Ακόμα μια φορά ξεριζωμός – μια νέα προσφυγιά για μικρά παιδιά

Από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

Υπό τις ιαχές ικανοποίησης για την έγκριση της κατασκευής γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη ακονίζει το μαχαίρι της ρατσιστικής και απάνθρωπης πολιτικής της για να προχωρήσει το δήθεν εμβληματικό έργο της “διπλής ανάπλασης”. Η πρώτη πράξη της, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, είναι η εκδίωξη δεκάδων οικογενειών προσφύγων/ισσών από το camp του Ελαιώνα, το οποίο θέλει σύντομα να σφραγίσει για να μην ενοχλούνται οι επενδυτές που στοχεύουν σε υπερκέρδη με τα λεφτά του δημοσίου. Περίπου 260 οικογένειες έχουν μεταφερθεί ήδη σε στρατόπεδα-φυλακές των νέων δομών της ρατσιστικής κυβέρνησης και 50 παιδιά ξεριζώνονται βίαια από την καθημερινότητα τους και σταματάνε το σχολείο. Η βιτρίνα των έργων Μπακογιάννη πρέπει να καθαρίσει από πρόσφυγες/ισσες που ζουν, με ευθύνη κυβέρνησης και δήμου, σε άθλιες συνθήκες στη δομή του Ελαιώνα.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, που ελήφθη η απόφαση να μπει λουκέτο στη δομή του Ελαιώνα ως προαπαιτούμενο για να έρθουν οι επενδυτές, κυβέρνηση και δήμος δεν έκαναν απολύτως τίποτε για τη μεταφορά σε ασφαλείς κατοικίες των περίπου 1.900 προσφύγων/ισσών-μεταναστών/τριών που βρίσκονται στη δομή.

Το μόνο σχέδιο τους είναι η βίαιη εκδίωξη τους στις κλειστές δομές-στρατόπεδα όπως στο Σχιστό ή να τους πετάξουν στον δρόμο. Υποκριτές και Φαρισαίοι, τη μια στιγμή διαλαλούν πως συγκεντρώνουν τρόφιμα για τους πρόσφυγες/ισσες στην Ουκρανία και την άλλη πετάνε με απάνθρωπο τρόπο δεκάδες οικογένειες προσφύγων/ισσών στον δρόμο. Η ανάκληση της αρχικής απόφασης, για λειτουργία μικρής δομής στην πόλη, στην οποία θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν περί τους 400 πρόσφυγες/ισσες, δείχνει πως τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη δεν την ενδιαφέρει καμία κοινωνική πολιτική, το μόνο που τη νοιάζει είναι να χρηματοδοτήσει με τα λεφτά των δημοτών, τους φίλους της επενδυτές της «διπλής ανάπλασης».

Κυβέρνηση και δήμος είναι υπεύθυνοι για τη διακοπή φοίτησης των μικρών μαθητών/ριών από τα σχολεία τους, την αποκοπή από τους/ις φίλους/ες τους και το γνώριμο σχολικό περιβάλλον, καθώς και τον νέο ξεριζωμό των προσφύγων/ισσών που μετατρέπονται ξανά πρόσφυγες μέσα στην προσφυγιά τους.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις των προσφύγων/ισσων.
  • Επιστροφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία τους.
  • Καμιά μεταφορά μαθητών/τριών μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου.
  • Όλα τα προσφυγόπουλα στα πρωινά τμήματα, με παράλληλη πρόσληψη εκπαιδευτικών για τη στελέχωση τμημάτων ΖΕΠ.
  • Να χορηγηθεί τώρα ΑΜΚΑ και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους/ες.
  • Να εξασφαλιστεί στέγαση σε διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού και να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα ανοιχτού ή κλειστού τύπου, τα κολαστήρια εγκλεισμού και επιτήρησης. Κανείς ελεύθερος άνθρωπος σε φυλακή.
  • Δικαίωμα των προσφύγων/ισσών και μεταναστών/τριών σε άσυλο, χαρτιά, ελευθερία μετακίνησης, στέγη εκπαίδευση, υγεία, εργασία

Κανένα παιδί έξω από το κανονικό σχολείο!

Όχι στη γκετοποίηση!

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...