ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Αλληλεγγύη » Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα: πράσινο, ελεύθερο, ανοιχτό, δημόσιο

Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα: πράσινο, ελεύθερο, ανοιχτό, δημόσιο

Λάβαμε και δημοσιεύουμε από την παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στον δήμο Αθηναίων

Νέα δενδροφύτευση-εμπλουτισμό και επέκταση του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα

Όχι στην εξαφάνιση 580 δένδρων, στη συρρίκνωση του και την τσιμεντοποίηση, στην υφαρπαγή των αθλητικών χώρων

Δεκάδες κάτοικοι και επισκέπτες του αρχαιολογικού πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα εκφράζουν την αντίδραση τους στο σχέδιο της δήθεν ανάπλασης της Ακαδημίας Πλάτωνα, που διαμορφώθηκε από την υπουργό πολιτισμού, Λ. Μενδώνη και τη δημοτική αρχή Κ. Μπακογιάννη.

Εκατοντάδες υπογράφουν για τη σωτηρία του αρχαιολογικού πάρκου και τη συνέχιση της λειτουργίας και της χρήσης που έχει μέχρι σήμερα, ως ένα δημόσιος ανοιχτός ελεύθερος χώρος πράσινου.

Το σχέδιο φέρνει μεγάλη υποβάθμιση στην περιοχή. Αποκόπτει από τη λαϊκή χρήση και πρόσβαση περί τα 60 από τα 100 στρέμματα του ελεύθερου αρχαιολογικού άλσους, προβλέπει την εκρίζωση 580 μεγάλων δέντρων, στρώσιμο με μπετό και κατάργηση δυο αθλητικών γηπέδων, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, στα οποία αθλούνται δεκάδες γείτονες και παιδιά, καθώς και όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της 4ης δημοτικής κοινότητας.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, μέσω της Ανάπλασης ΑΕ, αναγγέλλει τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Μουσείο της Πόλης της Αθήνας, το οποίο τοποθετεί σε μεγάλο τμήμα του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα και στους χώρους αθλητισμού. Την ίδια στιγμή μιλά υποκριτικά για «κτίριο χωρίς περιβαλλοντικό αποτύπωμα», όταν θα καταστραφεί όλο το πράσινο και θα αφαιρεθεί έκταση 30 στρεμμάτων για να χτιστεί ένα κτίριο από μπετό!

Η δημοτική αρχή μέχρι σήμερα αρνείται να βάλει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, παρά την υποχρέωσή της και την κατάθεση δεκάδων υπογραφών κατοίκων της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνα-Κολωνού-Σεπολίων, είκοσι επτά συλλογικοτήτων, καθώς και το αίτημα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα εξαρχής κατήγγειλε το εγκληματικό σχέδιο Κ. Μπακογιάννη-Λ. Μενδώνη για την Ακαδημία Πλάτωνα. Στέκεται δίπλα στους κατοίκους και φορείς στην περιοχή, συμπαραστέκεται στα αιτήματά τους και ζητά μαζί τους:

• Να γίνει ΑΜΕΣΑ, πριν τον οποιονδήποτε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, η επαναχωροθέτηση του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών στο πρώην οικόπεδο της Reds, το οποίο εντάχθηκε στον αρχαιολογικό χώρο, καθώς και σε διπλανούς χώρους, που ανήκουν στο ΥΠΠΟΑ.

• Να επεκταθεί το Πράσινο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα με αντισταθμιστικές απαλλοτριώσεις. Να μην κοπεί κανένα δέντρο του Πάρκου

• Καμιά σκέψη για κατάργηση των ήδη υπαρχόντων αθλητικών χώρων. Νέους χώρους άθλησης για όλες/ους στις γειτονιές μας, χωρίς περιορισμούς και «συνδρομές»

• Αναβάθμιση υποδομών στην περιοχή πέριξ του Πάρκου, στο ΒΙΟΠΑ. Διανοίξεις δρόμων, κατασκευή πεζοδρομίων, δικτύου ομβρίων με τα νέα απαιτούμενα φρεάτια, νέες απαλοτριώσεις και δημιουργία ενός μεγάλου υπερτοπικού πάρκου μέχρι τον Κηφισό.


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: