«Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη»
ΨΕΥ∆Η ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩ∆Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Οι απαντήσεις, που έδωσε η υφυπουργός Εργασίας Δ. Μηχαηλίδου στη βουλή σε ερώτηση βουλευτή, για τα ζητήματα κοινωνικής προστασίας της οικογένειας της 12χρονης στον Κολωνό, επιβεβαιώνουν την αρχική μας εκτίμηση για την συνολική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα.
ΨΕΜΑ 1ο: Ισχυρίστηκε η κα υφυπουργός ότι «η 12χρονη ήδη έχει μπει σε πρόγραμμα κατ΄οίκον διδασκαλίας». Η αλήθεια είναι ότι παρότι έχει γίνει αίτηση από τη μεριά της οικογένειας, το ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί και η 12χρονη δεν λαμβάνει μέχρι και σήμερα την εκπαίδευση που χρειάζεται, όπως κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας.
ΨΕΜΑ 2ο: «Έχουν ήδη ξεκινήσει τακτικές επισκέψεις της θείας και της 12χρονης στο πλησιέστερο Κέντρο Ψυχικής Υγείας». Έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα επισκέψεις της 12χρονης στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το οποίο βρίσκεται σε μια απόσταση 60 χιλιομέτρων από το σπίτι της, χωρίς να αναρωτηθεί κανείς με ποιο τρόπο θα πραγματοποείται σε τακτική βάση η μετακίνηση αλλά και πώς θα καλύπτονται οικονομικά τα έξοδα μετακίνησης από την άνεργη θεία της.
ΨΕΜΑ 3ο: «Με παρέμβαση της κοινωνικής υπηρεσίας η θεία των ανηλίκων εντάχθηκε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης». Η θεία εντάχθηκε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ενός μηνός. Τι μπορεί να καλύψει αυτό το πρόγραμμα; Υπάρχει ανάγκη μόνιμης οικονομικής στήριξης. Οι δύο οικογένειες, που έχουν αναλάβει τα παιδιά και ο πατέρας έχουν ανάγκη από μια σταθερή εργασία, που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα.
ΨΕΜΑ 4ο: Ισχυρίζεται ότι η οικογένεια έχει μπει σε πρόγραμμα ενίσχυσης από διάφορους κρατικούς φορείς. Το μόνο που λαμβάνει η οικογένεια μέσω του «Κόμβο» του Δήμου Αθηναίων (πρόγραμμα από ΕΕ), είναι 2 πακέτα ρύζι, 2 πακέτα φακές, 3 κουτάκια γάλα, 1,5 λίτρο λάδι για ένα μήνα, χωρίς να υπάρχουν σε αυτό το πακέτο ούτε λαχανικά-φρούτα και κρέας, είδη προσωπικής υγιεινής κλπ.
ΨΕΜΑ 5ο: «Η παιδική προστασία αποτελεί για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την κορωνίδα των πολιτικών πρόνοιας και για εμένα και για το επιτελείο μου ξεχωριστά», ανέφερε, και όσον αφορά την οικογένεια της ανήλικης είπε ότι «η στήριξη της δωδεκάχρονης, των αδελφών της και της οικογένειάς της δεν είναι ζήτημα αλληλέγγυων, είναι ζήτημα της ελληνικής πολιτείας και της ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι ζήτημα αλληλέγγυων, ούτε αλληλέγγυων του Κολωνού, ούτε αλληλέγγυων του ΜέΡΑ25. Είναι ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πολιτείας και των Υπουργείων που συνεργάζονται για την παιδική προστασία». Εδώ είναι να γελάμε για τα περί κορωνίδας των πολιτικών τους για την παιδική προστασία. Δεν είναι μόνο ψεύτες, αλλά πολύ πολύ επικίνδυνοι.
Οι αλληλέγγυες/οι στη γειτονιά της οικογένειας κα υφυπουργέ μέσα από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. της περιοχής «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», βρέθηκαν κοντά στην οικογένεια από την πρώτη στιγμή, γιατί αυτό σημαίνει στοιχειώδης ανθρωπιά και αλληλεγγύη στους ανθρώπους της τάξης μας, λέξεις που εσείς δεν γνωρίζετε αλλά λοιδορείτε.
Η κα υφυπουργός και η κυβέρνηση πιέζονται πολύ από το κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται και αγκαλιάζει όλο και περισσότερο κόσμο, πιέζονται πολύ από την δημιουργία της επιτροπής αλληλεγγύης με τη συμμετοχή δεκάδων συλλογικοτήτων και φορέων εκτός Κολωνού.
Περίμεναν η υπόθεση να «θαφτεί», να ξεχαστεί και να αφεθεί η οικογένεια στα χέρια της φιλανθρωπίας της εκκλησίας και των φίλων του παιδοβιαστή.
Σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια τους λειτουργούν ως «προστάτες» του συστήματος τους που εκθρέφει, συντηρεί και αναπτύσσει αυτά τα φαινόμενα.
Σκόπιμα η κα υφυπουργός έδωσε στη δημοσιότητα τον τόπο κατοικίας και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της 12χρονης. Αυτή η κίνηση είχε σκοπό να εκφοβίσει όλη την οικογένεια με την επανέναρξη της ανθρωποφαγίας και στοχοποίησής της από εντεταλμένα ΜΜΕ.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη θα συνεχίσουμε να απαιτούμε από το κράτος όσα μας ανήκουν και να διεκδικούμε ένα κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
• ΠΕΜΠΤΗ 26/1/2023 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ 29
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ
• ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1/2023 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ