“Να αποσυρθούν οι στημένες κατηγορίες” στα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα-Σεπολίων

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ

ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Σε λίγες μέρες (13/10/21), γίνεται η δίκη με κατηγορούμενους 4 από τα 5 συλληφθέντα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα-Σεπολίων, που γύριζαν μαζί με άλλους από την «απαγορευμένη» πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πέρυσι 17/11/20. Για τον 5ο κατηγορούμενο, που χτυπήθηκε και αυτός και μεταφέρθηκε φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, έχει ξεκινήσει ξεχωριστή διαδικασία δίωξης. Οι διώξεις αυτές σε βάρος των μελών μας, με τις κατασκευασμένες κατηγορίες των διωκτικών αρχών, είναι μια προσπάθεια αντιπερισπασμού για να κρύψουν την τρομοκρατικού χαρακτήρα επίθεση, που ασκήθηκε αναίτια επάνω τους.

Τα γεγονότα βίας από τη μεριά του κράτους, που έλαβαν μέρος εκείνη την ημέρα, ήταν ο προπομπός του τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια με την ένταση της καταστολής, τις απαγορεύσεις, τις ειδικού τύπου νομοθετικού περιεχομένου διατάξεις, την αυστηροποίηση των ποινών, την κατάργηση της απεργίας, κλπ. Τη συγκεκριμένη ημέρα, μόλις η πορεία έφτασε στο Μετρό Σεπολίων, οι δυνάμεις καταστολής με τη γνωστή ομάδα ΔΡΑΣΗ, έπεφταν επάνω στον κόσμο, απωθώντας και βρίζοντας τους διαδηλωτές, ξυλοκοπώντας τους και μέσα στις πυλωτές των σπιτιών τους.

Ιδιαίτερο ζήλο επέδειξαν απέναντι στους νέους και τις νέες που ξυλοφόρτωναν χωρίς λόγο. Συνέλαβαν τον Ορέστη Κ., εργαζόμενο φοιτητή, μέσα στην πυλωτή του σπιτιού του. Παρά την αντίδραση δεκάδων αγωνιστών/στριών και κατοίκων της γειτονιάς, του πέρασαν χειροπέδες και είπαν ότι τον πάνε στο Α/Τ Κολωνού. Κατά τη διαδικασία της σύλληψης του, επιτέθηκαν με μανία και στη μητέρα του, που την χτύπησαν και την έριξαν κάτω.

Πολλοί από μας πήγαμε προς το ΑΤ Κολωνού για να απαιτήσουμε την απελευθέρωση του Ορέστη Κ. Έξω από το Α.Τ. Κολωνού, συνέχισαν τη δράση τους χτυπώντας στο ψαχνό κόσμο, προπηλακίζοντας και συλλαμβάνοντας την Λυδία Κ., αδελφή του Ορέστη Κ., τον Νικόλα Κ., φοιτητή και φίλο των άλλων 2 νέων και τον Μάκη Λ., φίλο και συναγωνιστή.

Το αποκορύφωμα της καταστολής των ταγμάτων τρομοκράτησης του κόσμου, αποτέλεσε ο ξυλοδαρμός του συν. Δημήτρη Κ. (πατέρα των 2 ήδη συλληφθέντων). Ο άγριος ξυλοδαρμός του, του προκάλεσε ισχαιμικό επεισόδιο, μεταφέρθηκε στον Ευ- αγγελισμό και παρέμεινε επί 4ημερο για παραπέρα εξετάσεις. Το συγκεκριμένο επεισόδιο του προκάλεσε επιπλοκές στην υγεία του, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται μέχρι σήμερα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δυνάμεις καταστολής κατέφθαναν στη γειτονιά μας. Το έκαναν όταν ήθελαν να εμποδίσουν αντιφασιστικές πορείες από φορείς της γειτονιάς, όταν ήθελαν να προφυλάξουν τους χρυσαυγίτες στις παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες τους, όταν ήθελαν να δυσκολέψουν τη δράση της Λαϊκής Συνέλευσης.

Πέρυσι, στις 17 Νοέμβρη η κυβέρνηση της ΝΔ, προχώρησε σε ένα ευρύτερο σχέδιο, θέ- λοντας να εφαρμόσει το πείραμα “πυγμή και τάξη”. Το πείραμα της απέτυχε γιατί βρήκε ισχυρές αντιστάσεις στις γειτονιές και στα Σεπόλια και στη Ν. Σμύρνη, κ.α.

Απέναντι σε αυτή την αποτυχία της, προβάλλει σήμερα τις δίκες που στήνει με κατασκευα- σμένες κατηγορίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αποσυρθούν όλες οι στημένες κατηγορίες και να σταματήσει κάθε δίωξη σε κάθε αγωνιστή/στρια.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ στη συγκέντρωση, την ημέρα της δίκης, 13/10/2021, 9.30 π.μ. έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, κτήριο 9.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ-AK. ΠΛΑΤΩΝΑ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ 153 – ΣΕΠΟΛΙΑ • laikisineleusikolonou@gmail.com

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...