14 συν 1 θέματα για τα οποία η δημοτική αρχή Μπακογιάννη δεν θέλει να ξέρει τίποτε

Στις 9 Ιανουαρίου η δημοτική αρχή Κ. Μπακογιάννη ανέβαλε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με επιχείρημα πως δεν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση. Η παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα μέσω του δημοτικού της συμβούλου Παναγιώτη Κεφαλληνού πρότεινε προς συζήτηση 15 φλέγοντα θέματα για το δήμο Αθήνας… Διαβάζουμε την επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Σκιαδά. (Η επιστολή εστάλη και στις άλλες δημοτικές παρατάξεις).

Η δημοτική αρχή ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ στην προγραμματισμένη από την ίδια συνεδρίαση για τις 9/1/23,όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ΑΝΕΒΑΛΕ την συνεδρίασή !! Φαίνεται ότι τα προβλήματα των Αθηναίων -κατά την άποψη της δημοτικής αρχής- έχουν βρει τη λύση τους στα 3,5 χρόνια που βρίσκεται ο κ. Μπακογιάννης στον θώκο του δημάρχου και ως εκ τουτου έχει την πολυτέλεια να ακυρώνει τα Δημοτικά συμβούλια. 

Εμείς επιμένουμε ότι υπάρχουν πολλά ΑΛΥΤΑ θέματα για συζήτηση  στο δημοτικό συμβούλιο και απαιτείται να συνεδριάσει με τα παρακάτω θέματα, που έχουν μπει κατα διαστήματα από φορείς-κατοίκους και δημοτικές παρατάξεις και η πλειοψηφία αρνείται να συζητήσει.

Προτείνουμε λοιπόν να προχωρήσουμε στην συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

1. Η κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων στο δήμο Αθήνας( επάρκεια αιθουσών- κτιρίων ανα περιοχή και η ιδρυση κατασκευή νέων- η δομική κατάσταση των υπαρχόντων- το πρόγραμμα επισκευών και αποκατάστασης βλαβών- η άρση των επικινδυνοτήτων που έχουν εντοπιστεί- η αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων ηλεκτρικών-μηχανολογικών εγκαταστάσεων- οι επιδιορθώσεις των αύλειων χώρων κλπ).

Ο αναγκαίος προγραμματισμός έργων και εργασιών, το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει.

Ο προγραμματισμός κατασκευής αιθουσών για τη 2χρονη προσχολική εκπαίδευση.

2. Η κατάσταση των δημοτικών βρεφικών παιδικών σταθμών. Η καταλληλότητα τους για χρήση, με βάση τις προδιαγραφές. Η ανάγκη για δημιουργία νέων και ο προγραμματισμός των αναγκαίων επισκευών τους.

3. Η κατάσταση των παιδικών χαρών( αρση των επικινδυνοτήτων που υπάρχουν  στο δάπεδο- την περίφραξη και τα υλικά των οργάνων). Δελτία καταλληλότητας για όλες.

Δημιουργια νεων παιδικών χαρών- προγραμματισμός και χρονοδιάγραμμα.  

4. Η κατάσταση των πεζοδρομίων  στην πόλη– χρονοδιάγραμμα επισκευής και ΑΜΕΣΗ άρση  της επικινδυνότητας  που υπάρχει σε εκατοντάδες από αυτά. Κατασκευή πεζοδρομίων σε δεκάδες δρόμους που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Επισκευές οδικού δικτύου.

Μέτρα ασφαλούς διάβασης  από τις γραμμές του τρένου, που συνεχίζουν και χωρίζουν την πόλη. Ηδη απο την εγκληματική αδιαφορία ΟΣΕ- ΔΗΜΟΥ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, υπήρξε και άλλη μία δολοφονημένη κάτοικος της περιοχής  στα ΣΕΠΟΛΙΑ.

5. Οι ανάγκες προσωπικού στις κοινωνικές υπηρεσίες, ο προσανατολισμός της δράσης τους και η ανταπόκριση  στα αιτήματα και τις πραγματικές ανάγκες  χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στην σκιά( άστεγοι-άνεργοι- φτωχοί- εξαρτημένοι- άνθρωποι με ψυχικά προβλήματα- θύματα trafficking).

6. Απόφαση για στήριξη των αιτημάτων των κατοίκων των ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ( με καταστροφή-εξαφάνιση της πλατείας Εξαρχείων, με τον σχεδιασμό για σταθμό ΜΕΤΡΟ)-  και τα εργα- παραχωρήσεις σε επενδυτές που αλλοιώνουν την φυσιογνωμία του Λόφου Στρέφη. 

Απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής  από την περιοχή που δρουν ως στρατός κατοχής. Καταδίκη της PRODEA που επιτίθεται δικαστικά σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αθήνας  ενάντια σε κατοίκους της περιοχής. Αμεση αποβολή της PRODEA από τον λόφο.

7. Αποκατάσταση της Πανεπιστημίου, σταματώντας τα φαραωνικά μεγαλεπίβολα σχέδια που έχουν κάνει την πόλη ανυπόφορη για σχεδόν τρία χρόνια.

8. Συζήτηση απόφαση για περιφρούρηση  του Αρχαιολογικού Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα. Ανάκληση απόφασης για την κοπή 500 δένδρων από το πάρκο– Αλλαγή χωροθέτησης του Μουσείου της πόλης των Αθηνών και διαφύλαξη του γηπέδου ποδοσφαίρου και basket. Φροντίδα και εμπλουτισμός πράσινου.

9. Να αποδοθεί όλος ο χώρος του πάρκου Δρακόπουλου στους κατοίκους. Οχι στην κατάτμηση  και στα σχέδια του φερόμενου ως ιδιοκτή, μέρους του πάρκου( Ε.Σ.) να προχωρήσει στην τσιμεντοποίηση του. Φροντίδα και εμπλουτισμός του πράσινου. Αποκατάσταση των κτιρίων.

10. Υπεράσπιση του πάρκου ΓΟΥΔΗ και απομάκρυνση όλων των κτισμάτων που φτιάχτηκαν κατα περιόδους σε αυτό. Κλείσιμο δρόμων  που τέμνουν κάθετα το πάρκο.

11. Αναγκαία έργα  απορροής ομβρίων και κατασκευής δικτύων για την προστασία περιοχών που καθε χρονιά βρίσκονται στο     έλεος  των βροχοπτώσεων και πλημμυρίζουν σπίτια, δρόμοι, καταστήματα( Ριζούπολη- Λόφο Στρέφη- Κολωνό-Ακ. Πλάτωνα-Γκύζη-Πατήσια- Μαρκόνι- περιοχή σταθμο ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ κ.α.).Αναλυτικός σχεδιασμός και πρόγραμμα.

12. Περιοχή ΕΛΑΙΩΝΑ- ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ- ΜΑΡΚΟΝΙ. Απαλλοτριώσεις χώρων  και προτεραιότητα στα αναγκαία έργα  για φύτευση  πρασίνου , χώρους περιπάτου- άθλησης και αναψυχής. 

13. Προγραμματισμός έργων για τη διάσωση του άλσους  Ιλισίων .

14. Συζήτηση για τον ΟΕΥ του Δήμου ΑΘΗΝΑΙΩΝ Οργανικές θέσεις- κενά-  ανα Δ/νση- Τμήμα και κατηγορία υπαλλήλων. Εργασιακές σχέσεις στο σύνολο των υπηρεσιών- κατάσταση συμβασιούχων και του συνόλου του προσωπικού στα ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Επιχειρήσεις και εταιρείες του Δήμου.

Η πορεία ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου(Πράσινο- Τεχνικές Υπηρεσίες- Ηλεκτρολογικό- υπηρεσίες καθαριότητας κτηρίων και ειδικών χώρων.

15. Αμεση στελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας με μόνιμο πτροσωπικό ολου του απαραίτητου επιστημονικού-βοηθητικού προσωπικού, απλώνοντας η κοινωνική υπηρεσία σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, προσεγγίζοντας τα εκατοντάδες παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και κάθε άτομο που κινδυνεύει απο τη φτώχεια- την ανεργία- ειναι άτομο με ειδικές ανάγκες και προβλήματα. Στα πλαίσια αυτά αμεσα να παρθούν μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας της μικρής- θύμα των παιδοβιαστών στον Κολωνό-, στήριξη οικονομική –ψυχολογική-κοινωνική σε σταθερή βάση.

  Είναι  τραγικό στην αρχή του 2023 να ισχυρίζεται η δημοτική αρχή ότι δεν έχει κάποια έτοιμα για συζήτηση θέματα και να αναβάλλει  προγραμματισμένη συνεδρίαση που είχε οριστεί.

 Το Δημοτικό συμβούλιο είναι  ένα πολιτικό όργανο  που επιβάλλεται να συζητά τακτικά και να ασχολείται με τα προβλήματα που ταλανίζουν τη ζωή των κατοίκων της πόλης, όπως τα ζητήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της αστεγίας, των εξαρτήσεων και ολα τα άλλα που έχουν να κάνουν με τη λεγόμενη καθημερινότητα των κατοίκων( δομές-υποδομές-χώροι κ.α. )

Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να συζητήσει και τα προβλήματα που αφορούν  τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και των οργάνων Ο.Ε. Και Ε.Π.Ζ., που με πραξικόπημα η κυβέρνηση της ΝΔ αλλοίωσε τη σύνθεση τους το καλοκαίρι του 2019. Σήμερα μετά την απόφαση του ΣΤΕ  για αντισυνταγματικότητα λειτουργίας αυτών των οργάνων  απαιτείται να σταματήσει η με τέτοια σύνθεση λειτουργία τους, να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες τους  στο Δημοτικό συμβούλιο και να ελεγχθούν οι αποφάσεις τους μέχρι σήμερα για τα πολύ σοβαρά ζητήματα.  Για όσο διάστημα η  δημαρχία  Μπακογιάννη σιωπά  και   γι΄αυτό το θέμα είναι εκτεθειμένη απέναντι στους δημότες της πόλης.

Οι εν λόγω διατάξεις, που ψήφισε η κυβέρνηση τς ΝΔ, κατά το μέρος που καταλαμβάνουν την αμέσως επόμενη των εκλογών του 2019, δημοτική περίοδο (1.9.2019 – 31.12.2023), παραβιάζουν τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και τις αρχές της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, και της ισότητας των όρων του εκλογικού ανταγωνισμού, σύμφωνα με τα άρθρα 1 (παρ. 1 και 2), 4 (παρ. 1), 5 (παρ. 1), 51 (παρ. 3), 52 και 102 (παρ. 2) του Συντάγματος, δεδομένου ότι τόσον οι εκλογείς όσο και οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι είχαν συνεκτιμήσει, για τη διαμόρφωση της εκλογικής τους βούλησης, τις ισχύουσες κατά τον χρόνο των εκλογών αυτών ρυθμίσεις του ν. 4555/2018 (άρθρα 76 και 91), με τις οποίες προβλεπόταν η συγκρότηση των προαναφερόμενων συλλογικών οργάνων χωρίς αντίστοιχη ρύθμιση περί πλειοψηφίας της παράταξης του δημάρχου.

Ακόμα και από ηθική και μόνο άποψη ο δήμαρχος Αθήνας( που προεδρεύει στις 2 αυτές επιτροπές), έχει την υποχρέωση να σταματήσει την  λειτουργία αυτών των επιτροπών, μετά την απόφαση του ΣΤΕ και να φέρνει όλα τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι αιτιάσεις που προβάλλονται απο κυβέρνηση και δημοτικούς άρχοντες , περί «κυβερνησιμότητας», αποτελεί ενα ευφυολόγημα που θέλει να αποκρύψει μια βαθειά αντιδραστική-αντιδημοκρατική άποψη, που θέλει ισχνές μειοψηφίες να επιβάλλονται ακυρώνοντας τη θέληση των πολιτών, είναι ο φερετζές για να κρυφτούν κυρίως σοβαρές πολιτικές και οικονομικές πράξεις που έχουν να κάνουν με ιδιωτικά συμφέροντα.

Κλείνοντας αυτή την επιστολή που απευθύνεται  σε όλους τους δημότες και δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Αθηναίων, θέλουμε να χτυπήσουμε καμπανάκι ενόψει όσων ακολουθήσουν, με αδιαφανείς αποφάσεις, έωλες ακόμα και από την τυπική αστική νομιμότητα που  με κάθε ευκαιρία επικαλούνται οι ψευδεπίγραφες πλειοψηφίες . Κυβέρνηση και Δήμαρχος , είναι συνυπεύθυνοι.

Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα- Ανταρσύα σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο

Παναγιώτης Κεφαλληνός- Δημοτικός σύμβουλος

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...