Διαπραγμάτευση για χώρο της αρχαιολογίας στην Ακαδημία Πλάτωνα με “κρυφά” χαρτιά…

Ανησυχία προκαλούν σε όσους έζησαν και πάλεψαν πολλά χρόνια και με ποικίλους αγώνες για την ένταξη του οικοπέδου της Reds στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα, όπου και ανήκε διαχρονικά πριν την πονηρή αποκοπή του τη δεκαετία του ’80. Όπως γράψαμε στηη ανάρτησή μας από δημοσιεύματα που απηχούν τις απόψεις των δυο πλευρών το υπουργείο Πολιτισμού και η εταιρεία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το τίμημα της απαλλοτρίωσης του 2011-12 μετά την έγκριση κονδυλίου ύψους 6,5 εκατ. ευρώ από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Μετά από 10 και πλέον έτη η εταιρεία διαρρέει σε δημοσιεύματα πως απαιτεί 18 εκατ. ευρώ! Όπως όμως είναι γνωστό αυτό δεν είναι το ποσό της εκτίμησης για την αξία του οικοπέδου. Ούτε καν η ίδια η εταιρεία όταν προσέφυγε το 2014 στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απαλλοτρίωσης δεν εκτιμούσε ένα τέτοιο ποσό. Έχασε την υπόθεση στο ΣτΕ το 2020 κι αυτό δεν το λέει στα επίσημα έγγραφα της. Έκανε εκ νέου διοικητική προσφυγή ζητώντας και “διαφυγόντα κέρδη”! Κι εδώ η υπόθεση αρχίζει να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη εκτιμήσει την αξία της απαλλοτρίωσης για τα 6,5 στρέμματα του οικοπέδου κι αυτό το ποσό, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δεν μπαίνει σε καμία διαπραγμάτευση! Η εταιρεία που είχε προσφύγει στο ΣτΕ και αναφέρει στα δικά της έγγραφα -και στην ενημέρωση στο Χρηματιστήριο-έκταση περίπου 7,6 στρεμμάτων, έχασε την υπόθεση το 2020! Μετά την ήττα της κατέθεσε εκ νέου διοικητική προσφυγή για διαφυγόντα κέρδη(!) ζητώντας το ποσό των 18 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη εκτίμηση της επιτροπής για την αξία της απαλλοτρίωσης, καμία διαπραγμάτευση δεν προβλέπεται. Η αναφορά πως πρόκειται να γίνει “διαπραγμάτευση” τόσο από την πλευρά της ηγεσίας του υπ. Πολιτισμού όσο και από την εταιρεία της Reds όταν ήδη η υπόθεση έχει λήξει, είναι αυτό που προκαλεί ανησυχία.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...