ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Απόψεις » Ανοιχτή Επιστολή προς αρχιτέκτονες: Πρώτη φορά ανακοινώνει νίκη διαγωνισμού ιδιωτικό γραφείο και όχι ο φορέας του διαγωνισμού!

Ανοιχτή Επιστολή προς αρχιτέκτονες: Πρώτη φορά ανακοινώνει νίκη διαγωνισμού ιδιωτικό γραφείο και όχι ο φορέας του διαγωνισμού!

Αθήνα, 31/01/2023

Προς 1. ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, 2. ΣΑΔΑΣ Τμήμα Αττικής

Ανοιχτή Επιστολή: “Παράτυπη εξέλιξη Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών εντός του Αρχαιολογικού Άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνος”

Κυρίες, Κύριοι

Όπως γνωρίζετε, στις 19/8/2022 δημοσιεύτηκε η περίληψη του ¨«Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών» στο αρχαιολογικό άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος από την “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε μετά από παράταση στις 7/11/2022.

Στις 16/01/2023 γίνεται ανάρτηση στη σελίδα του fb, Tsolakis Arcitects, όπου γράφεται στην αγγλική γλώσσα ότι “Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι να ανακοινώσουμε ότι η πρότασή μας για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος κέρδισε το 1ο Βραβείο”.

Στις 19/01/2023 αρχίζουν τα δημοσιεύματα από ηλεκτρονικές σελίδες μέσων ενημέρωσης με αναλυτική παρουσίαση του “1ου Βραβείου” όπως μακέτες και περιγραφές των προτερημάτων της πρότασης με βάση τα οποία κρίθηκε ως πρώτη.

Οι συλλογικότητες των κατοίκων αναζήτησαν κάποια επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε. Με έκπληξη είδαμε ότι δεν υπάρχει. Επίσης, ποτέ δεν ανακοινώθηκε η συγκρότηση Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, ποια είναι τα μέλη της και οι ιδιότητές τους.

Πρώτη φορά στα χρονικά των Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών συμβαίνει κάτι ανάλογο. Όχι μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πολίτες να ενημερωνόμαστε για ένα τόσο σημαντικό θέμα για το οποίο έχουμε κοινοποιήσει την αντίθετη θέση μας εξ αρχής και στους Συλλόγους σας, αλλά να ενημερώνονται κατ΄ αυτό τον τρόπο τα υπόλοιπα συμμετέχοντα γραφεία καθώς και οι δικοί σας επιστημονικοί σύλλογοι που έχετε συγκεκριμένο ρόλο σχετικά με την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών στους Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς.

Παρακαλούμε, να ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε προκειμένου να μην μετατραπούν κυριολεκτικά και οι Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί σε μια αδιαφανή διαδικασία. Η αδιαφάνεια οδηγεί πολύ εύλογα τους πολίτες στο συμπέρασμα ότι ο σκοπός που παραβιάζεται η νομιμότητα είναι αντίθετος με το δημόσιο συμφέρον.

Με εκτίμηση,

Λαϊκή συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνος-Σεπολίων

Αμφιαράου 153, Σεπόλια, e-mail laikisineleusikolonou@gmail.com

Πρωτοβουλία αγώνα για την προστασία του Πάρκου Ακαδημίας Πλάτωνα


1 Σχόλιο

 1. Ὁ/ἡ Ρ. Κωνσταντινίδης γράφει:

  Το γραφείο κάνει διαφήμιση.
  Η κριτική επιτροπή είτε από άγνοια, είτε όχι από άγνοια, πήρε στο λαιμό της το φορέα, εκτός αν έγινε σε συνεννόηση, και του φόρτωσε μια αντιγραφή από ένα δανέζικο μουσείο που επιπλέον είναι σαν ναζιστική σβάστικα. Στο φέισμπουκ γίνεται πάρτι.
  Μετά από αυτά τα ωραία πως να ανακοινώσει ο φορέας του διαγωνισμού τα αποτελέσματα;;;
  Θέλει θράσος

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: