ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Εκδηλώσεις » Το καλωσόρισμα στους επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Το καλωσόρισμα στους επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα καλωσόρισε και υποδέχθηκε  την ομάδα «Χιμπακούσα» (τους επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι), την ομάδα η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα ερχόμενη από πολύ μακριά με το Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat) .Το ταξίδι του πλοίου ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και θα ολοκληρωθεί έπειτα από 92 ημέρες στο ίδιο λιμάνι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ομάδα επιζώντων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι μας έκανε την τιμή μετά την επίσκεψη της στην βουλή των Ελλήνων να επισκεφτεί την ιστορική γειτονιά της Ακαδημίας του Πλάτωνα την γειτονιά της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Τη γειτονιά μας, που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Τους ενημερώσαμε λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια και είναι γνωστό ότι η χώρα μας ζει έναν ιδιότυπο οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο και η γειτονιά μας δοκιμάζεται. Η μεγάλη ανάγκη όμως για μια αξιοπρεπή διαβίωση μας οδήγησε στην δημιουργία κινημάτων αλληλεγγύης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα συμμετέχει σε αυτό το κίνημα μέσα από το Στέκι Αλληλεγγύης όπου και σας υποδεχόμαστε σήμερα και μέσα από τις ποικίλες δράσεις.

Το Στέκι μας που προσπάθησε και προσπαθεί να βοηθήσει κατοίκους της γειτονιάς και όχι μόνο χωρίς διακρίσεις χρώματος και θρησκείας.

Κύριο αίτημα της ομάδας σας είναι ένας κόσμος ελεύθερος από πυρηνικά, πολέμους, βία και πόνο. Πόνο, πόλεμο και βία που και εμείς σαν λαός αντικρίσαμε τελευταία από τους κυνηγημένους πρόσφυγες που όμως ο πόνος τους μας συγκλόνισε ,πόλεμο και πόνο που και εσείς γνωρίζετε από τη εμπειρία της δικής σας ζωής.

Εμείς λοιπόν οι απλοί κάτοικοι αυτής της Ιστορικής και ανθρώπινης γειτονιάς αποφασίσαμε ότι πρέπει να δράσουμε και να δράσουμε για την Ειρήνη.

wp_20160916_001-2Σαν καλωσόρισμα σας προσφέρουμε ένα κλαδί ελιάς, αιώνιο σύμβολο της ειρήνης στον τόπο μας από αυτόν τον ευλογημένο αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Το δίνουμε σε εσάς από αυτή τη μικρή γειτονιά για να μεταφέρετε παντού το μήνυμα της Ειρήνης της Ελπίδας της Αγάπης και της αδελφοσύνης των λαών.

Καλό ταξίδι στα λιμάνια του κόσμου.


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: