Οι εξελίξεις στην περιοχή του ΜΕΤΡΟ

Ενημέρωση και δράσεις από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακ. Πλάτωνος-Σεπολίων

Tο συμβούλιο της 4ης δημοτικής κοινότητας αποφάσισε την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης της έκτασης δίπλα στο σταθμό του Μετρό (Αντιγόνης- Κρέοντος), παραμένοντας ως χώρος κοινόχρηστου πρασίνου Αυτό αποτελεί μια πρώτη νίκη, που επιτεύχθηκε γιατί η δημοτική αρχή πιέστηκε από τις εκατοντάδες υπογραφές με το κείμενο που κατέθεσε η Λαική Συνέλευση πέρυσι τον Ιανουάριο. Ο Δήμος πιεσμένος απο τις υπογραφές των κατοίκων, αναγκάσθηκε να μπει στη διαδικασία συζήτησης για την τύχη του χώρου..

Τις 8/11/21, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου από αντιπροσωπεία της Λαικής συνέλευσης, όπου σε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Σκιαδά, του επειδώθηκαν τα σχετικά αιτήματα & δεσμεύτηκε να ορισθεί συνάντηση με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και να φέρει αμέσως μετά το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο.

Τελικά το Σχ. Πόλεως εισηγείται θετικά στο Δημοτικο Συμβούλιο (31/1/22) μετά απο 1 χρόνο την πρόταση για δέσμευση του χώρου ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ & ΚΡΕΟΝΤΟΣ, προχωρώντας στην απαλλοτρίωση του χώρου τοποθετώντας σε 2 οικονομικά ετη(2022-23) τα ανάλογα ποσά για την απαλλοτρίωση. Εχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας α) μέχρι να υλοποιηθεί η αποπληρωμή(2023) και β) να προγραμματισθούν τα ανάλογα έργα διαμόρφωσης του χώρου.

Παραμένει σε εκκρεμότητα η υιοθέτηση του συνόλου των αιτημάτων που βάζαμε με το κείμενο των υπογραφών μας, για όλους τους χώρους που έχει σφαιτεριστεί η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (έμπροσθεν του 50ου Λυκείου, πλάι στο 144ο Δημοτικό( για δημιουργία νηπιαγωγείου και χώρο πρασίνου), η άρνηση απόδοσης του χώρου εντός του περιφραγμένου χώρου επί της Χατζηαποστόλου, ως χώρου παιδικής χαράς και ανοιχτού μπάσκετ. Το Δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να συζητήσει το αίτημα για συνολική αναβάθμιση της περιοχής.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...