Μάθημα 1ο στο 27ο Λύκειο Αθήνας: Αυτό είναι “προβοκάτσια” ναζιστικών ομάδων…

Το 27ο Λύκειο Αθήνας είναι ένα όμορφο και καλό σχολείο στη γειτονιά του Αι Γιώργη στον Κολωνό-Ακαδημία Πλάτωνα. Στην περιοχή και εντός του σχολείου δρά ανενόχλητη μέχρι στιγμής, μια συγκεκριμένη ομάδα με υπογραφή που όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωνε την πίστη της στον ακραίο εθνικισμό, τον φασισμό και το ναζισμό με τα γνωστά τους ρατσιστικά μισαλόδοξα συνθήματα. Κανείς από τον δήμο Αθηναίων και την 4η δημοτική κοινότητα δεν φάνηκε να ενοχλείται με τη “βρωμιά” των ρατσιστικών συνθημάτων στους δρόμους και τις γειτονιές ώστε να σβηστούν ή να καθαριστούν (ο δήμος Αθηναίων εξάλλου ενοχλείται μόνο από τα τα καλλιτεχνικά γκράφιτι), δεν ενοχλήθηκε όμως ούτε όταν γέμισαν όλο το 27ο Λύκειο, εξωτερικά και εσωτερικά! Μαθητές μαζί με τους καθηγητές πήραν την πρωτοβουλία να καλύψουν τα εθνικιστικά- ρατσιστικά και απειλητικά συνθήματα εντός σχολείου με όμορφες ζωγραφιές, το σήμα της ειρήνης, γράφοντας στίχους του Μπ. Μπρέχτ.

“Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν”; Κρέμασαν πανό με τον επίσης στίχο του Μπρέχτ: «Στους νικημένους ο φτωχός λαός πέθανε από την πείνα. Στους νικητές ο φτωχός λαός πέθανε το ίδιο”. Η απλή γενική αλήθεια των παραπάνω στίχων όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, εξόργισε την ομάδα που δρα νύχτα στους δρόμους. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής παραβίασαν- με ζημιά- τα κάγκελα του σχολείου, κατέβασαν το πανό και έγραψαν επάνω στους στίχους του Μπρέχτ: “Να πεθάνει η Πατρίδα-ΚΚΕ”, “Ελλάς Ελλάς Μελιγαλάς-ΚΚΕ”. Μέσα στην απύθμενη άγνοια της η εν λόγω ομάδα πιάστηκε στα πράσα με την παραπάνω επιλογή. Το ΚΚΕ δεν έχει τέτοια συνθήματα! Οπότε εξαρχής αποκαλύφθηκε πως επρόκειτο για προβοκατόρικη ενέργεια, μια “προβοκάτσια” της γνωστής ομάδας με τα ναζιστικά σύμβολα εντός του σχολείου, με στόχο να διχάσει τους μαθητές και να κατηγορήσει ένα αριστερό κόμμα. Η αντίδραση της οργάνωσης του ΚΚΕ στην περιοχή ήταν άμεση, ενώ την “προβοκατόρικη ενέργεια” καταδίκασε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην καταγγελία του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποδοκιμάζει την ενέργεια της φασιστικής ομάδας και αναφέρει πως ξηλώθηκε το πανό που είχαν φτιάξει μαθητές για να δηλώσουν τη αντίθεση τους στον πόλεμο και την αλληλεγγύη τους στο λαό της Ουκρανίας, ότι καλύφθηκαν οι στίχοι του Μπρέχτ. Αναρωτιέται ποιοι είναι αυτοί που ενοχλήθηκαν από τα συνθήματα υπέρ της ειρήνης ώστε μέσα στα σκοτάδια να δηλητηριάσουν τα μάτια των παιδιών, δεν ντράπηκαν και δεν σεβάστηκαν τον κόπο των συμμαθητών και των καθηγητών τους. Η “προβοκάτσια” αναμένεται να συζητηθεί και στο ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων η οποία το επόμενο διάστημα προσέρχεται σε εκλογές.

Στην καταγγελία της οργάνωσης του ΚΚΕ στον Κολωνό σημειώνεται: «Ποιους άραγε ενόχλησε η πρωτοβουλία μαθητών του σχολείου να καλύψουν τα εθνικιστικά συνθήματα που λέρωναν την είσοδο του σχολείου και στη θέση τους να στολίσουν το σχολείο με αντιπολεμικά συνθήματα και στίχους;» αναρωτιούνται και υπογραμμίζουν πως «είναι γνωστές στην περιοχή θρασύδειλες ομάδες που δρουν μέσα στα “σκοτάδια” προκειμένου να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο, να προβοκάρουν κάθε προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα της νεολαίας, να καλλιεργήσουν τον αντικομμουνισμό».

Την ανακοίνωση της οργάνωσης του ΚΚΕ τη διαβάζεται εδώ: https://www.902.gr/eidisi/politiki/291570/katadikazoyn-tin-topothetisi-symvolon-toy-kommatos-se-synthimata-poy-den?fbclid=IwAR2A91Y6UU541sDE9u5Qx8o_vz6PeRTPhoYYDSUWL0k3W3n876SQ5IfV8BM

1 Comment

  1. Τα φασιστικά – ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα ήταν για πολλές ημέρες στην είσοδο και τους εξωτρικούς τοίχους. Φαίνεται πήγε συνεργείο και πέρασε με λίγο χρώμα πάνω από τον ναζιστικό εμετό, αλλά μόνο στην είσοδο. Οι τοίχοι εξακολουθούν να ζέχνουν την βρωμιά των φασισταριών.

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...