ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Αλληλεγγύη » Ελεύθερο, ανοιχτό Αττικό Άλσος για τους πολίτες

Ελεύθερο, ανοιχτό Αττικό Άλσος για τους πολίτες

Καλούμε σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην έξωση της ελεύθερης άθλησης, στις 17/10 στις 10π.μ. στα γήπεδα τένις.

Την Κυριακή διοργανώνουμε και πάλι το Τουρνουά Τένις Ελεύθερης Άθλησης που το ονομάσαμε «Gerimpa Cup», προς τιμή του μεγαλύτερου σε ηλικία συμμετέχοντα, του Παναγιώτη Γεριμπαπάζη, 75 ετών.

Την προηγούμενη Κυριακή το τουρνουά μας παρεμποδίστηκε από 10 πάνοπλους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), οι οποίοι δεν επέτρεπαν την είσοδο όλων των αθλούμενων στα γήπεδα, ενώ μας απειλούσαν με προσαγωγές! Καταγγέλλουμε τον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας (ΟΑΝΙ), αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, που κάλεσαν την αστυνομία και μας αντιμετώπισαν σαν …εγκληματίες.

Δηλώνουμε και πάλι ότι ο ΟΑΝΙ είναι ανεπιθύμητος στο Αττικό Άλσος. Να επιστρέψει στην Νέα Ιωνία! Τα προγράμματα δωρεάν και ελεύθερης άθλησης υλοποιούνταν με επιτυχία εδώ και 11 χρόνια χωρίς την παρουσία τους.

Επίσης, αναμένουμε να συζητηθεί, επιτέλους, το θέμα της έξωσης της ελεύθερης άθλησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 20/10, όπως δημόσια δεσμεύτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γεώργιος Δημόπουλος (συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα, 13/10) και να αποφασιστεί η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς!

Ο αγώνας μας συνεχίζεται! Δεν πτοούμαστε από τις απειλές και θα είμαστε και αυτή την Κυριακή στον φυσικό μας χώρο, στα γήπεδα τένις του Αττικού Άλσους.

Καλούμε και πάλι όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν όλο αυτό το διάστημα και ανέδειξαν τον αγώνα μας, να βρεθούν δίπλα μας! Τους χρειαζόμαστε σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε.

Επιμένουμε να διεκδικούμε:

·        την ανάκληση της τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ώστε να απομακρυνθεί κάθε ιδιωτικός φορέας από τη διαχείριση και εκμετάλλευση των γηπέδων του Αττικού Άλσους.

·        την επιστροφή της διαχείρισης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να επανακτήσουν τα γήπεδα τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.

Αθλούμενοι στο Αττικό Άλσος


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: