ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Απόψεις » Καμία ανοχή. Διαδήλωση στα Σεπόλια στις 12.00 το μεσημέρι, Σάββατο 15 Οκτώβρη

Καμία ανοχή. Διαδήλωση στα Σεπόλια στις 12.00 το μεσημέρι, Σάββατο 15 Οκτώβρη

Σε διαδήλωση και πορεία στη γειτονιά Σεπολίων- Κολωνού καλούν αύριο το μεσημέρι δυο Συλλογικότητες, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακ.Πλάτωνα-Σεπολίων και η φεμινιστική Sabbat

Όλες και όλοι μάθαμε για τον Ηλία Μίχο, επιχειρηματία στη γειτονιά μας, με κατάστημα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Δράμας, που συνελήφθη στα Σεπόλια για κατ’ επανάληψη βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού και κατ’ επανάληψη έκδοσή του σε ενδιαφερόμενους βιαστές. Στο κατάστημα που διατηρούσε εργαζόταν η μητέρα της 12χρονης, ενώ κατά διαστήματα και το ίδιο το κορίτσι πήγαινε εκεί για να βοηθήσει τη μητέρα του. Κατά την δικογραφία, ο 53χρονος την βίαζε και μάλιστα κατέγραφε τις αρρωστημένες πράξεις του, τις οποίες στην συνέχεια αναρτούσε σε ιστότοπο. Από εκεί ο 53χρονος, εντόπιζε άλλους άνδρες που βίαζαν την ανήλικη έναντι αμοιβής. Για κάθε ραντεβού ο Ηλίας Μίχος έπαιρνε από 50 έως 70 ευρώ. Τα ραντεβού κλείνονταν στο Μετρό Σεπολίων και οι πράξεις γίνονταν εντός των αυτοκινήτων των πελατών. Όμως, πέρα από τον Ηλία Μίχο, αυτόν τον καλό οικογενειάρχη, καλό επιχειρηματία και καλό Έλληνα και νεοδημοκράτη, όπως και τον “επαίνεσε” πριν κάποια χρόνια ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ΒΡΊΣΚΕΤΑΊ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΟΎ ΓΕΝΝΑ, ΘΡΕΦΕΊ ΚΑΊ ΣΎΓΚΑΛΎΠΤΕΊ ΠΑΊΔΟΒΊΑΣΤΕΣ ΚΑΊ ΜΑΣΤΡΟΠΟΎΣ.

Ο Ηλίας Μίχος, περήφανος μακεδονομάχος, υπέρμαχος του Νόμου και της Τάξης, φωτογραφήθηκε εξαιρετικά συχνά με αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Φωτογραφήθηκε άλλοτε περήφανα σκαρφαλωμένος σε μεγάλα ηρωικά ελληνικά τανκς, έτοιμα να ξοδέψουν τα λεφτά μας για να προστατέψουν την πατρίδα και άλλοτε με σταυρούς στο χέρι, αγκαλιά με παπάδες και με υψηλά στελέχη της ΝΔ, όπως τον φίλο του τον Πατούλη, τον Πλεύρη και το Σαμαρά κλπ. Ο Ηλίας Μίχος, επίτροπος και ψάλτης σε εκκλησία της γειτονιάς, ενσαρκώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ιδεατή για το κράτος μας εικόνα του “Πατρίς- Θρησκεία- Οικογένεια”.

Του καλού Έλληνα, του καλού επειχειρηματία, του καλού χριστιανού, του καλού βιαστή και προαγωγού. Η συνταγή που χρειάζεσαι για
να μπορέσεις ελεύθερα να καταπιέσεις, να εκμεταλλευτείς, να βιάσεις, να γίνεις φίλος με την εξουσία, να ασκήσεις κι εσύ εξουσία, να συγκαλυφθείς από την εξουσία και να το ξανακάνεις πάλι απ’ την αρχή.

213 ακόμα, ενδιαφέρθηκαν να βιάσουν το 12χρονο κορίτσι.
Μια τέτοια κοινωνία θέλουν να δημιουργήσουν, μια κοινωνία που
θα κοιμάται ήσυχα
όταν ένας ευυπόληπτος «κύριος» της τάξης και της ασφάλειας απειλεί και κακοποιεί ένα 12χρονο πάμφτωχο κορίτσι, από μία πάμφτωχη οικογένεια, με όπλο και με το επιχείρημα “θα κάνεις αυτό ή θα σε αφήσω και εσένα και την οικογένειά σου να πεθάνετε από την πείνα”.

Η σύζυγος του, Ελισάβετ Λέκκα, μέλος της ΝΔ, αντιπρόεδρος της 4ης δημοτικής κοινότητας, στο ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου και στο “Φιλόπτωχο σωματείο κύριων και δεσποινίδων Αγία Τριάς”, γνώριζε σύμφωνα με δήλωση της από 3/9 την υπόθεση και αντί να πράξει το αυτονόητο να καταγγείλει η ίδια τον σύζυγο της, θέλησε, να συγκαλύψει την υπόθεση και σύμφωνα με τις καταγγελίες να εξαγοράσει τη σιωπή της μητέρας δίνοντας χρηματικό ποσό.

Μια κοινωνία που θα κοιμάται ήσυχα όταν βιάζονται παιδιά, όταν λιμοκτονούν ολόκληρες οικογένειες, όταν η πατριαρχία δολοφονεί, όταν πνίγονται πρόσφυγες στο Αιγαίο, που αν όμως σωθούν δουλεύουν στην καλύτερη για 2 ευρώ την ώρα σε κάποιον περήφανο Έλληνα κτηματία που θεωρεί ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα και στον κόσμο είναι οι μετανάστες και οι μετανάστριες.

Δεν σοκαριζόμαστε. Η εικόνα της παιδεραστείας και του βιασμού, η εικόνα της κρατικής συγκάλυψης των βιαστών, η διασύνδεσή τους με την εξουσία και κυρίως η εκκωφαντική σιωπή του μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας δεν είναι καινούργια εικόνα.

Δεν ξεχνάμε τα προσφυγάκια το 16-17 που κυκλοφορούσαν στο πεδίο του Άρεως, μπροστά στα κλειστά μάτια της κοινωνίας με ταμπέλα 5 ευρώ….

Από τους παιδεραστές και τους βιαστές,
από τους φασίστες και τους ρατσιστές, από την εξουσία που αναγκάζει ανθρώπινες ζωές στην πείνα, τη φτώχεια και το θάνατο μέχρι τους ευυπόληπτους ήσυχους κυρ-Παντελήδες, τους “μήπως είχαν και κάποιο συμφέρον από το βιασμό;” τους “και αυτή τι ήθελε στα μπαρ με κοντή φούστα;” και τους “εξοργισμένους” που κάθονται στον καναπέ τους χωρίς να δρουν πουθενά, η κοινωνία μας είναι βαθιά σαπισμένη, άδικη και εκμεταλλευτική.

Αλγεινή εικόνα δημιουργεί και η στάση των μεγάλων ΜΜΕ, που τις τελευταίες μέρες πολιορκούν το σπίτι της βασανισμένης οικογένειας, στρέφουν το κανιβαλικό μάτι της κάμερας στη φτωχή οικογένεια και δεν κάνουν ρεπορτάζ για τις σχέσεις του κατηγορούμενου με το κύκλωμα μαστροπείας, τις διασυνδέσεις του με πολιτικούς, παπάδες, αστυνομία που του εξασφάλιζε προνο- μιακές οικονομικές συναλλαγές με Υπουργεία, φορείς του δημοσίου, αλλά και τη ΣΙΩΠΗ!!

ΕΤΣΊ ΘΕΛΟΎΝ ΤΗΝ ΚΟΊΝΩΝΊΑ ΜΑΣ ΚΊ ΑΎΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΊΤΡΕΨΟΎΜΕ

Μια τέτοια κοινωνία θα την ανατρέψουμε και θα τη δημιουργήσουμε από την αρχή.

Αλληλεγγύη στην επιζώσα! Βρισκόμαστε δίπλα στην 12χρονη. Δεν είναι μόνη της.
Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε κακοποιημένο, βιασμένο άτομο.

ΑΠΑΊΤΟΎΜΕ ΕΔΩ ΚΑΊ ΤΩΡΑ

Να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία των εμπλεκόμενων, τα ονόματα
που ενδιαφέρθηκαν ή βίασαν
το 12χρονο κορίτσι.

Να στηριχθεί οικονομικά και ψυχολογικά η επιζώσα με δημόσια μέριμνα.

Ασφαλείς δομές για επιζώντα έμφυλης βίας.

Καμία ανοχή στο σύστημα και
την εξουσία που γεννά και θρέφει

παιδοβιαστές και μαστροπούς.

Να τελειώνουμε με το trafficking και την έμφυλη βία.

Κανένας άνθρωπος στο δρόμο, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, φαγητό, τα απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών μας.

Καταγγέλουμε τη στάση των ΜΜΕ χάριν της τηλεθέασης.

ΚΑΜΊΑ ΣΎΓΚΑΛΎΨΗ-ΑΝΟΧΗ. ΚΑΜΊΑ ΜΟΝΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΛΊΓΟΤΕΡΟ.


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: