ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Αρχαιολογία » Μενδώνη-Reds σε διαπραγμάτευση για το ποσό αποζημίωσης του οικοπέδου στην Ακαδημία Πλάτωνα

Μενδώνη-Reds σε διαπραγμάτευση για το ποσό αποζημίωσης του οικοπέδου στην Ακαδημία Πλάτωνα

Πριν αρκετές ημέρες, με αφορμή την απάντηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην επερώτηση του ΜεΡΑ 25 για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αρχαιολογικού Άλσους στην Ακαδημία Πλάτωνα, η υπουργός ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε η αποζημίωση για το οικόπεδο της Reds. (Αυτό που θέλει να κάνει …πάρκινγκ για το “Μουσείο” το οποίο θέλει να κατασκευαστεί σε χώρο 11 στρεμμάτων εντός του αρχαιολογικού ‘Αλσους, συρρικνώνοντας έτσι τον ελεύθερο πράσινο χώρο). Η είδηση όπως γράφτηκε στον ηλεκτρονικό Τύπου έλεγε: <<Στα 6,5 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί η αποζημίωση για τα ακίνητα που παραχωρούνται στον αρχαιολογικό χώρο στην Ακαδημία Πλάτωνος. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το ακίνητο της R.E.D.S. του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ που προοριζόταν, το …πάλαι ποτέ προ δεκαετίας και πάνω για γραφειακό συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών>>. Το ποσό αφορά και 8 επιπλέον ακίνητα και το υπ. Πολιτισμού αποκτά επιπλέον χώρο 11 στρεμμάτων. Σε άλλο δημοσίευμα διαβάζουμε, αντιθέτως, πως η Reds απαιτεί 18 εκατ. ευρώ για το ακίνητο της (το βγάζει περισσότερα στρέμματα απ΄ότι το υπουργείο Πολιτισμού) και έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δυο, υπουργείου και ιδιωτικής εταιρείας όπως προκύπτει από την πληροφόρηση και από τις δυο πλευρές, θα αρχίσουν τώρα που εξασφαλίστηκε το κονδύλι της απαλλοτρίωσης για το οικόπεδο το οποίο εντάχθηκε στον αρχαιολογικό χώρο μετά από μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των κατοίκων στην Ακαδημία Πλάτωνα, το 2011 επί υπουργίας Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο. Όπως καταδεικνύεται από τα δημοσιεύματα, είτε τα φιλικά προς τη Λίνα Μενδώνη, είτε τα φιλικά προς την εταιρεία της Reds, τίποτε δεν έχει λήξει για την Ακαδημία Πλάτωνα και η κάθε πλευρά πλασάρει ότι θέλει στο κοινό της.

Έτσι και για το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών δεν υπάρχει καμία ενέργεια που να έχει γίνει. Το μόνο που είναι σίγουρο, γραμμένο στα χαρτιά και αποφασισμένο-κοστολογημένο από το δήμο Αθήνας και την υπουργό Πολιτισμού είναι η πρόθεση να εξαφανιστεί ο ελεύθερος πράσινος χώρος του Αρχαιολογικού Άλσους!


1 Σχόλιο

  1. […] αποκοπή του τη δεκαετία του ’80. Όπως γράψαμε στηη ανάρτησή μας από δημοσιεύματα που απηχούν τις απόψεις … το υπουργείο Πολιτισμού και η εταιρεία βρίσκονται σε […]

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: