“Καλό ταξίδι” στον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τον συμπαραστάτη στις νίκες της Ακαδημίας Πλάτωνα

Αιφνιδιαστικά έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Παθιασμένος με το δίκαιο, υπηρέτησε τη δικαιοσύνη με τον μοναδικά αυθεντικό τρόπο του. Βρέθηκε πολλές στην Ακαδημία Πλάτωνα, εκπροσώπησε τους εκατοντάδες κατοίκους που κατέθεσαν προσφυγή το 2012 στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην κατασκευή του τερατώδους Academy gardens. Η συμβολή του ήταν πολύτιμη στην αποδόμηση όλων των έωλων επιχειρημάτων. Και “κέρδισε” τη μάχη, πιστός πάντα στην υπεράσπιση του δημόσιου δικαίου. Προδομένος απόπ την καρδιά του έφυγε ξαφνικά χθές, σκορπώντας θλίψη στους φίλους που τον έζησαν μέσα στις όμορφες αντιφάσεις του. Καλό του ταξίδι και από τους φίλους της Ακαδημίας Πλάτωνα, θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του.

Ποιός ήταν ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1966 στη Γιάλοβα της Πύλου. Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο, στις νομικές σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και “La Sapienza” της Ρώμης. Ήταν Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Παράλληλα, ήταν Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα «Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου».

Συγγραφέας σειράς επιστημονικών άρθρων και ενός βιβλίου με τίτλο «Η ιστορική εξέλιξη των διατάξεων του Συντάγματος 1822-1986». Ανήσυχος αρθρογράφος αθηναϊκών και μεσσηνιακών εφημερίδων, ανέκδοτος ποιητής και ερασιτέχνης αγρότης. Υπήρξε ενεργός πολίτης, διατελέσας Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πύλου – Νέστορος κατά τη δημοτική περίοδο 2010-2014. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αμετανόητος μακρυμάλλης, με αλλόκοτο υπογένειο, ορκισμένος εχθρός της υποκρισίας και της υστεροβουλίας. Λάτρης και οδοιπόρος των Νέων Δρόμων.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...