιόγκα και οραματισμού παρέα με την Αθηνά Μπαζιωτοπούλου.Όλη την ημέρα θα βγαίνουν φθινοπωρινά πιάτα ντεγκουστασιόν που θα ζαλίζουν και τις πιο ακλόνητες μύτες, θα σερβίρονται και θα καταναλώνονται στον εξωτερικό χώρο του καφενείου.
Όλα τα εργαστήρια θα λειτουργούν με κουτί ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς.Οδηγίες για μία απολαυστική ισημερία: ελάτε νωρίς, φέρτε το στρωσίδι και το παγούρι σας για νερό.
📌Σεβόμαστε του κανόνες προστασίας μας από τον Covid – 19
Δεν καθόμαστε μέσα στον κλειστό χώρο του καφενείου
Είμαστε στο ανοιχτό πράσινο υπέροχο αρχαιολογικό Πάρκο🌳
Τα εργαστήρια δεν περιλαμβάνουν σωματική επαφή ενώ θα τηρηθούν και οι ανάλογες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων
Κρατάμε ασφαλείς αποστάσεις
Φέρνουμε αντισηπτικό, μάσκα για είσοδο σε εσωτερικό χώρο. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...