ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » πρόσφυγες » “Η έκβαση του αγώνα στον Ελαιώνα δεν έχει κριθεί ακόμη”

“Η έκβαση του αγώνα στον Ελαιώνα δεν έχει κριθεί ακόμη”

“Για τη συνέντευξη τύπου μπροστά από το camp του Ελαιώνα

Από τους Solidarity with Migrants 

Φωτο: Μάριος Λώλος

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου μπροστά από το camp του Ελαιώνα, τέσσερις μέρες μετά την κλιμάκωση των επιχειρήσεων βίας ενάντια σε μετανάστες/στριες και παιδιά από ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ. Τοποθετήθηκαν αιτούντες/αιτούσες άσυλο, δημοτικές παρατάξεις (Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Λαϊκή Συσπείρωση, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, Ανοιχτή Πόλη), δικηγόροι (Παναγιώτης Αντωνίου, εκπρόσωπος των έξι συλληφθέντων αλληλέγγυων), πρώην εργαζόμενες στο camp κοινωνικοί λειτουργοί, και η δική μας συνέλευση.

Στην παρέμβασή μας αναφερθήκαμε στα συγκεκριμένα αιτήματα των μεταναστριών για νομιμοποίησή τους και παροχή αξιοπρεπούς στέγασης, την βίαιη κατασταλτική αντιμετώπιση των διαμενουσών του καμπ και τις συνεχείς απειλές και τον ρατσισμό κατά μεταναστριών από μεριάς της διοίκησης.

Καλέσαμε όλα τα αλληλέγγυα άτομα και συλλογικότητες να συμμετάσχουν στις καθημερινές κινητοποιήσεις. Η έκβαση του αγώνα στον Ελαιώνα δεν έχει κριθεί ακόμη. Πέρα από την πολιτική στήριξη, η καθημερινή φυσική παρουσία των αλληλέγγυων είναι κρίσιμης σημασίας.

Τονίσαμε την εγκληματική διαχείριση του ”μεταναστευτικού” (και του Ελαιώνα πιο συγκεκριμένα) από το ελληνικό κράτος και την ΕΕ, από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη δημοτική παράταξη του Μπακογιάννη. Ακόμα, αναφερθήκαμε και στην ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης με κέντρο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε αρνητικά στο άκουσμα της καταγγελίας μας και off camera αναφέρθηκε σε “χαφιέδες”. Πράγματι, ”χαφιεδέψαμε” τα εγκλήματά τους στα κολαστήρια της Μόριας και της Αμυγδαλέζας, τις απελάσεις, το χτύπημα των προσφυγικών καταλήψεων και τη δήθεν “αντιπολίτευση” εθνικής ενότητας που ακολουθούν σήμερα (βλ. σχετική εικόνα παρακάτω). Ας βάλουν όλοι αυτοί καλά στο μυαλό τους, όπως και όσοι συνειδητά τους ξεπλένουν, πως ο αγώνας των μεταναστριών και ντόπιων καταπιεσμένων, όποια εργαλεία και αν χρησιμοποιεί σε κάθε κοινωνική και πολιτική συγκυρία, θα έχει πάντοτε αυτονομία από τα μικροπολιτικά συμφέροντα των κομμάτων εξουσίας. 

Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων του Ελαιώνα ενάντια στον εκτοπισμό τους, παλεύουμε για κοινούς αγώνες ντόπιων-μεταναστριών, ανοιχτά σύνορα και νομιμοποίηση όλων τους, ισότιμη στέγαση, εργασία και υγειονομική περίθαλψη μέσα στις πόλεις. Η βίαιη εκκένωση του camp του Ελαιώνα από την κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο και τον Δήμο Αθηναίων πρέπει να αποτραπεί.”


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: