Παρέμβαση στην “αγαπημένη” εταιρεία του δήμου Αθηναίων που ανέλαβε την “αρπαγή” των δημόσιων ελεύθερων χώρων

UNISON: ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ

Μετά την Prodea, μια ακόμη ιδιωτική εταιρεία απλώνει τα χέρια της στους δημόσιους χώρους της Αθήνας. H UNISON Facilities Services, αναλαμβάνει όλα τα έργα ανάπλασης υλοποιώντας τις πολιτικές εξευγενισμού του κέντρου της Αθήνας. Η αρπαγή των δημοσίων χώρων απ΄ τις ιδιωτικές εταιρίες φέρνει την περίφραξη και την επιτήρηση, την εντατικότερη αστυνόμευση αλλά και την αύξηση ενοικίων, την εκδίωξη της κοινωνικής
βάσης χάριν τουριστών και επιχειρηματιών. Με πρόσχημα τη συντήρηση και την αναγέννηση του λόφου Στρέφη, η UNISON
θα τσιμεντώσει μονοπάτια, θα κόψει δέντρα και θα τοποθετήσει κάμερες, κάγκελα και φυλάκια για τον έλεγχο της εισόδου. Πιθανότατα θα της παραχωρηθεί το πρώην Βυζαντινό, η καθαριότητα και η επιτήρηση του Λόφου, ώστε ανεμπόδιστα να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους/ες και να επιτηρεί τους χώρους γύρω απ’ το μαγαζί της.

Στο έργο της UNISON περιλαμβάνονται το σύνολο των χώρων πρασίνου, ανάμεσά τους ο Λόφος Φιλοπάππου, ο Λυκαβηττός και τα Τουρκοβούνια, η Ακαδημία Πλάτωνος, τα Πάρκα Κύπρου και Πατησίων, Γουδί, οι Πλατείες Πρωτομαγιάς, Κυψέλης, Βικτώριας, Αμερικής, Αττικής, Άγιου Παντελεήμονα, Βίλλας Δρακόπουλου, ΦΙΞ Πατησίων, οι πεζόδρομοι Αγίας Ζώνης και Φωκίωνος
Νέγρη.

Η UNISON απολαμβάνει προνομιακής σχέσης με το Δήμο Αθηναίων. Ανάμεσα στους μεγαλύτερους παίχτες του κατασκευαστικού κλάδου (ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ) το έργο «χαρίζεται» στην UNISON για 35.445.994€ ευρώ, σε ένα διαγωνισμό παρωδία. Έτσι, ο δήμος υλοποιεί τις κεντρικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης να αναθέτει αρμοδιότητες του Δήμου για τη συντήρηση των χώρων πρασίνου, σε ιδιώτες.

Ο Μπακογιάννης βρίσκει την ευκαιρία και μετατρέπεται σε πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων. Η UNISON αναλαμβάνει για λογαριασμό του Δήμου την απολύμανση εξωτερικών χώρων, τον καθαρισμό graffiti και tags σε κεντρικές οδούς και τη στέγαση ευάλωτων ομάδων και ατόμων που κάνουν χρήση, ενώ παράλληλα ο δήμος αυτοπροσώπως κλείνει την προσφυγική δομή του Ελαιώνα, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες κερδοφορίας.

H UNISON Facilities Services, αποτελεί μετονομασία της «δουλεμπορικής» εταιρείας ενοικίασης εργαζόμενων ISS, γνωστή για την απειλητική επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η συνδικαλίστρια-καθαρίστρια Βενετία Μανωλοπούλου το 2009 στο αυτοκίνητό της, ένα χρόνο μετά την αντίστοιχη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Η UNISON είναι μια εταιρεία για όλες τις βρωμοδουλειές. Ως ISS ξεκίνησε τη λειτουργία της με την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και security. Σήμερα, μετονομασμένη, είναι μια μεγάλη “δουλεμπορική” εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων -συνήθως μεταναστών- που εκτελεί τις εργολαβίες που αναλαμβάνει υπό τους χειρότερους όρους: μισθοί πείνας, ελαστικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες και νυχτερινά, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, εργοδοτική τρομοκρατία.

Η αντίστασή μας στον εξευγενισμό των γειτονιών μας περνάει και μέσα από την ανάδειξη του ρόλου ιδιωτικών εταιρειών όπως η UNISON. Στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημόσιων και ελεύθερων χώρων, Δήμος και εταιρίες θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά!

ΕΞΩ Η UNISON ΑΠ’ ΤΟ ΛΟΦΟ ΣΤΡΕΦΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

Το πανό έγραφε: «ΕΞΩ Η UNISON ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ ΣΤΡΕΦΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ
ΟΛΕΣ/ΟΥΣ/Α» και έφερε την υπογραφή της συνέλευσης, ενώ κάποια από τα
συνθήματα που ακούστηκαν, ήταν:

– ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ Σ’ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΚΙΑ ΝΑ
ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

– ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

– ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΛΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ
ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Κείμενα μοιράστηκαν και στο σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...