ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Αλληλεγγύη » Η “Πρωτοβουλία αγώνα για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα” καλεί την Κυριακή στην “επαν-οικειοποίση” του δημόσιου χώρου

Η “Πρωτοβουλία αγώνα για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα” καλεί την Κυριακή στην “επαν-οικειοποίση” του δημόσιου χώρου

Guerilla Park | Παρέμβαση για την προσβασιμότητα στο πάρκο Νο I

** Guerrilla Girls

Αυτή την Κυριακή 5/12 στις 12.00 σας καλούμε σε μια δράση με στόχο την καθολική και ασφαλή προσβασιμότητα στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Πρόκειται για μια σειρά παρεμβάσεων επαν-οικειοποίησης του δημόσιου χώρου, μέσω της αναδιαμόρφωσης του, που θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα την ασφαλή διέλευση των πεζών και τη συμπερίληψη. Ότι έχουμε είμαστε εμείς.Πρωτοβουλία Αγώνα για το πάρκο της Ακαδημίας ΠλάτωναΚυριακή 5/12, 12.00 Αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα,

Είσοδος επί της Μοναστηρίου 144

Η 3η Δεκέμβρη είναι η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Για όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, ας φροντίσουμε όλοι και όλες μαζί για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων μας, στο πάρκο και παντού.

**Η φωτογραφία της αφίσας είναι των Guerrilla Girls, της ακτιβιστικής, φεμινιστικής και καλλιτεχνικής ομάδας που δημιουργήθηκε το ’80 στη Νέα Υόρκη για να καταγγείλει τον ανδροκρατούμενο κόσμο της τέχνης. Από τότε και μέχρι σήμερα, με τις χαρακτηριστικές τους μάσκες γορίλα συνεχίζουν να στοχοποιούν το σεξισμό, το ρατσισμό και τη διαφθορά στην πολιτική, την τέχνη και την ποπ κουλτούρα και να υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους και για όλα τα φύλα.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: